DF će učestvovati u formiranju SM

Predsjednik DF-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je nedavno za podgoričku “Pobjedu” da logika 'vječne opozicije' ljevicu bi mogla doći glave”, te da se potrebno uhvatiti u koštac sa problemima,
 

Republika Srpska 21.03.2019 | 21:48
DF će učestvovati u formiranju SM
Demokratska fronta (DF) krenuće u pregovore oko eventualnog formiranja vlasti na državnom nivou zajedno sa SDA, SNSD-om i HDZ BiH, kao i na nivou Federacije BiH, potvrdilo je za novinsku agenciju Patria više sagovornika iz vrha te stranke, koji su govorili pod uslovom anonimnosti.

Ta vijest bi trebala biti zvanično potvrđena ove ili početkom naredne sedmice.

"Da li ćemo ući u vlast, ovisi od samih pregovora", rekao je Patriji jedan od sagovornika.

Vlast u državnom parlamentu i Savjetu ministara Bosne i Hercegovine činiće SDA, SNSD i HDZ, a od 7. oktobra, kada su održani Opšti izbori u BiH, tražio se i četvrti partner, kako bi parlamentarna većina bila stabilnija.

Brojni analitičari su ranije komentarisali da taj četvrti partner treba biti jedna od stranaka lijeve orijentacije, kako bi se stvorila protuteža etnonacionalnim strankama, koje bi zemlju mogle dodatno odvesti u krivom smjeru budu li same upravljale procesima u Bosni i Hercegovini.

(Patria)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Владо Бања Лука

21.03.2019 21:40

Комшићу, ти рече да без уласка у НАТО нема ни власти на нивоу БиХ. Откуд сад ова друга прича!? Продао си се и ти Бакиру и Додику... Превесла те Миле! Јадан си и кукаван. Ајде ти сада мало паламуди о грађанској БиХ, о путу у ЕУ и НАТО док ти Додик потура свог криминалца Тегелтију за премијера, тј предсједавајућег савјета министара.

ODGOVORITE
Name

Re

22.03.2019 03:31

Pregovori o ulasku u vlast ne znače i ulazak. Komšić je prije manje od 7 dana izjavio da neće podržati vlast dok ne potpišu MAP... A sad nakon presude Radovanu ocekuj da uslov bude i oduzimanje ordenja i mijenjanje naziva ulica škola i sl. ako se želi praviti vlast. Srbi to mogu i odbiti i pokazati onima koji su im dali RS da nastavljaju ideologiju presudjenog zločinca, ali će onda uslijediti zahtjev za promjenu imena RS-A ili čak ukidanje koji će imati podršku zapada... Živi bili pa vidjeli... A građanska država je uslov za ulazak u EU , ne mogu neki tamo konstitutivni narodi imati privilegije u odnosu na ostale građane...Dodik u izjavi neki dan potpisa provodjenje svih presuda za izmjenu izbornog zakona, a to znači da se mjenja i da srbin dolazi iz Rs-a jer ima presuda i za to...

Name

Re Vlado Banja Luka

22.03.2019 04:43

Tebe cemo za predsjedavajuceg Savjeta ministara.

Name

Re

22.03.2019 06:30

Naravno da je uslov formiranja SM Nato

Name

Ma

21.03.2019 21:41

Kakve lijeve orjentacije? Komsic je cisti mudzahedin. Sjetimo se samo kako je odbio da glasa za Vuka Jeremica za generalnog sekretara UN, komentarisuci kako Jeremic nije zasluzio njegovo povjerenje - zamislite "NJEGOVO POVJERENJE". Da ne govorimo sta je izjavljivao nakon jucerasnjih desavanja u Hagu. Tako, da imaju imalo obraza predstavnici Srpske u zajednickim organima BiH, trebali bi prvo postaviti uslov da se Komsic ne priblizava savjetu ministara, jer je Izetbegovic za njega mala maca.

ODGOVORITE
Name

Re

22.03.2019 03:02

A jel sta slagao to sto je govorio.

Name

re re

22.03.2019 07:58

Na tvoju i njegovu veliku zalost postoje transkripti i dokumentacija citavog procesa, pa ce jednom neko objektivan, nepristrasan i nepotkupljen da revidira citavu tu ujdurmu. Nekada neko!

Name

Normalan

21.03.2019 21:42

Jedini normalan clan predsjednistva

ODGOVORITE
Name

Re

22.03.2019 05:50

Ha ha ha...dobar vic! Svi su isti!

Name

Slobodan

22.03.2019 06:39

Slažem se. To je jedini čovjek za kojeg treba glasati i podržati

Name

Tito

21.03.2019 22:43

Samo daj vlast,daj pareeeee,nece noko da bude opozicija,daj sveeeer.

ODGOVORITE
Name

Niko i Neko

22.03.2019 07:07

Nije to bas tako kako mislis barem sto se doticnog tice. Ipak ja pozdravljam ovaj nhegov korak da barem bude kocnica za razujareni trio koji samo grabe use,nase i podase. Ovako bi trebali i nasi iz opozicije da budu smetnja zlim namjerama u vlasti da nas a ako vec i nisu doveli do totalnog unistenja i nestanka. Barem zbog onih koji su zivote dali ili ce trunuti u zatvoru da bi njima tj vladajucim bilo bolje. Sad se vec pojedini ogradjuju i krivnju za sve sto se desavalo pripisuju samo jednom covjeku i ogradjuju sebe da bi uzivali u stecenom. A nas ko ebe nas kao da se pitamo za nesto. Postali smo im kao glineni golubovi da nas mogu skidat kad ne mislimo kao oni a jos i da sta kazemo idemo direktno na plivanje u Crikvenu.

Name

Da li je?

22.03.2019 09:05

Da li je Dodik potpisao MAP za NATO?-kada samo minuti razdvajaju do VASEG prihvatanja formiranja SM po Dodikovoj mjeri. Srbi-ko vas zastupa?

ODGOVORITE
Name

re

22.03.2019 09:33

Nije,neće.