Najgori sastav Vlade Srpske?

Prošlo je 100 dana otkad je Radovan Višković zasjeo na čelo Vlade Republike Srpske. Ovaj period je obilježilo mnogo priče, a malo rada, tvdi se u analizi portala Buka i podsjeća da su mnogi čim su vidjeli predložene ministre rekli da je ovo možda i najgori sastav Vlade u istoriji Republike Srpske.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Tog 17. decembra prošle godine, Višković je stao za govornicu Narodne skupštine i počeo svoje izlaganje uvodnim pozdravima:

"Poštovana predsjednice Republike Srpske, poštovani potpredsjednici Republike Srpske, poštovani predsjedniče Narodne skupštine Republike Srpske", i tako redom.

A onda je zatražio podršku poslanika:

“Dozvolite mi, prije svega, da kažem da je zaista velika čast i privilegija, ali i još veća odgovornost stajati u ovom cijenjenom domu i tražiti podršku od vas, uvaženih narodnih poslanika, za sastav nove Vlade Republike Srpske i njen program rada u nastupajućem četvorogodišnjem periodu.”

Podršku je dobio, kako za odabrane ministre, tako i za program Vlade, koji je i tog dana kad ga je Višković čitao izgledao neuvjerljiv, bez vizije, nimalo konkretan i prilično šupalj.

Da je tako, najbolje pokazuje prvih 100 dana rada Vlade, za koju su mnogi, čim su vidjeli predložene ministre, rekli da je ovo možda i najgori sastav Vlade u istoriji RS. Sklepana sa štapa i kanapa, sa ministrima kratkog dometa, ova Vlada je opravdala svoju reputaciju za prvih 100 dana.

A šta su to Višković i njegovi ministri uradili, odnosno nisu uradili, provjerili smo češljajući premijerov ekspoze, u kome je pomalo neodređeno nabrajao svoje planove za Republiku Srpsku.

Povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede

- smanjenje opterećenja privrede (neispunjeno)

- siva ekonomija (neispunjeno)

- reforma Inspektorata (neispunjeno)

- jednostavniji sistem fiskalizacije (neispunjeno)

- oporezivanje dividende i zaustavljanje isplate plate na crno (neispunjeno)

- nova uloga IRB-a (neispunjeno)

- stvaranje uslova za nagrađivanje radnika kroz učešće u vlasništvu privrednih društava (neispunjeno)

- Povećanje penzija (djelimično ispunjeno)

Povećanje plata (djelimično ispunjeno – javni sektor)

Da u 100 dana nove Vlade privrednicima nije ponuđeno ništa konkretno, osim dobre volje, najbolje zna Saša Trivić iz Unije udruženja poslodavaca RS. 

On priznaje da je ovo mali period za neke veće promjene, ali isto tako očekuje da se stvari pomjere sa mrtve tačke.

“Za sada nema nekih rezultata rada sa kojima bi se mogli pohvaliti. Znamo da su neki procesi u toku, da su neki procesi zapeli... Mi očekujemo da ovih dana sjednemo sa premijerom i riješimo sve nedoumice. Ono što je nama najbitnije je smanjenje oporezivanja na naknade s obzirom da su budžetski potrošači dobili veće plate, onda je red da se i mi nađemo u vidokrugu Vlade”, ispričao nam je Trivić, koji očekuje da Vlada ispuni sve što je obećala.

“Mi ne vidimo ništa što je neostvarivo ili da postoje neke zapreke. Samo je potrebna dobra volja da se kroz dijalog nađu najbolja rješenja.”

Zdravstvo

- definisanje jasne odgovornosti svih aktera u sistemu (neispunjeno)

- zgradnja i rekonstrukcija novih kapaciteta (djelimično započeto)

- reforma zdravstvenog sektora (neispunjeno)

- zaustaviti dodatno stvaranje neizmirenih obaveza i smanjiti postojeće (neispunjeno)

A sjetimo se samo kako je premijer RS, čitajući ekspoze, podvlačio zdravstvo kao problem čijem će se rješavanju odmah pristupiti ili, kako mu je to neko napisao, kako će hitno zaustaviti “krvarenje zdravstva”. 

Od toga još uvijek nije bilo ništa. Zdravstvo i dalje nezaustvaljivo krvari, a to najbolje zna Miodrag Femić, predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine. 

“U 100 dana u zdravstvu nema apsolutno nikakvog pomaka u smislu ozdravljenja zdravstvenog sistema”, rekao je Femić za BUKU i dodao: 

“Trenutno se traži mogućnost finansiranja i izmirivanja dugova. Do toga još nije došlo i sve je ostalo isto, ako ne u nekim segmentima i gore.”

Javni sektor

- Registar zaposlenih u javnom sektoru (neispunjeno)

- Registar podsticaja i socijalnih davanja (neispunjeno)

- Pravednija raspodjela budžetskih davanja (neispunjeno)

- Reforma javnih preduzeća iz potrošača budžeta u finansijere budžeta (neispunjeno)

Vraćanje oduzetih nadležnosti sa nivoa BiH na RS (neispunjeno)

Prilagođavanje obrazovanja sa tržištem rada (djelimično započeto)

Demografska politika (neispunjeno – bez konkretnih mjera)

Možda i najporaznije za ovu vladu jeste da se u prvih 100 dana nisu potrudili da urade bili šta kako bi barem zagrebali po demografskom problem koji uništava Republiku Srpsku.

A šta je to Vlada radila, odnosno nije radila, pitali smo demografa Aleksandra Čavića. U razgovoru sa njim saznali smo da dosadašnje sporadične mjere koje je prethodna Vlada donosila nisu donijele ništa dobro, a da trenutni premijer i ministri još uvijek nisu učinili ništa po tom pitanju.

“Ništa konkretno nije učinjeno, iako nije ni za očekivati da bi neke mjere mogle dati rezultate u kratkom roku. Ali problem je što mjera uopšte nema. Ono što je učinjeno, jeste da je inicirano formiranje tog nacionalnog savjetodavnog tijela u koje su uključeni i ministri, ali još uvijek se nije stručna komponenta uključila. Ljudi koji su u to uključeni volšebno sve to shvataju, a čak nije ni pokrenuta šira javna rasprava po pitanju populacione politike RS koja bi imala u sebi inkorporirana tri integrativna dijela: pronatalitetna politika, politika prema migracijama i politika prema starijim licima.”

Aleksandar je otkrio i poražavajuće demografske podatke iz prošle godine, uporozoravajući da je vrijeme da nova vlada napokon stavi sa strane kvazidemografe i uključi ljude koji bi konačno donijeli jedan sveobuhvatam javni dokument nacionalne demografske politike.

“Podaci za prethodnu godinu su još porazniji nego za raniji period, jer RS bilježi najniži natalitet u svojoj istoriji, što znači da su sve ove ad hoc mjere koje su prethodno usvojene i najavljivane kao mjere koje će dati ogromne rezulatate bile promašaj. Uz to, odlazak odavde je sve veći i sve manje je reproduktivnog materijala u RS zbog odlaska mladih ljudi”, rekao nam je on.

“Ono što sam očekivao od novih ministara i premijera je da će se osloniti na stručnu javnost, a ne na one koji tapšu po ramenima u dijelu koji se tiče kreiranja tih mjera.”

Informatizacija društva

- Informaciona bezbjednost (neispunjeno)

- E-uprava (neispunjeno)

- tržište kripto kapitala (neispunjeno)

- bolja povezanost nauke i poslovne zajednice (neispunjeno)

- podrška razvoju novih tehnologija (neispunjeno)

Da se Višković još uvijek ne snalazi najbolje u ulozi premijera i da njegovi ministri i nisu baš njegovi, pokazuje nam i konferencija nakon sastanka predstavnika Vlade sa predsjednicom RS i predsjednicima parlamentarnih stranaka na kojoj su se hvalili potezima Vlade.

Jer, upravo bi premijer trebalo da bude najpozvaniji da govori o onome šta je uradio. Ali, kao što se on nije puno pitao kada se Vlada sastavljala ili kada su se donosile neke od dosadašnjih odluka, tako je i pohvale na račun 100 dana rada prepustio predsjednici RS Željki Cvijanović. 

Opravdanje za ovako nešto je teško naći, osim u činjenici da je upravo sadašnja predsjednica, a bivša premijerka na najbolji način znala u dva mandata sebe hvaliti, a da je napravila vidljive iskorake naprijed.

Kako god, nakon sastanka, svi su izrazili oduševljenje dosadašnjim radom Vlade.

“Idemo u susret 100 dana Vlade. Do sada smo imali povećanje plata zaposlenih u obrazovanju i kulturi sa visokom stručnom spremom i zaposlenih u MUP-u Srpske sa srednjom stručnom spremom, kao i povećanje penzija”, rekla je Željka Cvijanović.

Nova Vlada, uz ostale institucije, ostaje opredijeljenja da se radi na demografskom jačanju RS.

“Uz Vladu će se to raditi i kroz projekat koji sam pokrenula kao predsjednik RS”, kaže Cvijanović.

“Važna katergorija je i rad na povećanju plata, uz dogovor sa koalicionim partnerima, radiće se i na tom pitanju”, rekla je predsjednica RS.

Ona je naglasila da Republika Srpska ide krupnim koracima naprijed i da je fokus vlasti na jačanju privrede i povećanju broja zaposlenih.

“Ništa od važnih zakona koje smo predvidjeli, ništa nije ostalo neučinjeno”, kaže Cvijanović.

Naravno, malo je onih koji bi se složili sa ovakvim ocjenama, a posebno među opozicionarima, koji nisu u prvih 100 dana rada Vlada vidjeli ništa pozitivno.

Jedna od njih je i Jelena Trivić, narodna poslanica PDP-a, koja za BUKU kaže da je novi sastav Vlade u prvih 100 dana pokazao svu nestručnost i neznanje.

Kaže da se do sad ništa nije uradilo na polju konkurentnosti i produktivnosti privrede, a da je novi novi ministar iz ovog resora Vjekoslav Petričević samo uspio da potvrdi da nije dorastao poslu koji mu je dodijeljen. 

I u oblasti zdravstva je primijetila da se ništa nije uradilo. Naprotiv, kako kaže, samo su se dugovi povećali. 

Ona izdvaja da je i obrazovanje još uvijek u ćorsokaku, iako nova ministrica uspijeva da svoje ministarstvo stavlja u centar medijske pažnje. 

“Stalno se tu nešto priča, ali konkretnih poteza i mjera nema”, rekla je Trivić.

Sve u svemu, naša sagovornica objašnjava da je slična situacija i u ostalim resorima, te da se ministri ne snalaze najbolje u dodijeljenim ulogama. Uz to, ona smatra da ni sam premijer još uvijek nije shvatio kakvu funkciju obavlja, obzirom da se dosad on najmanje pitao u vezi sa svim politikama i potezima koje je ova Vlada pokretala. Njegov rad jr u sjeni Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Zbog toga ona, na osnovu stručnosti, utisaka i poteza nove Vlade, ali i samostalnosti premijera i ministara, ne vidi mogućnost da se do kraja godine učini nešto više na poboljšanju stanja u RS i ispunjavanju obećanog.

“Do sada nismo imali nijedan, pa bar simboličan potez koji bi najavio da će ova Vlada biti malo progresivnija i energičnija od prethodnih.” 

(Buka)

KOMENTARI79
POŠALJITE PORUKU

Marakuja 2

22.03.2019 10:23

U svemu ovome samo jedna stvar je sigurna, opozicionoj nejači valja kmečati do 2022 godine, minimum.....

NADOBUDNI SAOBRAĆAJAC VIŠKOVIĆ JEDINO IMA ZADATAK DA UREDOVNO "PARKIRA" MINISTRE KOJE JE "ZADUŽIO" NA ZAKAZANE SJEDNICE VLADE I DA IM POTPISUJE ŠIHTERICU ZA NAVODNO PRISUSTVO NA POSLU... SVE DRUGO NIJE NJEGOV ZADATAK,... I SVAKAKO POSAO MU JE DA REDOVNO NA MEDIJIMA RECITIRA POZNATU SRPSKU PJESMU - NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA... JER ON OČITO PJEVATI NE ZNA !!!

TORRO

22.03.2019 10:42

najcrnji !

najgori ?

22.03.2019 11:05

Čovjek koji je u svom prvom obraćanju narodnoj skupštini i narodu Republike Srpske, između ostalog, rekao i obećao da će povećati prosječnu platu, da bi prije dva dana, tj. jedva mjesec dana kasnije, rekao da nije realno povećavati prosječnu platu. He! He! He! Narode srpski...

Gogo

22.03.2019 11:25

Dispečer Viško posmatra ministre kao vozače u Boksitu, doduše vozači su krali gorivo, mazivo i koji auto dio, a ovi milione, posebno stari.

dispečer

22.03.2019 12:08

U geodetsko-pravnoj upravi sve ostali na rukovodećim polož. kriminalci iz zemljišne mafije, neki osuđeni (Stojčinović 4.5 g.), Deride (sudi mu se) i Predragović Bosiljka, dir.

RUGIPP

22.03.2019 12:18

KOJI JE TO BIO BOLJI PA SRPSKA JE DEVASTIRANA, MOZE SE RECI DA OPSTAJE NA APARATIMA ZVANIM KREDIT VREME JE SRBSKOM NARODU DA RESETUJE RS JER ON SRLJA U TOTALNU PROPAST ZALI BOZE ONE MLADOSTI STO SE ZRTVOVASE ZA BOLJI ZIVOT

BOZE PRAVDE

22.03.2019 12:57

Kličković je bio expert u odnosu na Viškovića.

Đonko

22.03.2019 13:06

Ko je uopste analizirao ove luzere???Saberu na kraju mjeseca koliko imaju para ono sto fali dignu kredit i tako funkcionise vlada RS godinama.Kakva njihova ekonomija,program i pm...pa vladu vodila nastavnica sad otpremnik kamiona.Sta vam nije tu jasno???

Dejan

22.03.2019 13:14

Како јавно Вучко неће са Мишковићем , пази се опрезан.

Мирослав

22.03.2019 13:24

Jal, ono u Srbiji nema slobode, kako Dodo reče, Miško došao si na slobodnu teritoriju??? Ha, Ha, Haaaaaaaaaa!

ŽIKA Ž

22.03.2019 14:24

najgora Vlada RS od 1992 do danas je Vlada Gojka Kličkovića i tu nema dileme. Vlada Radovana Viškovića je Vlada kontinuiteta SNSD-a i koalicionih partnera i tu nema šta da se komentariše.O Radovanu Viškoviću se može govoriti iz ugla političke odgovornosti i iz ugla premijera čija su ustavna ovlaštenja mnogo veća nego Predsjednika i Člana Predsjedništva, ali on i ne želi da ih koristi jer iskreno nije taj nivo, uostalom njegove stručne reference nisu velike i to treba imati na umu, sasvim sigurno da je pošten čovjek, ali na toj poziciji treba prije svega biti politički uticajan što on nije i ne može da bude.Na to upućuje svaki javni nastup i narodna skupština na kojoj se teško brani, sigurno je da će izgurati 4 godine ali bez ikakvih efekata nažalost.

Realno

22.03.2019 14:31

Jedini koji vrijedi i koji je strucan je ministar Pasalic i koji nesto radi, ovo ostalo, velika nula...

Luminara

22.03.2019 15:30

Realno, skoro da se složim sa Vama. Kličković je zaista bio loš premijer ali je ta vlada imala jako dobrih ministara. Međutim vremena su bila potpuno drugačija, Srpska u potpunoj blokadi od međunarodne zajednice, skrivene sankcije, ucjene, nisu imali pristupa bilo kakvim fondovima. Sve u svemu gori premijer od Cvijanovićke se ne može pojaviti u skorije vrijeme. Mada, dolaskom DOdika na vlast sasvim je nevažno ko je premijer jer sva vlast je tamo gdje je Dodik. Ivanić je bio najbolji premijer ali nije ima priliku da vlada u kontinuitetu i da slobodno, bez pritisaka i ucjena sastavi kabinet.

Janko

23.03.2019 09:57

Hehehe Pasalic ministar ne zna gdje je supalj. A jedino sto radi Boris Pasalic je da fizicki nasrce na radnike u tom ministarsvu, definitivno najgori ministar. Jos prije nego sto je postao ministar, tukao je radnike u tom ministatsvu.

Re

23.03.2019 12:28

Pod hitno osnovati Ministarstvo šepurenja i narcisoidnosti. Za ministra postaviti Srđana Rajčevića jer je u tim oblastima neprikosnoven.

Šumar

24.03.2019 15:53

Skoro sav kriminal ili 85% se odvija javno preko vlade tj.tih ministarstava koja više gledaju i.zeres artijskih patokraza .a ovo iskren čovjek ne može ništa dobro reći. Ja vidim, da bi Višković i nešto učinio, al to je već razrađeni mehanizam tako da to samo vodi dubljem porobljavanju i istrebljenju naroda.

Rrrrrr

24.03.2019 18:57

Ne zna se ko je veće smeće, prežalosno...

@ Re

25.03.2019 09:29

Definitivno

22.03.2019 10:32

NAJGORA...STO NE ZNACI DA SU PRETHODNE SVIH OVIH GODINA BULE DOBRE..SVI LOSI ZA NAROD OVA NAJGORA..SVI SE OBOGATILI A MI ODLAZIMO JADNI I CEMERNI...SLAVICEMO NJEMACKU VLADU I NJENE ZAKONE..AL BRIGA NJIH..NISU ONI TU ZBOG NAS VEC ZBOG SEBE...

NAJGORA JESTE ALI NE ZATO ŠTO SU NEKI KADROVI PROMAŠENI VEĆ ZATO ŠTO JE DODIK VIŠKOVIĆU BACIO VRUĆ KROMPIR U RUKE.DODIK JE SKLEPAO VLADU OD 7 STRANAKA, PREMIJER SE NE PITA NIŠTA I EVO POSLIJE 100 DANA RADA VLADE JOŠ SE NE ZNA KO JE KOJI DIO KOLAČA DOBIO.NEZODOVOLJNI I ZBUNJENI SU I U SNSD-U A DA NE GOVORIIM O DNS,SP,US,NDP,DEMOS,OBRENOVIM KAUBOJIMA....

...RE

22.03.2019 13:23

Nije Višković slučajno izabrana. Bezličan, naučio da bez pogovora sluša gazdu, nekada je to bio Dukić, sada Dodik i to je to. On je tu da popuni prazninu dok Dodik završi svoju avanturu u Sarajevu a to će biti uskoro. Nije on za Sarajeva, nema čestita šatora, Ćana, Goci i Žare ne nastupaju..... Potpuno neprirodna atmosfera, niko mu ne aplaudira, niko se ne smije njehgovim neslanim šalama.... Zato on oprema novi kabinet u zgradi Vlade RS pa da drži pod kontrolom sve tokove novca da ne bi koja marka gdje zamakla a da se on ne ugradi.

Mrva

23.03.2019 10:04

Ne mozemo znati koji su najgori dok ne vidimo sta bi sastavili Borenovic i Vukota.Znam samo Boze nas sacuvaj.

Pisker

24.03.2019 12:25

POP

22.03.2019 10:34

Radovane , Radovane dobar si ti čovjek, radio sam sa tobom,ali ti loši saradnici.

Pa zato su mu i dali ove,da ne uradi baš ništa!,Šala,ova postava možda i ne zna gdje došla i kud je pošla , al svi ,osim njih par kao i dr iz Londona ,su male mace u odnosu na predhodne bar po pitanju bahatosti u otimanju,otimanju , sticanu ,sticanju....

Mladenci

22.03.2019 11:06

RADOVAN IZGLEDA DA JE DOVAR ČOVJEK ALI NIJE SPOSOBAN DA ISKRENO RAZMIŠLJA SVOJOM GLAVOM (NAUČIO JE DA SLUŠA) VLADA BAHATA I BEZOBZIRNA!

XL

22.03.2019 11:09

Radovan je uvijek bio dobar šef voznog parka kod nas u rudniku, ne znam sta mu bi da ostavi radno mjesto i ode u Banjaluku.

Šofer

22.03.2019 13:17

Radovan nikad nije bio šef voznog parka, bio je direktor sektora saobraćaj u Boksitu. To mu je bilo dosta. Nikada on neće doći u poziciju da odlučuje i donosi samostalno odluke . On je između čekića i nakovnja . Ne bih mu bio u koži.

POP

22.03.2019 14:49

Stevo

22.03.2019 10:35

Znaci: ocjena rada Vlade RS je cista jedinica!

Pa nisi samo ti nezadovoljan!!!Nezadovoljni su i snsd-ovci i Rajko Vasić!!!Bolji su bili Tegeltija od Zore Vidović ,Željko Kovačević od ovog Čavićevog dobojlije Škrbić i Bogdanić spram Šeranića i ini ,sad po čemu i kojim kriterijima ocjenjuju uspješnost to ostaje nejasno!!!!!

....

22.03.2019 11:21

NAJGORA JESTE ALI NE ZATO ŠTO SU NEKI KADROVI PROMAŠENI VEĆ ZATO ŠTO JE DODIK VIŠKOVIĆU BACIO VRUĆ KROMPIR U RUKE.DODIK JE SKLEPAO VLADU OD 7 STRANAKA, PREMIJER SE NE PITA NIŠTA I EVO POSLIJE 100 DANA RADA VLADE JOŠ SE NE ZNA KO JE KOJI DIO KOLAČA DOBIO.NEZODOVOLJNI I ZBUNJENI SU I U SNSD-U A DA NE GOVORIIM O DNS,SP,US,NDP,DEMOS,OBRENOVIM KAUBOJIMA....

...RE

22.03.2019 13:23

Rezultati

22.03.2019 10:40

A kružni tokovi?

Danas nam je divan dan.............počela izgradnja još jednog kružnog toka

Lauš

22.03.2019 11:11

Sve U Svemu...

22.03.2019 10:41

Jedna velika nula , a ustvari oni nisu tu instalirani da nesto rade , nego da zavrse zapoceto , a to je potpuno unistenje svega i svacega , nema tu nikakvih iznenadjenja , zato su trazeni iskljucivo poslusni i podobni , a nikako pametni i obrazovani !

pa rekao je Gradonačelnik Radojčić na otvaranju Delte, Banja Luka, kao centar Regije, od Dervente do BIhaća mora imati Deltu , znači ova vlada vrši implementaciju Prudskog sporazuma, podjela BIH na regije , a to znači nema više RS.

novi svetski poredak

22.03.2019 12:17

Zasto

22.03.2019 10:50

ne daju ostavke?

Pa prije će bubreg dati nego ostavku.

Svašta pitaš

22.03.2019 11:09

Ostavke ...............

paja patak

22.03.2019 14:50

Borac

22.03.2019 11:05

j..o borce isplatijo boracku 100

igor

22.03.2019 11:06

Kovac iz FOCE Je NAJBOLJA,Posle LONDONSKOG DJAKA

stari svat

22.03.2019 11:14

Viškovic ko stari svat. Samo čekam kad će donijeti drvenu plosku i nazdraviti. Neki ministri su ranije bili mnogo bolji, npr Kasipovic, kao ministar prosvjete. Malesević gori od njega, a bolji od nove ministrice. Nova ministrica je startovala sa povecanjem plate, a kriju da je smanjen prevoz. Prosvjetni radnici su znali da će iza povećanja stajati neko zakidanje. Osim toga, ministrica, gostujući u tv emisiji, pokazuje da ne zna koji strani jezici se uče u skolama u RS-u, i to sve u jeku takmičenja iz stranih jezika. Sa željom da joj uspije digitalno obrazovanje sa ovakvom strujnom mrežom!!!!!!!

U Geodetskoj upravi-RUGIPP vlada i dalje zemljišna mafija na čelu sa Bosom direktorkom i pomoćnicima joj; Deurićem (sudi mu se zbog više uknjižbi na tajkune), Stojčinom (kriminalac osuđen na 4,5 god. i dalje pom. dir.), Grulović, Kremenuša, Budun sin Stanković, vođa softverske mafije, kome su uknjižili 400 duluma školske zemlje...

zemljišna mafija

22.03.2019 12:15

Vlada kontinuiteta samo podobni a nestručni do zla boga nešto zora vidovi¢ ali I ona mora pitati baju sve sami dodikovi poslušnici

Pzd

22.03.2019 20:55

тодор илић

22.03.2019 11:19

Шта фали госпођи Наталији?

Gospa Nata treba da se vrati u Uniturs da prodaje aranžmane, odakle je i krenula...,onako lepršava..,a slatka je baš..,u kombinaciji s gordošću koja je razjeda..

Gospa Nati...

22.03.2019 11:48

Neka je lepršava,dao joj Bog!!!!Neće valjda da vodi udruženje penzionera !Žena vodi mladost ,obrazovanje kulturu!!!

sve razjeda zavist

22.03.2019 12:36

Neka i hvala Bogu. Samo, zar ne bi kulturu trebao da vodi neko kvalifikovan? Znas, to su oni sto su ucili iz udzbenika i na vrijeme, a ne iz skripti i u kasnim 20-im.

Re sve...

22.03.2019 17:40

Realno,ti udžbenici koje spominješ su neprimjenjivi u ovakvim okolnostima.Nosioci takvih diploma su prekvalfikovani i neupotrebljivi!!Džaba je proizvoditi robu za tržište ako je neće niko kupiti.Možda je roba extra, al niko je neće,možemo je jedino izvoziti.To ko nije prihvatio u riziku je.E sad ,vjerujem da je gospođi Nati mnogo teže nego prethodnom ministru, jer sa onako lijepom vanjštinom malo će je ko ozbiljno shvatati,a žene će je zbog toga mrziti,olajaviti,podmetati. A znanja i kvalitet ionako odavno nema .Premijerka Ana B u Srbiji ne iskazuje preveliko znanje ,al niko joj ne zavidi ............

.....

22.03.2019 21:34

Kad ste već stali u odbranu gospođe ministarke, trebalo bi da malo više poradite na vašoj pismenosti. Inače, stiče se vrlo ružan dojam kad nju brani neko sa takvim ortografskim kvalifikacijama. Osim toga, da li vi to kritikujete udžbenike, navodeći da su nepotrebni, a prednost dajete brošurama? Dragi gospodine"......": znate li vi kakve refrence mora imati osoba koja je na čelu jedne takve institucije, kao što je Ministarstvo prosvjete. A, što se tiče njene estradne ljepote, onda je najbolje da svi ministri tako izgledaju, pa će ispasti da ih ne volimo zato što su lijepi, a ne što su nesposobni. Meni je, npr. mnogo ljepša druga Trivićka( priznam, ljepota je u očima posmatrača).

re.......

23.03.2019 13:43

Ovakvih su pune zbornice.

re

23.03.2019 13:45

Da ,pune su zbornice,sudovi,zgrada Vlade itd!Ali,osuđivati njih ,a ne onoga koji ih je doveo na ta radna mjesta , isto je što i optužiti bolesnika jer se razbolio.Zamislite fakultetske profesore koji štampaju i prodaju diplome,odnosno ,još i gore,i sti profesori su kupili titule doktorate,naučne radove!Ali narod je na izborima rekao šta misli i čemu teži!

Za re

23.03.2019 17:31

Tačno ste procjenili moje ortografske kompetencije.Potrebno je ispoštovati minimalne pravopisne norme pri ostavljanju misaonog traga iza sebe.No,to nije ovdje toliko ni bitno.Važno je da ste vi pročitali komentar i spomenuli reference.Utisak bi bio potpun da ste naveli i svoje reference,Pretpostavljam da su značajne i potvrđene od strane prestižnih institucija.Zašto mislim da gospođa N.T. može da obavlja funkciju ministra obrazovanja?Zato što premijer RS otvara kružne tokove,što dekani,sudije ,ministri profesori, uopšte nemaju reference koje vi pominjete. Zato što je presednika entiteta nemoguće razumjeti prilikom obraćanja,a o vizuelnom utisku neću da pišem. Eto i dalje mislim da je gospođu N.T. ljepše čuti i vidjeti na toj poziciji ,nego neku krezubu lavicu koja je odavno izgubila moć ali i dalje .mašta

Re re......

24.03.2019 08:40

Upitno

22.03.2019 11:47

Mislio sam da od Zeki ne moze gore kad ono pojavi se neko sposoban da bude jos crnji. Ovo je tuzno gde mi zivimo i ko su nam ministri, najiskrenije!

brecalo

22.03.2019 12:05

Odlicna vlada a jos bolji lopovi u nkoj 100 radni dana a same greske i lopovluk cek do septembra ima da bude kuku lelele

Right

22.03.2019 12:49

Po školi i Imenu Fuuuj

Kale

22.03.2019 13:20

Sta je od ove vlade iko zdrave pameti ocekivao?Ovo je samo logican slijed stvari tj. ljudi u nakaradnom sistemu ,gdje neznalice i poltroni vode glavnu rijec.Rezultata nema i nece ih ni biti dok god je ova crna sekta na vlasti!!!

Žana

22.03.2019 13:31

Suludom je bilo i pomisliti da bi se stvari mogle drugačije odvijati.Ne promjenljivo stanje ostaje do sljedećih izbora, u to možemo biti sigurni.NAZALOST!!!

Patriota

22.03.2019 13:35

Gore od Klickoviceve nije bilo

200 % si u pravu, pa on je polagao kamen temeljac za prugu Šamac Bijeljina odmah nakon rata a svaka budala je znala da je to i danas nemoguce izvesti...koji je to bio....

Dragan Modrica

22.03.2019 15:32

Sem po glupostima Kličković je jedino ostao zapamćen po Ruži i pjesmi čiji je lično autor: "Kazuj curo, kazuj ..čko, kako ..be Gojko Kličko!?"

Re: Patriota

22.03.2019 20:47

Krojačica

22.03.2019 14:01

Šta očekivati id ove vlade na čijem je čelu dispečer a ministri sa kupljenim diplomama.

ratni veteran

22.03.2019 14:03

važno je da je vlada srpska i da su svi ministri Srbi, mi smo se za to borili, gubili zdravlje, krvarili i ginuli, zamisli, ne daj bože da je neki ministar Bošnjo, pa kako bi smo mi to preživili, pu pu pu

Peđa

22.03.2019 14:20

Ubjedljivo najgora do sada, ali tek su počeli, pokazaće oni da mogu i gore

ARHANDJELO

22.03.2019 16:35

KO JE UBIO DAVIDA? VISKOVICU PITAJ MINISTRA KO UBIJA DJECU PO BANJALUCI?

KRVNICIMA I UBICAMA SE BLIZI KRAJ.

RE

22.03.2019 21:30

Majku li im lopovsku,djecu ubijaju a oni ni rijeci o tome.

baka

22.03.2019 21:31

Zoki

22.03.2019 16:54

Za predsjednika vlade se uvijek birao i trazio jak i iskusan ekonomista,a ne uciteljica i vozac.

Mixlex

22.03.2019 20:13

Dodo je i dalje Presjednik,Cvijanovicka premijer ko fol.A Radovan onako potrcko nezna ni kud posao ni kud dosao.

Laka Para

22.03.2019 21:42

Ima nesto gore od njih, narod.

Upućeni vele

22.03.2019 21:50

Nije sve baš tako kako se priča. I precedavajući mu pomaže. Preuzeo je na sebe brigu o helio i avio servisu, pa premijer ne mora brinuti i o tome.

Marko

24.03.2019 07:35

Za ovog je i Gojko Klickovic bio doktor nauka ! Gdje ih samo nalaze ovakve,tuc-muc,progovori dvije rijeci,nista ne kaze ali zato zna prodavati javna dobra

Soko

24.03.2019 12:21

Trivicka iz PDP ne voli ministricu Trivicku! Zasto?

Pera

24.03.2019 12:22

Ne zna se koji su gori,ili ovi na vlasti ili ovi sto ih kritikuju.Opet se oglasava i famozni Femic.Da li mu je Dodik dao pare? Rekao je da nece.

Anđa

24.03.2019 17:34

Draga brojna publiko Republike Srpske, uvaženi gosti koji zalutate u ove krajeve i naravno nikako da ne zaboravimo VIP klijetelu (kriminalno političko podzemlje) svečano vas obavještavamo i sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo da cirkus u novom sastavu počinje sa radom. Uživajte u vratolomnim čarima naših akrobata, klovnova, dvorskih luda i bezprijekorno utreniranih životinja. Uvjerite se , ima dah da vam stane!

zbogom pameti

24.03.2019 17:37

Vlada sastavljena od kurvi i kriminalaca , šta očekivati .

Stanje je takvo d apojam normalnosti trebas redefinirati, dosadašnja definicija više nema smisla

24.03.2019 18:21

Ovdje u ovom toru ništa nije normalno, ni pozicija ni opozicija, a što je najgore ni narod nije normalan, jer da jeste ovako nam nebi bilo. Da je narod pri zdravoj pameti odavno bi govnjivim motkama rastjerao bagru u vlasti, koja ništa drugo i nije zaslužila. Ali to je utopija, jer kako sam sebe da zgovnaš kad si dao glasove bagri u vlasti. Bolesno da bolesnije ne može biti.

Jeca

24.03.2019 19:00

Viskovicu pravac tuzilastvo pa ispricaj sta se radi u boksitu i sta cini kriminalac Dukic,dok to ne uradis nece te niko zarezivati,vidis i sam,a i sam si saucesnik.Eto pokusavate sakriti smrt rudara,a znas da je jama sa drvenim bagremovim podgradama,nena celicnih i hidraulicnih.Cudo kazete kvalifikovani ,iskusni rudari,pa da su imali adekvatnu opremu sigurno se ne bi to desjlo.

Ss

25.03.2019 09:15

Cobani I napirlitane sponzoruse

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.