"Нећу тужити Републику Српску"

“Имам право да тужим Републику Српску, за накнаду штете која ми је нанесена током протеклих седам година, колико се водио поступак против мене, али не могу то учинити, не могу тужити државу за коју сам се борио и дао сина”, рекао је Ђоко Пајић, коментаришући ослобађајућу пресуду коју је Судско вијеће Окружног суда у Бијељини, изрекло за њега и још тројицу придадника ВРС, који су били оптужени за ратни злочин против цивилног становништва и ратних заробљеника током ратног периода у логору Батковић код Бијељине.

Република Српска 22.03.2019 | 15:30
"Нећу тужити Републику Српску"
“Доказано је, након скоро седам година да  нисмо криви за нешто што нам је, намонтирано и измишљено”, рекао је Ђоко Пајић коментаришући ослобађајућу пресуду.

“Сматрао сам да могу доказати да се није десило ништа од тога што је наведено у оптужници, али страх је постојао да се не догоди оно што се догађа у другим процесима против старјешина и војника Војске Републике Српске. Након тих 7 година борбе, сам и без игдје ичије помоћи, успио сам доказати да ниједан навод у оптужници који је презентован, није истинит. Да је нетачан, лажан и монтирам”, тврди Пајић.

“Најважније ми је да је доказано да сам заштитио све оне који су били у сабирном центру, а што ми је дато у надлежност, што су они и потврдили”, појашњава он.

“У једном разумном року сам успио да свих 730 њих, који су боравили у сабирном центру, живих и здравих отпустим, размијеним или по њиховој жељи обезбиједим да оду у треће земље. Уз помоћ Црвеног крста осигуравали смо им визе. У свим изјавама које су касније давали све су то и потврдили”, навео је Ђоко Пајић.

Каже да свему остаје горчина што је орган Републике Српске подигао, како је навео, неосновану оптужницу.

“Да мени, као једном од стваралаца Војске Републике Српске, борцу и оцу палог борца, земља за коју сам дао сина, враћа овако. Законско право за надокнаду штете, ипак нећу тражити. Имам право да тужим моју Републику Српску, за коју је мој син дао живот. Али, не могу тужити државу за коју сам се борио и за коју сам дао сина. Само поручујем онима који владају, на свим нивоима у Републици Српској, да зауставе поход на своје часне људе, официре и војнике, који су се борили да би они данас владали”, закључује Пајић.

Додаје да је у седмогодишњој борби за правду био потпуно сам, али каже, знао је да је истина била на његовој страни, што се на крају и доказало.

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Не слазем се

22.03.2019 15:06

ТУЗИТИ ИХ НЕГО СТА.ЕЈ ДАО СИНА ЗА ОВУ ДРЗАВУ..ЗАСТО СТЕ ГА ДАЛИ..ТУЗИТЕ УЗМИТЕ ОДСТЕТУ И ПОДИЈЕЛИТЕ СИРОМАСНОЈ ДЈЕЦИ ЦИЈИ СУ ОЦЕВИ СЛУЦАЈНО ОСТАЛИ ЗИВИ..И НАПАЦЕНИ..НАПЛАТИТЕ ИМ СВЕ...НЕМА ЦИЈЕНУ ЗИВОТ ВАСЕГ СИНА...АЛ ПОМИСЛИТЕ ДАЛ БИ ОН ДА ЈЕ ЗИВ ТАКО ОДЛУЦИО...ПАЈИЦУ..ТУЗИ ИХ..ОД ОПСТИНЕ ПА НАДАЉЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастарбеитер

22.03.2019 15:19

СВАКА ЦАСТ ГОСПОДИНЕ само ми је зао кад би могао наплатити од ратних профитера и од неправно стеце имовине ја бих вам помогао и кад би им насилно требао одузети,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

22.03.2019 15:21

Ето, ти нецес да тузис РС, а Лукац тузио РС и узео паре...ко је сад бољи и паметнији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КОМЕНТАР

22.03.2019 16:54

НЕ ЗНАМО КО ЈЕ У ПРАВУ. САМО БОГ ЗНА. МОЗДА ЦЕ ЛУКАЦ СВЕ ТО И ВИСЕ ПОТРОСИТИ НА ЛИЈЕКОВЕ. ЈА БИХ ПОСТУПИО ИСТО КАО ОВАЈ ВОВЈЕК. А ТИМ ЉУБИТЕЉИМА НОВЦА ДАЛЕКО КУЦА, ЕТО ИМ ТАМО НЕКА ИМ БОГ СУДИ.

Name

Са стране

22.03.2019 15:36

Станите мирно пред овим човеком, багро из Тужилаштва!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧАСТ У БОЛУ

22.03.2019 18:43

Колико је суза и бола, плача и жалости уграђено у Републику Српску. О родитељима који су сахранили дјецу нико не говори. Са којим достојанством носе или су носили бол. Своју дјецу нису наплатили. Посљедње материјалне вриједности дали за подигнута обиљежја. Колико нас зна за Милисава Градића, који је имао два сина, оба су погинули, а тај поносни старац све је уградио да остави трагове њиховог сјећања. Послије тога у болу је умро. Знају ли ови шљамови за такве судбине. Можда дођу, по функцији, да промовишу себе и странку на годишњим обиљежавањима. Дођу и оду, не запамте ни једно име коме су од државног новца положили вијенац.

Name

борац

22.03.2019 15:58

Не разумијем вас господине!Р.Српска не стити своје борце.Ратни сверцери су на власти и засто не тузити ?Зар вам није зао сина?Због њега тузите и Р.С.и власт.Наплатите васе муке,а сина вам не мозе нико надокнадити.Зар ЛУКАЦ министар и два пута тузио и наплатио своје ратне године,а ви драги господине изволите тузити овај накарадни владајуци систем.Узмите новац који вам припада.Лопузе све покрадосе и убијају младост Р.Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Официр

22.03.2019 15:58

Честит човјек је господин Ђоко Пајиц сто доказује ова његова изјава али да неће тузити дрзаву за коју је дао сина и себе а она му овако враца то није добро због будуцих евентуалних процеса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

22.03.2019 17:02

Схватам Вас гест,ал мисљења сам да грјесите!! Треба тузити и дрзаву и појединце који су Вас малтретирали! Као сто неко реце,дајте сиромаснима,ал не остављајте бандитима!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

22.03.2019 17:55

Људино, тузи багру, ти "наси" судови су стотине срба делозирали из куца и станова које су мијењали са Босњацима и Хрватима поготово .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

22.03.2019 19:35

Под хитно тузите дрзаву јер ако је не тузите онда сте уцијењени и не смијете да тузите криминалну власт.Дрзава се не мозе поистовјетити са владајуцим олосом и дијелом опозиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свакако тузба

22.03.2019 20:03

Тузба свакако. Многи су наплатили разо-разне слуцајеве у којима цак нису нб и уцестивали нити су имали ратних последица. Разумијем Вас,али коме у овом времену бити патриота? Коме поред свих траума дозволити да Вас понизава и малтретира. И сам сам направио слицну греску коју си не могу опристити кад видим ста лопови раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цијена мала ситница

22.03.2019 20:08

Па ево Бисерка је расписала тендер за похвале, награде, медаље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака Цаст

22.03.2019 21:15

И када би наплатио стету, то је ипак новац пореских обвезника и обицног народа а не новац политицара, тајкуна,лопова и остале багре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акс

23.03.2019 20:09

Само тузба! Ниси се, као ни ја борио за милокрада и његове улизице, вец да заститис голи зивот

ОДГОВОРИТЕ