"Neću tužiti Republiku Srpsku"

“Imam pravo da tužim Republiku Srpsku, za naknadu štete koja mi je nanesena tokom proteklih sedam godina, koliko se vodio postupak protiv mene, ali ne mogu to učiniti, ne mogu tužiti državu za koju sam se borio i dao sina”, rekao je Đoko Pajić, komentarišući oslobađajuću presudu koju je Sudsko vijeće Okružnog suda u Bijeljini, izreklo za njega i još trojicu pridadnika VRS, koji su bili optuženi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika tokom ratnog perioda u logoru Batković kod Bijeljine.

Republika Srpska 22.03.2019 | 15:30
"Neću tužiti Republiku Srpsku"
“Dokazano je, nakon skoro sedam godina da  nismo krivi za nešto što nam je, namontirano i izmišljeno”, rekao je Đoko Pajić komentarišući oslobađajuću presudu.

“Smatrao sam da mogu dokazati da se nije desilo ništa od toga što je navedeno u optužnici, ali strah je postojao da se ne dogodi ono što se događa u drugim procesima protiv starješina i vojnika Vojske Republike Srpske. Nakon tih 7 godina borbe, sam i bez igdje ičije pomoći, uspio sam dokazati da nijedan navod u optužnici koji je prezentovan, nije istinit. Da je netačan, lažan i montiram”, tvrdi Pajić.

“Najvažnije mi je da je dokazano da sam zaštitio sve one koji su bili u sabirnom centru, a što mi je dato u nadležnost, što su oni i potvrdili”, pojašnjava on.

“U jednom razumnom roku sam uspio da svih 730 njih, koji su boravili u sabirnom centru, živih i zdravih otpustim, razmijenim ili po njihovoj želji obezbijedim da odu u treće zemlje. Uz pomoć Crvenog krsta osiguravali smo im vize. U svim izjavama koje su kasnije davali sve su to i potvrdili”, naveo je Đoko Pajić.

Kaže da svemu ostaje gorčina što je organ Republike Srpske podigao, kako je naveo, neosnovanu optužnicu.

“Da meni, kao jednom od stvaralaca Vojske Republike Srpske, borcu i ocu palog borca, zemlja za koju sam dao sina, vraća ovako. Zakonsko pravo za nadoknadu štete, ipak neću tražiti. Imam pravo da tužim moju Republiku Srpsku, za koju je moj sin dao život. Ali, ne mogu tužiti državu za koju sam se borio i za koju sam dao sina. Samo poručujem onima koji vladaju, na svim nivoima u Republici Srpskoj, da zaustave pohod na svoje časne ljude, oficire i vojnike, koji su se borili da bi oni danas vladali”, zaključuje Pajić.

Dodaje da je u sedmogodišnjoj borbi za pravdu bio potpuno sam, ali kaže, znao je da je istina bila na njegovoj strani, što se na kraju i dokazalo.

BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Ne slazem se

22.03.2019 15:06

TUZITI IH NEGO STA.EJ DAO SINA ZA OVU DRZAVU..ZASTO STE GA DALI..TUZITE UZMITE ODSTETU I PODIJELITE SIROMASNOJ DJECI CIJI SU OCEVI SLUCAJNO OSTALI ZIVI..I NAPACENI..NAPLATITE IM SVE...NEMA CIJENU ZIVOT VASEG SINA...AL POMISLITE DAL BI ON DA JE ZIV TAKO ODLUCIO...PAJICU..TUZI IH..OD OPSTINE PA NADALJE

ODGOVORITE
Name

gastarbeiter

22.03.2019 15:19

SVAKA CAST GOSPODINE samo mi je zao kad bi mogao naplatiti od ratnih profitera i od nepravno stece imovine ja bih vam pomogao i kad bi im nasilno trebao oduzeti,

ODGOVORITE
Name

Komentar

22.03.2019 15:21

Eto, ti neces da tuzis RS, a Lukac tuzio RS i uzeo pare...ko je sad bolji i pametniji?

ODGOVORITE
Name

RE KOMENTAR

22.03.2019 16:54

NE ZNAMO KO JE U PRAVU. SAMO BOG ZNA. MOZDA CE LUKAC SVE TO I VISE POTROSITI NA LIJEKOVE. JA BIH POSTUPIO ISTO KAO OVAJ VOVJEK. A TIM LJUBITELJIMA NOVCA DALEKO KUCA, ETO IM TAMO NEKA IM BOG SUDI.

Name

Sa strane

22.03.2019 15:36

Stanite mirno pred ovim čovekom, bagro iz Tužilaštva!

ODGOVORITE
Name

ČAST U BOLU

22.03.2019 18:43

Koliko je suza i bola, plača i žalosti ugrađeno u Republiku Srpsku. O roditeljima koji su sahranili djecu niko ne govori. Sa kojim dostojanstvom nose ili su nosili bol. Svoju djecu nisu naplatili. Posljednje materijalne vrijednosti dali za podignuta obilježja. Koliko nas zna za Milisava Gradića, koji je imao dva sina, oba su poginuli, a taj ponosni starac sve je ugradio da ostavi tragove njihovog sjećanja. Poslije toga u bolu je umro. Znaju li ovi šljamovi za takve sudbine. Možda dođu, po funkciji, da promovišu sebe i stranku na godišnjim obilježavanjima. Dođu i odu, ne zapamte ni jedno ime kome su od državnog novca položili vijenac.

Name

borac

22.03.2019 15:58

Ne razumijem vas gospodine!R.Srpska ne stiti svoje borce.Ratni sverceri su na vlasti i zasto ne tuziti ?Zar vam nije zao sina?Zbog njega tuzite i R.S.i vlast.Naplatite vase muke,a sina vam ne moze niko nadoknaditi.Zar LUKAC ministar i dva puta tuzio i naplatio svoje ratne godine,a vi dragi gospodine izvolite tuziti ovaj nakaradni vladajuci sistem.Uzmite novac koji vam pripada.Lopuze sve pokradose i ubijaju mladost R.Srpske.

ODGOVORITE
Name

Oficir

22.03.2019 15:58

Čestit čovjek je gospodin Đoko Pajic sto dokazuje ova njegova izjava ali da neće tuziti drzavu za koju je dao sina i sebe a ona mu ovako vraca to nije dobro zbog buducih eventualnih procesa.

ODGOVORITE
Name

Pedja

22.03.2019 17:02

Shvatam Vas gest,al misljenja sam da grjesite!! Treba tuziti i drzavu i pojedince koji su Vas maltretirali! Kao sto neko rece,dajte siromasnima,al ne ostavljajte banditima!!

ODGOVORITE
Name

modricanin

22.03.2019 17:55

Ljudino, tuzi bagru, ti "nasi" sudovi su stotine srba delozirali iz kuca i stanova koje su mijenjali sa Bosnjacima i Hrvatima pogotovo .

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

22.03.2019 19:35

Pod hitno tuzite drzavu jer ako je ne tuzite onda ste ucijenjeni i ne smijete da tuzite kriminalnu vlast.Drzava se ne moze poistovjetiti sa vladajucim olosom i dijelom opozicije.

ODGOVORITE
Name

Svakako tuzba

22.03.2019 20:03

Tuzba svakako. Mnogi su naplatili razo-razne slucajeve u kojima cak nisu nb i ucestivali niti su imali ratnih posledica. Razumijem Vas,ali kome u ovom vremenu biti patriota? Kome pored svih trauma dozvoliti da Vas ponizava i maltretira. I sam sam napravio slicnu gresku koju si ne mogu opristiti kad vidim sta lopovi rade.

ODGOVORITE
Name

Cijena mala sitnica

22.03.2019 20:08

Pa evo Biserka je raspisala tender za pohvale, nagrade, medalje...

ODGOVORITE
Name

Svaka Cast

22.03.2019 21:15

I kada bi naplatio stetu, to je ipak novac poreskih obveznika i obicnog naroda a ne novac politicara, tajkuna,lopova i ostale bagre.

ODGOVORITE
Name

Aks

23.03.2019 20:09

Samo tuzba! Nisi se, kao ni ja borio za milokrada i njegove ulizice, vec da zastitis goli zivot

ODGOVORITE