Mjesec dana fore za Kutinja da se spasi prodaje!

Brazilac na raskrsnici. . .

Fudbal 26.03.2019 | 15:15
Mjesec dana fore za Kutinja da se spasi prodaje!
Najskuplji igrač u istoriji Barselone je sve bliži etiketi najskupljeg promašaja. Prošle je viš od godinu dana otkako je Filipe Kutinjo u transferu teškom 120.000.000 evra (plus 40.000.000 kroz bonuse) prešao u Barselonu iz Liverpula, ali još nije ni blizu nivoa igara iz dresa Redsa...

U Kataloniji polako gube strpljenje. Dali su Kutinju dovoljno vremena da se adaptira, da se uklopi i navikne na stil igre u Barseloni. Menjali su mu pozicije, tražili gde mu najviše odgovara da igra, ali je učinak uvek bio isti. Nedovoljno dobar za pojačanje njegovog ranga. Od njega se očekuje više od 19 golova i 11 asistencija u 63 utakmice. Takav učinak su u timu poput Barsinog mogla da imaju i znatno slabija i jeftinija pojačanja. Od kapitlaca poput Kutinja se očekuje mnogo više...

Katalonski mediji pišu da se Brazilac nalazi na raskrsnici i da u narednih mesec dana igra za budućnost u Barseloni. To je rok koji je klub dao Kutinju da dođa na nivo igara iz Liverpula. Ključni sastanak će biti održan posle četvrtfinala Lige šampiona kada će biti odlučeno kakva je budućnost brazilskog ofanzivca.

Partije koje pružaju Mesi, Suarez i Dembele su zatvorile Kutinju vrata napadačkog trilinga i plan je da on igra u veznom redu.

Ako se Brazilac ne ispostavi kao trajno rešenje u veznom redu, Barselona će morati da razmišlja o prodaji. Niko, pa ni katalonski gigant, ne može sebi da priušti luksuz da mu na klupi sedi igrač Kutinjovogkalibra. Ali, neka granica strpljenja mora da postoji i mora da se razmišlja pragmatično dok Kutinjo još drži vrednost na tržištu.

Barselona je odredila i sa koje pozicije bi krenula ako Kutinjo završi na transfer listi. Granica ispod koje neće ići – 100.000.000 evra. Postoje klubovi koji to mogu da plate. Nema ih mnogo, ali postoje. Mančester Junajted deluje kao najozbiljnija opcija jer želi Kutinja, a ima novac.

U narednih mesec dana će Brazilac imati šansu da produži boravak u Kataloniji ili da polako počen s pakovanjem kofera.

Izvor: mozzartsport

FOTO: REUTERS

Komentari / 0

Ostavite komentar