Оптужница због албанског орла

Тужилаштво Брчко дистрикта оптужило је Северина Драгичевића (29) и Стефана Стевановића (26) из тог града јер су прошле године након фудбалске утакмице између Србије и Швајцарске на Свјетком првенству у Русији бацили бакље на ресторан "Палма" и тако довели у опасност већи број људи.

Босна и Херцеговина 22.03.2019 | 11:47
Оптужница због албанског орла
Наиме, у оптужници се наводи да су њих двојица 22. јуна прошле године око 22.50 у брчанској Улици Мирослава Крлеже на оближњем СРЦ "Блатуша", као навијачи репрезентације Србије, одгледали пренос поменуте утакмице, која је окончана побједом швајцарске репрезентације. Голове су постигли репрезентативци албанског поријекла који су то прослављали укрштањем дланова и тако симболизирајући фигуру орла као доминантног симбола заставе Албаније. То је, како се наводи у оптужници, код њих изазвало бијес и мржњу према Албанцима па су се договорили да разбијају и запале радње у власништву Албанаца.

"Састали су се са више НН лица на паркинг простору иза просторија Центра за социјални рад и договорили да прво запале и униште ресторан 'Палма', власништво Е. Зејнели, након чега су сачекали да се разиђе маса људи с којим су  гледали пренос утакмице и с бакљама 'бенгалкама' и камењем у рукама дошли пред ресторан у којем су били власник и осам радника, те су бацили бакље и камење", наводи се у оптужници.

Драгичевић је бацио запаљену бакљу у правцу ресторана, која је ударила у стакло и пала на тло, а Стевановић је бацио у правцу ресторана запаљену бакљу, која је пала на кров, гдје се и задржала и од које је почео пуцати цријеп.

Власник је то чуо, истрчао напоље, покушавајући ухватити починиоце, али када је уочио запаљену бакљу на крову, отишао је у поткровље и кроз кровни прозор бацио бакљу,  спријечивши запаљење објекта, који је оштећен за око 490 КМ.

(ИнфоБН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Молим,

22.03.2019 11:26

ниста Нишу криви, с успоредбом ста раде србима на Косову! одма оотузбу повуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.03.2019 11:55

Нису криви?Морончино неписмена!

Name

Ре

22.03.2019 20:05

А ста Србима ради Снсд и Додик.Будале осудити а ви сто толико залите Србе на КиМ јавите се Вуцицу и Вулину па на Косово путни тросак цу вам ја платити.Исти сте ви ко и сиптари стотину на једног хероји срам вас било.

Name

Јаца

22.03.2019 12:14

нису криви ништа свакаим част некасу треба нија палит сваки дан штаће туј свугдисе шире ислам шта раде они на косову сваки дан од срба онису сви исти срби немеју ништа ма ништа шта раде балије у сарајеву од српске пекаре балије усташе свак сме све ми несмемо ништа некје срам и стид српски политичара полиције судија одма србима суде било штасе десило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозда

22.03.2019 14:07

ТОМ АЛБАНЦУ НИЈЕ КАСНО ДА ПОВУЦЕ ОПТУЗНИЦУ..Ј....450 КМ.ВИДЈЕЦЕС ТЕК САД КО ЦЕ ТИ СТА КУПОВАТИ ..АЛ ЗАВИСИ КО ЈЕ ТАД И У ПОЛИЦИЈИ БИО..ТУ ВЕЦЕ..СИГУРНО СРБИН..ТО СРБИН СРБИНУ СМЈЕСТИ..КАД СУ ХРВАТИ ПРОТЈЕРАЛИ..СРБЕ ИОНИ НА ТРАКТОРИМА КРОЗ БРЦКО..ЈАДНИ НАПАЦЕНИ...МАЈКЕ СРПКИЊЕ СУ ИЗНОСИЛЕ ХРАНУ ВОДУ..ТУЗНО ПРЕТУЗНО...БИЛИ ТИ ДРУЗЕ НЕКОГ НАХРАНИО..А НЕ ОПТУЗИО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

22.03.2019 15:43

Који безобразлук скупити се и навијати за свајцарску и то ради два играца из србије, па босна је њихова дрзава за њу треба да навијају ста имају они да свицом ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво

22.03.2019 19:45

Не ради се о Албанцу, у питању је Горанац. Њега цак ни локални Албанци не подносе. Цовјек је добар, вриједан и постен.

ОДГОВОРИТЕ