ДФ ће учествовати у формирању СМ

Предсједник ДФ-а и члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић рекао је недавно за подгоричку “Побједу” да логика 'вјечне опозиције' љевицу би могла доћи главе”, те да се потребно ухватити у коштац са проблемима,
 

Република Српска 21.03.2019 | 21:48
ДФ ће учествовати у формирању СМ
Демократска фронта (ДФ) кренуће у преговоре око евентуалног формирања власти на државном нивоу заједно са СДА, СНСД-ом и ХДЗ БиХ, као и на нивоу Федерације БиХ, потврдило је за новинску агенцију Патриа више саговорника из врха те странке, који су говорили под условом анонимности.

Та вијест би требала бити званично потврђена ове или почетком наредне седмице.

"Да ли ћемо ући у власт, овиси од самих преговора", рекао је Патрији један од саговорника.

Власт у државном парламенту и Савјету министара Босне и Херцеговине чиниће СДА, СНСД и ХДЗ, а од 7. октобра, када су одржани Општи избори у БиХ, тражио се и четврти партнер, како би парламентарна већина била стабилнија.

Бројни аналитичари су раније коментарисали да тај четврти партнер треба бити једна од странака лијеве оријентације, како би се створила протутежа етнонационалним странкама, које би земљу могле додатно одвести у кривом смјеру буду ли саме управљале процесима у Босни и Херцеговини.

(Патриа)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Владо Бања Лука

21.03.2019 21:40

Комшићу, ти рече да без уласка у НАТО нема ни власти на нивоу БиХ. Откуд сад ова друга прича!? Продао си се и ти Бакиру и Додику... Превесла те Миле! Јадан си и кукаван. Ајде ти сада мало паламуди о грађанској БиХ, о путу у ЕУ и НАТО док ти Додик потура свог криминалца Тегелтију за премијера, тј предсједавајућег савјета министара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2019 03:31

Преговори о уласку у власт не значе и улазак. Комшић је прије мање од 7 дана изјавио да неће подржати власт док не потпишу МАП... А сад након пресуде Радовану оцекуј да услов буде и одузимање ордења и мијењање назива улица школа и сл. ако се жели правити власт. Срби то могу и одбити и показати онима који су им дали РС да настављају идеологију пресудјеног злочинца, али ће онда услиједити захтјев за промјену имена РС-А или чак укидање који ће имати подршку запада... Живи били па видјели... А грађанска држава је услов за улазак у ЕУ , не могу неки тамо конститутивни народи имати привилегије у односу на остале грађане...Додик у изјави неки дан потписа проводјење свих пресуда за измјену изборног закона, а то значи да се мјења и да србин долази из Рс-а јер има пресуда и за то...

Name

Ре Владо Бања Лука

22.03.2019 04:43

Тебе цемо за предсједавајуцег Савјета министара.

Name

Ре

22.03.2019 06:30

Наравно да је услов формирања СМ Нато

Name

Ма

21.03.2019 21:41

Какве лијеве орјентације? Комсиц је цисти мудзахедин. Сјетимо се само како је одбио да гласа за Вука Јеремица за генералног секретара УН, коментарисуци како Јеремиц није заслузио његово повјерење - замислите "ЊЕГОВО ПОВЈЕРЕЊЕ". Да не говоримо ста је изјављивао након јуцерасњих десавања у Хагу. Тако, да имају имало образа представници Српске у заједницким органима БиХ, требали би прво поставити услов да се Комсиц не приблизава савјету министара, јер је Изетбеговиц за њега мала маца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2019 03:02

А јел ста слагао то сто је говорио.

Name

ре ре

22.03.2019 07:58

На твоју и његову велику залост постоје транскрипти и документација цитавог процеса, па це једном неко објективан, непристрасан и непоткупљен да ревидира цитаву ту ујдурму. Некада неко!

Name

Нормалан

21.03.2019 21:42

Једини нормалан цлан предсједниства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2019 05:50

Ха ха ха...добар виц! Сви су исти!

Name

Слободан

22.03.2019 06:39

Слажем се. То је једини човјек за којег треба гласати и подржати

Name

Тито

21.03.2019 22:43

Само дај власт,дај пареееее,неце ноко да буде опозиција,дај свеееер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико и Неко

22.03.2019 07:07

Није то бас тако како мислис барем сто се дотицног тице. Ипак ја поздрављам овај нхегов корак да барем буде коцница за разујарени трио који само грабе усе,насе и подасе. Овако би требали и наси из опозиције да буду сметња злим намјерама у власти да нас а ако вец и нису довели до тоталног унистења и нестанка. Барем због оних који су зивоте дали или це трунути у затвору да би њима тј владајуцим било боље. Сад се вец поједини оградјују и кривњу за све сто се десавало приписују само једном цовјеку и оградјују себе да би узивали у стеценом. А нас ко ебе нас као да се питамо за несто. Постали смо им као глинени голубови да нас могу скидат кад не мислимо као они а јос и да ста каземо идемо директно на пливање у Цриквену.

Name

Да ли је?

22.03.2019 09:05

Да ли је Додик потписао МАП за НАТО?-када само минути раздвајају до ВАСЕГ прихватања формирања СМ по Додиковој мјери. Срби-ко вас заступа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.03.2019 09:33

Није,неће.