Најгори састав Владе Српске?

Прошло је 100 дана откад је Радован Вишковић засјео на чело Владе Републике Српске. Овај период је обиљежило много приче, а мало рада, твди се у анализи портала Бука и подсјећа да су многи чим су видјели предложене министре рекли да је ово можда и најгори састав Владе у историји Републике Српске.

Република Српска 22.03.2019 | 10:17
Најгори састав Владе Српске?
Тог 17. децембра прошле године, Вишковић је стао за говорницу Народне скупштине и почео своје излагање уводним поздравима:

"Поштована предсједнице Републике Српске, поштовани потпредсједници Републике Српске, поштовани предсједниче Народне скупштине Републике Српске", и тако редом.

А онда је затражио подршку посланика:

“Дозволите ми, прије свега, да кажем да је заиста велика част и привилегија, али и још већа одговорност стајати у овом цијењеном дому и тражити подршку од вас, уважених народних посланика, за састав нове Владе Републике Српске и њен програм рада у наступајућем четворогодишњем периоду.”

Подршку је добио, како за одабране министре, тако и за програм Владе, који је и тог дана кад га је Вишковић читао изгледао неувјерљив, без визије, нимало конкретан и прилично шупаљ.

Да је тако, најбоље показује првих 100 дана рада Владе, за коју су многи, чим су видјели предложене министре, рекли да је ово можда и најгори састав Владе у историји РС. Склепана са штапа и канапа, са министрима кратког домета, ова Влада је оправдала своју репутацију за првих 100 дана.

А шта су то Вишковић и његови министри урадили, односно нису урадили, провјерили смо чешљајући премијеров експозе, у коме је помало неодређено набрајао своје планове за Републику Српску.

Повећање конкурентности и продуктивности привреде

- смањење оптерећења привреде (неиспуњено)

- сива економија (неиспуњено)

- реформа Инспектората (неиспуњено)

- једноставнији систем фискализације (неиспуњено)

- опорезивање дивиденде и заустављање исплате плате на црно (неиспуњено)

- нова улога ИРБ-а (неиспуњено)

- стварање услова за награђивање радника кроз учешће у власништву привредних друштава (неиспуњено)

- Повећање пензија (дјелимично испуњено)

Повећање плата (дјелимично испуњено – јавни сектор)

Да у 100 дана нове Владе привредницима није понуђено ништа конкретно, осим добре воље, најбоље зна Саша Тривић из Уније удружења послодаваца РС. 

Он признаје да је ово мали период за неке веће промјене, али исто тако очекује да се ствари помјере са мртве тачке.

“За сада нема неких резултата рада са којима би се могли похвалити. Знамо да су неки процеси у току, да су неки процеси запели... Ми очекујемо да ових дана сједнемо са премијером и ријешимо све недоумице. Оно што је нама најбитније је смањење опорезивања на накнаде с обзиром да су буџетски потрошачи добили веће плате, онда је ред да се и ми нађемо у видокругу Владе”, испричао нам је Тривић, који очекује да Влада испуни све што је обећала.

“Ми не видимо ништа што је неоствариво или да постоје неке запреке. Само је потребна добра воља да се кроз дијалог нађу најбоља рјешења.”

Здравство

- дефинисање јасне одговорности свих актера у систему (неиспуњено)

- зградња и реконструкција нових капацитета (дјелимично започето)

- реформа здравственог сектора (неиспуњено)

- зауставити додатно стварање неизмирених обавеза и смањити постојеће (неиспуњено)

А сјетимо се само како је премијер РС, читајући експозе, подвлачио здравство као проблем чијем ће се рјешавању одмах приступити или, како му је то неко написао, како ће хитно зауставити “крварење здравства”. 

Од тога још увијек није било ништа. Здравство и даље незаустваљиво крвари, а то најбоље зна Миодраг Фемић, предсједник Струковног синдиката доктора медицине. 

“У 100 дана у здравству нема апсолутно никаквог помака у смислу оздрављења здравственог система”, рекао је Фемић за БУКУ и додао: 

“Тренутно се тражи могућност финансирања и измиривања дугова. До тога још није дошло и све је остало исто, ако не у неким сегментима и горе.”

Јавни сектор

- Регистар запослених у јавном сектору (неиспуњено)

- Регистар подстицаја и социјалних давања (неиспуњено)

- Праведнија расподјела буџетских давања (неиспуњено)

- Реформа јавних предузећа из потрошача буџета у финансијере буџета (неиспуњено)

Враћање одузетих надлежности са нивоа БиХ на РС (неиспуњено)

Прилагођавање образовања са тржиштем рада (дјелимично започето)

Демографска политика (неиспуњено – без конкретних мјера)

Можда и најпоразније за ову владу јесте да се у првих 100 дана нису потрудили да ураде били шта како би барем загребали по демографском проблем који уништава Републику Српску.

А шта је то Влада радила, односно није радила, питали смо демографа Александра Чавића. У разговору са њим сазнали смо да досадашње спорадичне мјере које је претходна Влада доносила нису донијеле ништа добро, а да тренутни премијер и министри још увијек нису учинили ништа по том питању.

“Ништа конкретно није учињено, иако није ни за очекивати да би неке мјере могле дати резултате у кратком року. Али проблем је што мјера уопште нема. Оно што је учињено, јесте да је иницирано формирање тог националног савјетодавног тијела у које су укључени и министри, али још увијек се није стручна компонента укључила. Људи који су у то укључени волшебно све то схватају, а чак није ни покренута шира јавна расправа по питању популационе политике РС која би имала у себи инкорпорирана три интегративна дијела: пронаталитетна политика, политика према миграцијама и политика према старијим лицима.”

Александар је открио и поражавајуће демографске податке из прошле године, упорозоравајући да је вријеме да нова влада напокон стави са стране квазидемографе и укључи људе који би коначно донијели један свеобухватам јавни документ националне демографске политике.

“Подаци за претходну годину су још поразнији него за ранији период, јер РС биљежи најнижи наталитет у својој историји, што значи да су све ове ад хоц мјере које су претходно усвојене и најављиване као мјере које ће дати огромне резулатате биле промашај. Уз то, одлазак одавде је све већи и све мање је репродуктивног материјала у РС због одласка младих људи”, рекао нам је он.

“Оно што сам очекивао од нових министара и премијера је да ће се ослонити на стручну јавност, а не на оне који тапшу по раменима у дијелу који се тиче креирања тих мјера.”

Информатизација друштва

- Информациона безбједност (неиспуњено)

- Е-управа (неиспуњено)

- тржиште крипто капитала (неиспуњено)

- боља повезаност науке и пословне заједнице (неиспуњено)

- подршка развоју нових технологија (неиспуњено)

Да се Вишковић још увијек не сналази најбоље у улози премијера и да његови министри и нису баш његови, показује нам и конференција након састанка представника Владе са предсједницом РС и предсједницима парламентарних странака на којој су се хвалили потезима Владе.

Јер, управо би премијер требало да буде најпозванији да говори о ономе шта је урадио. Али, као што се он није пуно питао када се Влада састављала или када су се доносиле неке од досадашњих одлука, тако је и похвале на рачун 100 дана рада препустио предсједници РС Жељки Цвијановић. 

Оправдање за овако нешто је тешко наћи, осим у чињеници да је управо садашња предсједница, а бивша премијерка на најбољи начин знала у два мандата себе хвалити, а да је направила видљиве искораке напријед.

Како год, након састанка, сви су изразили одушевљење досадашњим радом Владе.

“Идемо у сусрет 100 дана Владе. До сада смо имали повећање плата запослених у образовању и култури са високом стручном спремом и запослених у МУП-у Српске са средњом стручном спремом, као и повећање пензија”, рекла је Жељка Цвијановић.

Нова Влада, уз остале институције, остаје опредијељења да се ради на демографском јачању РС.

“Уз Владу ће се то радити и кроз пројекат који сам покренула као предсједник РС”, каже Цвијановић.

“Важна катергорија је и рад на повећању плата, уз договор са коалиционим партнерима, радиће се и на том питању”, рекла је предсједница РС.

Она је нагласила да Република Српска иде крупним корацима напријед и да је фокус власти на јачању привреде и повећању броја запослених.

“Ништа од важних закона које смо предвидјели, ништа није остало неучињено”, каже Цвијановић.

Наравно, мало је оних који би се сложили са оваквим оцјенама, а посебно међу опозиционарима, који нису у првих 100 дана рада Влада видјели ништа позитивно.

Једна од њих је и Јелена Тривић, народна посланица ПДП-а, која за БУКУ каже да је нови састав Владе у првих 100 дана показао сву нестручност и незнање.

Каже да се до сад ништа није урадило на пољу конкурентности и продуктивности привреде, а да је нови нови министар из овог ресора Вјекослав Петричевић само успио да потврди да није дорастао послу који му је додијељен. 

И у области здравства је примијетила да се ништа није урадило. Напротив, како каже, само су се дугови повећали. 

Она издваја да је и образовање још увијек у ћорсокаку, иако нова министрица успијева да своје министарство ставља у центар медијске пажње. 

“Стално се ту нешто прича, али конкретних потеза и мјера нема”, рекла је Тривић.

Све у свему, наша саговорница објашњава да је слична ситуација и у осталим ресорима, те да се министри не сналазе најбоље у додијељеним улогама. Уз то, она сматра да ни сам премијер још увијек није схватио какву функцију обавља, обзиром да се досад он најмање питао у вези са свим политикама и потезима које је ова Влада покретала. Његов рад јр у сјени Милорада Додика и Жељке Цвијановић.

Због тога она, на основу стручности, утисака и потеза нове Владе, али и самосталности премијера и министара, не види могућност да се до краја године учини нешто више на побољшању стања у РС и испуњавању обећаног.

“До сада нисмо имали ниједан, па бар симболичан потез који би најавио да ће ова Влада бити мало прогресивнија и енергичнија од претходних.” 

(Бука)

Коментари / 79

Оставите коментар
Name

Маракуја 2

22.03.2019 09:23

У свему овоме само једна ствар је сигурна, опозиционој нејачи ваља кмечати до 2022 године, минимум.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

22.03.2019 09:42

НАДОБУДНИ САОБРАЋАЈАЦ ВИШКОВИЋ ЈЕДИНО ИМА ЗАДАТАК ДА УРЕДОВНО "ПАРКИРА" МИНИСТРЕ КОЈЕ ЈЕ "ЗАДУЖИО" НА ЗАКАЗАНЕ СЈЕДНИЦЕ ВЛАДЕ И ДА ИМ ПОТПИСУЈЕ ШИХТЕРИЦУ ЗА НАВОДНО ПРИСУСТВО НА ПОСЛУ... СВЕ ДРУГО НИЈЕ ЊЕГОВ ЗАДАТАК,... И СВАКАКО ПОСАО МУ ЈЕ ДА РЕДОВНО НА МЕДИЈИМА РЕЦИТИРА ПОЗНАТУ СРПСКУ ПЈЕСМУ - НЕ МОЖЕ НАМ НИКО НИШТА... ЈЕР ОН ОЧИТО ПЈЕВАТИ НЕ ЗНА !!!

Name

најгори ?

22.03.2019 10:05

најцрњи !

Name

Гого

22.03.2019 10:25

Човјек који је у свом првом обраћању народној скупштини и народу Републике Српске, између осталог, рекао и обећао да ће повећати просјечну плату, да би прије два дана, тј. једва мјесец дана касније, рекао да није реално повећавати просјечну плату. Хе! Хе! Хе! Народе српски...

Name

диспечер

22.03.2019 11:08

Диспечер Вишко посматра министре као возаче у Бокситу, додуше возачи су крали гориво, мазиво и који ауто дио, а ови милионе, посебно стари.

Name

РУГИПП

22.03.2019 11:18

У геодетско-правној управи све остали на руководећим полож. криминалци из земљишне мафије, неки осуђени (Стојчиновић 4.5 г.), Дериде (суди му се) и Предраговић Босиљка, дир.

Name

БОЗЕ ПРАВДЕ

22.03.2019 11:57

КОЈИ ЈЕ ТО БИО БОЉИ ПА СРПСКА ЈЕ ДЕВАСТИРАНА, МОЗЕ СЕ РЕЦИ ДА ОПСТАЈЕ НА АПАРАТИМА ЗВАНИМ КРЕДИТ ВРЕМЕ ЈЕ СРБСКОМ НАРОДУ ДА РЕСЕТУЈЕ РС ЈЕР ОН СРЉА У ТОТАЛНУ ПРОПАСТ ЗАЛИ БОЗЕ ОНЕ МЛАДОСТИ СТО СЕ ЗРТВОВАСЕ ЗА БОЉИ ЗИВОТ

Name

Ђонко

22.03.2019 12:06

Кличковић је био еxперт у односу на Вишковића.

Name

Дејан

22.03.2019 12:14

Ко је уопсте анализирао ове лузере???Саберу на крају мјесеца колико имају пара оно сто фали дигну кредит и тако функционисе влада РС годинама.Каква њихова економија,програм и пм...па владу водила наставница сад отпремник камиона.Ста вам није ту јасно???

Name

Мирослав

22.03.2019 12:24

Како јавно Вучко неће са Мишковићем , пази се опрезан.

Name

ЖИКА Ж

22.03.2019 13:24

Јал, оно у Србији нема слободе, како Додо рече, Мишко дошао си на слободну територију??? Ха, Ха, Хаааааааааа!

Name

Реално

22.03.2019 13:31

најгора Влада РС од 1992 до данас је Влада Гојка Кличковића и ту нема дилеме. Влада Радована Вишковића је Влада континуитета СНСД-а и коалиционих партнера и ту нема шта да се коментарише.О Радовану Вишковићу се може говорити из угла политичке одговорности и из угла премијера чија су уставна овлаштења много већа него Предсједника и Члана Предсједништва, али он и не жели да их користи јер искрено није тај ниво, уосталом његове стручне референце нису велике и то треба имати на уму, сасвим сигурно да је поштен човјек, али на тој позицији треба прије свега бити политички утицајан што он није и не може да буде.На то упућује сваки јавни наступ и народна скупштина на којој се тешко брани, сигурно је да ће изгурати 4 године али без икаквих ефеката нажалост.

Name

Луминара

22.03.2019 14:30

Једини који вриједи и који је струцан је министар Пасалиц и који несто ради, ово остало, велика нула...

Name

Јанко

23.03.2019 08:57

Реално, скоро да се сложим са Вама. Кличковић је заиста био лош премијер али је та влада имала јако добрих министара. Међутим времена су била потпуно другачија, Српска у потпуној блокади од међународне заједнице, скривене санкције, уцјене, нису имали приступа било каквим фондовима. Све у свему гори премијер од Цвијановићке се не може појавити у скорије вријеме. Мада, доласком ДОдика на власт сасвим је неважно ко је премијер јер сва власт је тамо гдје је Додик. Иванић је био најбољи премијер али није има прилику да влада у континуитету и да слободно, без притисака и уцјена састави кабинет.

Name

Ре

23.03.2019 11:28

Хехехе Пасалиц министар не зна гдје је супаљ. А једино сто ради Борис Пасалиц је да физицки насрце на раднике у том министарсву, дефинитивно најгори министар. Јос прије него сто је постао министар, тукао је раднике у том министатсву.

Name

Шумар

24.03.2019 14:53

Под хитно основати Министарство шепурења и нарцисоидности. За министра поставити Срђана Рајчевића јер је у тим областима неприкосновен.

Name

Рррррр

24.03.2019 17:57

Скоро сав криминал или 85% се одвија јавно преко владе тј.тих министарстава која више гледају и.зерес артијских патокраза .а ово искрен човјек не може ништа добро рећи. Ја видим, да би Вишковић и нешто учинио, ал то је већ разрађени механизам тако да то само води дубљем поробљавању и истребљењу народа.

Name

@ Ре

25.03.2019 08:29

Не зна се ко је веће смеће, прежалосно...

Name

Скептк

22.03.2019 09:31

НајГРЂИ састав владе. Визуелно је била грђа само предходна влада ињен премијер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дефинитивно

22.03.2019 09:32

НАЈГОРА...СТО НЕ ЗНАЦИ ДА СУ ПРЕТХОДНЕ СВИХ ОВИХ ГОДИНА БУЛЕ ДОБРЕ..СВИ ЛОСИ ЗА НАРОД ОВА НАЈГОРА..СВИ СЕ ОБОГАТИЛИ А МИ ОДЛАЗИМО ЈАДНИ И ЦЕМЕРНИ...СЛАВИЦЕМО ЊЕМАЦКУ ВЛАДУ И ЊЕНЕ ЗАКОНЕ..АЛ БРИГА ЊИХ..НИСУ ОНИ ТУ ЗБОГ НАС ВЕЦ ЗБОГ СЕБЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

...РЕ

22.03.2019 12:23

НАЈГОРА ЈЕСТЕ АЛИ НЕ ЗАТО ШТО СУ НЕКИ КАДРОВИ ПРОМАШЕНИ ВЕЋ ЗАТО ШТО ЈЕ ДОДИК ВИШКОВИЋУ БАЦИО ВРУЋ КРОМПИР У РУКЕ.ДОДИК ЈЕ СКЛЕПАО ВЛАДУ ОД 7 СТРАНАКА, ПРЕМИЈЕР СЕ НЕ ПИТА НИШТА И ЕВО ПОСЛИЈЕ 100 ДАНА РАДА ВЛАДЕ ЈОШ СЕ НЕ ЗНА КО ЈЕ КОЈИ ДИО КОЛАЧА ДОБИО.НЕЗОДОВОЉНИ И ЗБУЊЕНИ СУ И У СНСД-У А ДА НЕ ГОВОРИИМ О ДНС,СП,УС,НДП,ДЕМОС,ОБРЕНОВИМ КАУБОЈИМА....

Name

Мрва

23.03.2019 09:04

Није Вишковић случајно изабрана. Безличан, научио да без поговора слуша газду, некада је то био Дукић, сада Додик и то је то. Он је ту да попуни празнину док Додик заврши своју авантуру у Сарајеву а то ће бити ускоро. Није он за Сарајева, нема честита шатора, Ћана, Гоци и Жаре не наступају..... Потпуно неприродна атмосфера, нико му не аплаудира, нико се не смије њехговим несланим шалама.... Зато он опрема нови кабинет у згради Владе РС па да држи под контролом све токове новца да не би која марка гдје замакла а да се он не угради.

Name

Пискер

24.03.2019 11:25

Не моземо знати који су најгори док не видимо ста би саставили Бореновиц и Вукота.Знам само Бозе нас сацувај.

Name

Кабинет Делта Планет

22.03.2019 09:32

!00 грама памети остало сало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОП

22.03.2019 09:34

Радоване , Радоване добар си ти човјек, радио сам са тобом,али ти лоши сарадници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младенци

22.03.2019 10:06

Па зато су му и дали ове,да не уради баш ништа!,Шала,ова постава можда и не зна гдје дошла и куд је пошла , ал сви ,осим њих пар као и др из Лондона ,су мале маце у односу на предходне бар по питању бахатости у отимању,отимању , стицану ,стицању....

Name

22.03.2019 10:09

РАДОВАН ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ДОВАР ЧОВЈЕК АЛИ НИЈЕ СПОСОБАН ДА ИСКРЕНО РАЗМИШЉА СВОЈОМ ГЛАВОМ (НАУЧИО ЈЕ ДА СЛУША) ВЛАДА БАХАТА И БЕЗОБЗИРНА!

Name

Шофер

22.03.2019 12:17

Радован је увијек био добар шеф возног парка код нас у руднику, не знам ста му би да остави радно мјесто и оде у Бањалуку.

Name

ПОП

22.03.2019 13:49

Радован никад није био шеф возног парка, био је директор сектора саобраћај у Бокситу. То му је било доста. Никада он неће доћи у позицију да одлучује и доноси самостално одлуке . Он је између чекића и наковња . Не бих му био у кожи.

Name

Стево

22.03.2019 09:35

Знаци: оцјена рада Владе РС је циста јединица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

....

22.03.2019 10:21

Па ниси само ти незадовољан!!!Незадовољни су и снсд-овци и Рајко Васић!!!Бољи су били Тегелтија од Зоре Видовић ,Жељко Ковачевић од овог Чавићевог добојлије Шкрбић и Богданић спрам Шеранића и ини ,сад по чему и којим критеријима оцјењују успјешност то остаје нејасно!!!!!

Name

...РЕ

22.03.2019 12:23

НАЈГОРА ЈЕСТЕ АЛИ НЕ ЗАТО ШТО СУ НЕКИ КАДРОВИ ПРОМАШЕНИ ВЕЋ ЗАТО ШТО ЈЕ ДОДИК ВИШКОВИЋУ БАЦИО ВРУЋ КРОМПИР У РУКЕ.ДОДИК ЈЕ СКЛЕПАО ВЛАДУ ОД 7 СТРАНАКА, ПРЕМИЈЕР СЕ НЕ ПИТА НИШТА И ЕВО ПОСЛИЈЕ 100 ДАНА РАДА ВЛАДЕ ЈОШ СЕ НЕ ЗНА КО ЈЕ КОЈИ ДИО КОЛАЧА ДОБИО.НЕЗОДОВОЉНИ И ЗБУЊЕНИ СУ И У СНСД-У А ДА НЕ ГОВОРИИМ О ДНС,СП,УС,НДП,ДЕМОС,ОБРЕНОВИМ КАУБОЈИМА....

Name

Резултати

22.03.2019 09:40

А кружни токови?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лауш

22.03.2019 10:11

Данас нам је диван дан.............почела изградња још једног кружног тока

Name

Све У Свему...

22.03.2019 09:41

Једна велика нула , а уствари они нису ту инсталирани да несто раде , него да заврсе запоцето , а то је потпуно унистење свега и свацега , нема ту никаквих изненадјења , зато су тразени искљуциво послусни и подобни , а никако паметни и образовани !

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови светски поредак

22.03.2019 11:17

па рекао је Градоначелник Радојчић на отварању Делте, Бања Лука, као центар Регије, од Дервенте до БИхаћа мора имати Делту , значи ова влада врши имплементацију Прудског споразума, подјела БИХ на регије , а то значи нема више РС.

Name

Засто

22.03.2019 09:50

не дају оставке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта питаш

22.03.2019 10:09

Па прије ће бубрег дати него оставку.

Name

паја патак

22.03.2019 13:50

Оставке ...............

Name

Борац

22.03.2019 10:05

ј..о борце исплатијо борацку 100

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

22.03.2019 10:06

Ковац из ФОЦЕ Је НАЈБОЉА,После ЛОНДОНСКОГ ДЈАКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

стари сват

22.03.2019 10:14

Вишковиц ко стари сват. Само чекам кад ће донијети дрвену плоску и наздравити. Неки министри су раније били много бољи, нпр Касиповиц, као министар просвјете. Малесевић гори од њега, а бољи од нове министрице. Нова министрица је стартовала са повецањем плате, а крију да је смањен превоз. Просвјетни радници су знали да ће иза повећања стајати неко закидање. Осим тога, министрица, гостујући у тв емисији, показује да не зна који страни језици се уче у сколама у РС-у, и то све у јеку такмичења из страних језика. Са жељом да јој успије дигитално образовање са оваквом струјном мрежом!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

земљишна мафија

22.03.2019 11:15

У Геодетској управи-РУГИПП влада и даље земљишна мафија на челу са Босом директорком и помоћницима јој; Деурићем (суди му се због више укњижби на тајкуне), Стојчином (криминалац осуђен на 4,5 год. и даље пом. дир.), Груловић, Кременуша, Будун син Станковић, вођа софтверске мафије, коме су укњижили 400 дулума школске земље...

Name

Пзд

22.03.2019 19:55

Влада континуитета само подобни а нестручни до зла бога нешто зора видови¢ али И она мора питати бају све сами додикови послушници

Name

тодор илић

22.03.2019 10:19

Шта фали госпођи Наталији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госпа Нати...

22.03.2019 10:48

Госпа Ната треба да се врати у Унитурс да продаје аранжмане, одакле је и кренула...,онако лепршава..,а слатка је баш..,у комбинацији с гордошћу која је разједа..

Name

све разједа завист

22.03.2019 11:36

Нека је лепршава,дао јој Бог!!!!Неће ваљда да води удружење пензионера !Жена води младост ,образовање културу!!!

Name

Ре све...

22.03.2019 16:40

Нека и хвала Богу. Само, зар не би културу требао да води неко квалификован? Знас, то су они сто су уцили из удзбеника и на вријеме, а не из скрипти и у касним 20-им.

Name

.....

22.03.2019 20:34

Реално,ти уџбеници које спомињеш су непримјењиви у оваквим околностима.Носиоци таквих диплома су преквалфиковани и неупотребљиви!!Џаба је производити робу за тржиште ако је неће нико купити.Можда је роба еxтра, ал нико је неће,можемо је једино извозити.То ко није прихватио у ризику је.Е сад ,вјерујем да је госпођи Нати много теже него претходном министру, јер са онако лијепом вањштином мало ће је ко озбиљно схватати,а жене ће је због тога мрзити,олајавити,подметати. А знања и квалитет ионако одавно нема .Премијерка Ана Б у Србији не исказује превелико знање ,ал нико јој не завиди ............

Name

ре.......

23.03.2019 12:43

Кад сте већ стали у одбрану госпође министарке, требало би да мало више порадите на вашој писмености. Иначе, стиче се врло ружан дојам кад њу брани неко са таквим ортографским квалификацијама. Осим тога, да ли ви то критикујете уџбенике, наводећи да су непотребни, а предност дајете брошурама? Драги господине"......": знате ли ви какве рефренце мора имати особа која је на челу једне такве институције, као што је Министарство просвјете. А, што се тиче њене естрадне љепоте, онда је најбоље да сви министри тако изгледају, па ће испасти да их не волимо зато што су лијепи, а не што су неспособни. Мени је, нпр. много љепша друга Тривићка( признам, љепота је у очима посматрача).

Name

ре

23.03.2019 12:45

Оваквих су пуне зборнице.

Name

За ре

23.03.2019 16:31

Да ,пуне су зборнице,судови,зграда Владе итд!Али,осуђивати њих ,а не онога који их је довео на та радна мјеста , исто је што и оптужити болесника јер се разболио.Замислите факултетске професоре који штампају и продају дипломе,односно ,још и горе,и сти професори су купили титуле докторате,научне радове!Али народ је на изборима рекао шта мисли и чему тежи!

Name

Ре ре......

24.03.2019 07:40

Тачно сте процјенили моје ортографске компетенције.Потребно је испоштовати минималне правописне норме при остављању мисаоног трага иза себе.Но,то није овдје толико ни битно.Важно је да сте ви прочитали коментар и споменули референце.Утисак би био потпун да сте навели и своје референце,Претпостављам да су значајне и потврђене од стране престижних институција.Зашто мислим да госпођа Н.Т. може да обавља функцију министра образовања?Зато што премијер РС отвара кружне токове,што декани,судије ,министри професори, уопште немају референце које ви помињете. Зато што је преседника ентитета немогуће разумјети приликом обраћања,а о визуелном утиску нећу да пишем. Ето и даље мислим да је госпођу Н.Т. љепше чути и видјети на тој позицији ,него неку крезубу лавицу која је одавно изгубила моћ али и даље .машта

Name

Упитно

22.03.2019 10:47

Мислио сам да од Зеки не мозе горе кад оно појави се неко способан да буде јос црњи. Ово је тузно где ми зивимо и ко су нам министри, најискреније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

22.03.2019 11:05

Одлицна влада а јос бољи лопови у нкој 100 радни дана а саме греске и лоповлук цек до септембра има да буде куку лелеле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ригхт

22.03.2019 11:49

По школи и Имену Фуууј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

22.03.2019 12:20

Ста је од ове владе ико здраве памети оцекивао?Ово је само логицан слијед ствари тј. људи у накарадном систему ,гдје незналице и полтрони воде главну ријец.Резултата нема и неце их ни бити док год је ова црна секта на власти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жана

22.03.2019 12:31

Сулудом је било и помислити да би се ствари могле другачије одвијати.Не промјенљиво стање остаје до сљедећих избора, у то можемо бити сигурни.НАЗАЛОСТ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

22.03.2019 12:35

Горе од Клицковицеве није било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Модрица

22.03.2019 14:32

200 % си у праву, па он је полагао камен темељац за пругу Шамац Бијељина одмах након рата а свака будала је знала да је то и данас немогуце извести...који је то био....

Name

Ре: Патриота

22.03.2019 19:47

Сем по глупостима Кличковић је једино остао запамћен по Ружи и пјесми чији је лично аутор: "Казуј цуро, казуј ..чко, како ..бе Гојко Кличко!?"

Name

Кројачица

22.03.2019 13:01

Шта очекивати ид ове владе на чијем је челу диспечер а министри са купљеним дипломама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратни ветеран

22.03.2019 13:03

важно је да је влада српска и да су сви министри Срби, ми смо се за то борили, губили здравље, крварили и гинули, замисли, не дај боже да је неки министар Бошњо, па како би смо ми то преживили, пу пу пу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа

22.03.2019 13:20

Убједљиво најгора до сада, али тек су почели, показаће они да могу и горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

АРХАНДЈЕЛО

22.03.2019 15:35

КО ЈЕ УБИО ДАВИДА? ВИСКОВИЦУ ПИТАЈ МИНИСТРА КО УБИЈА ДЈЕЦУ ПО БАЊАЛУЦИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.03.2019 20:30

КРВНИЦИМА И УБИЦАМА СЕ БЛИЗИ КРАЈ.

Name

бака

22.03.2019 20:31

Мајку ли им лоповску,дјецу убијају а они ни ријеци о томе.

Name

Зоки

22.03.2019 15:54

За предсједника владе се увијек бирао и тразио јак и искусан економиста,а не уцитељица и возац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миxлеx

22.03.2019 19:13

Додо је и даље Пресједник,Цвијановицка премијер ко фол.А Радован онако потрцко незна ни куд посао ни куд досао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лака Пара

22.03.2019 20:42

Има несто горе од њих, народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упућени веле

22.03.2019 20:50

Није све баш тако како се прича. И прецедавајући му помаже. Преузео је на себе бригу о хелио и авио сервису, па премијер не мора бринути и о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.03.2019 06:35

За овог је и Гојко Клицковиц био доктор наука ! Гдје их само налазе овакве,туц-муц,проговори двије ријеци,ниста не казе али зато зна продавати јавна добра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

24.03.2019 11:21

Тривицка из ПДП не воли министрицу Тривицку! Засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

24.03.2019 11:22

Не зна се који су гори,или ови на власти или ови сто их критикују.Опет се огласава и фамозни Фемиц.Да ли му је Додик дао паре? Рекао је да неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анђа

24.03.2019 16:34

Драга бројна публико Републике Српске, уважени гости који залутате у ове крајеве и наравно никако да не заборавимо ВИП клијетелу (криминално политичко подземље) свечано вас обавјештавамо и са посебним задовољством најављујемо да циркус у новом саставу почиње са радом. Уживајте у вратоломним чарима наших акробата, кловнова, дворских луда и безпријекорно утренираних животиња. Увјерите се , има дах да вам стане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

збогом памети

24.03.2019 16:37

Влада састављена од курви и криминалаца , шта очекивати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стање је такво д апојам нормалности требас редефинирати, досадашња дефиниција више нема смисла

24.03.2019 17:21

Овдје у овом тору ништа није нормално, ни позиција ни опозиција, а што је најгоре ни народ није нормалан, јер да јесте овако нам неби било. Да је народ при здравој памети одавно би говњивим моткама растјерао багру у власти, која ништа друго и није заслужила. Али то је утопија, јер како сам себе да зговнаш кад си дао гласове багри у власти. Болесно да болесније не може бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

24.03.2019 18:00

Висковицу правац тузиластво па исприцај ста се ради у бокситу и ста цини криминалац Дукиц,док то не урадис неце те нико зарезивати,видис и сам,а и сам си сауцесник.Ето покусавате сакрити смрт рудара,а знас да је јама са дрвеним багремовим подградама,нена целицних и хидраулицних.Цудо казете квалификовани ,искусни рудари,па да су имали адекватну опрему сигурно се не би то десјло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сс

25.03.2019 08:15

Цобани И напирлитане спонзорусе

ОДГОВОРИТЕ