Optužnica zbog albanskog orla

Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je Severina Dragičevića (29) i Stefana Stevanovića (26) iz tog grada jer su prošle godine nakon fudbalske utakmice između Srbije i Švajcarske na Svjetkom prvenstvu u Rusiji bacili baklje na restoran "Palma" i tako doveli u opasnost veći broj ljudi.

Bosna i Hercegovina 22.03.2019 | 11:47
Optužnica zbog albanskog orla
Naime, u optužnici se navodi da su njih dvojica 22. juna prošle godine oko 22.50 u brčanskoj Ulici Miroslava Krleže na obližnjem SRC "Blatuša", kao navijači reprezentacije Srbije, odgledali prenos pomenute utakmice, koja je okončana pobjedom švajcarske reprezentacije. Golove su postigli reprezentativci albanskog porijekla koji su to proslavljali ukrštanjem dlanova i tako simbolizirajući figuru orla kao dominantnog simbola zastave Albanije. To je, kako se navodi u optužnici, kod njih izazvalo bijes i mržnju prema Albancima pa su se dogovorili da razbijaju i zapale radnje u vlasništvu Albanaca.

"Sastali su se sa više NN lica na parking prostoru iza prostorija Centra za socijalni rad i dogovorili da prvo zapale i unište restoran 'Palma', vlasništvo E. Zejneli, nakon čega su sačekali da se raziđe masa ljudi s kojim su  gledali prenos utakmice i s bakljama 'bengalkama' i kamenjem u rukama došli pred restoran u kojem su bili vlasnik i osam radnika, te su bacili baklje i kamenje", navodi se u optužnici.

Dragičević je bacio zapaljenu baklju u pravcu restorana, koja je udarila u staklo i pala na tlo, a Stevanović je bacio u pravcu restorana zapaljenu baklju, koja je pala na krov, gdje se i zadržala i od koje je počeo pucati crijep.

Vlasnik je to čuo, istrčao napolje, pokušavajući uhvatiti počinioce, ali kada je uočio zapaljenu baklju na krovu, otišao je u potkrovlje i kroz krovni prozor bacio baklju,  spriječivši zapaljenje objekta, koji je oštećen za oko 490 KM.

(InfoBN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Molim,

22.03.2019 11:26

nista Nišu krivi, s usporedbom sta rade srbima na Kosovu! odma ootuzbu povuci.

ODGOVORITE
Name

re

22.03.2019 11:55

Nisu krivi?Morončino nepismena!

Name

Re

22.03.2019 20:05

A sta Srbima radi Snsd i Dodik.Budale osuditi a vi sto toliko zalite Srbe na KiM javite se Vucicu i Vulinu pa na Kosovo putni trosak cu vam ja platiti.Isti ste vi ko i siptari stotinu na jednog heroji sram vas bilo.

Name

Jaca

22.03.2019 12:14

nisu krivi ništa svakaim čast nekasu treba nija palit svaki dan štaće tuj svugdise šire islam šta rade oni na kosovu svaki dan od srba onisu svi isti srbi nemeju ništa ma ništa šta rade balije u sarajevu od srpske pekare balije ustaše svak sme sve mi nesmemo ništa nekje sram i stid srpski političara policije sudija odma srbima sude bilo štase desilo

ODGOVORITE
Name

Mozda

22.03.2019 14:07

TOM ALBANCU NIJE KASNO DA POVUCE OPTUZNICU..J....450 KM.VIDJECES TEK SAD KO CE TI STA KUPOVATI ..AL ZAVISI KO JE TAD I U POLICIJI BIO..TU VECE..SIGURNO SRBIN..TO SRBIN SRBINU SMJESTI..KAD SU HRVATI PROTJERALI..SRBE IONI NA TRAKTORIMA KROZ BRCKO..JADNI NAPACENI...MAJKE SRPKINJE SU IZNOSILE HRANU VODU..TUZNO PRETUZNO...BILI TI DRUZE NEKOG NAHRANIO..A NE OPTUZIO..

ODGOVORITE
Name

Joja

22.03.2019 15:43

Koji bezobrazluk skupiti se i navijati za svajcarsku i to radi dva igraca iz srbije, pa bosna je njihova drzava za nju treba da navijaju sta imaju oni da svicom ...

ODGOVORITE
Name

Prvo

22.03.2019 19:45

Ne radi se o Albancu, u pitanju je Goranac. Njega cak ni lokalni Albanci ne podnose. Covjek je dobar, vrijedan i posten.

ODGOVORITE