Мајами: Џумхур и Лајовић у 2. колу!

Џумхур дао сет "форе" па окренуо Американца! Најбољи босанскохерцеговачки тенисер, Дамир Џумхур, тешком муком је изборио друго коло на АТП Мастерс турниру у Мајамију.  Лајовић се коцкао са судбином, у 2. колу Мајамија са Нишикоријем.  Српски тенисер, Душан Лајовић, пласирао се у друго коло Мастерса у Мајамију победом над Уругвајцем Паблом Куевасом од 2-1 у сетовима.

Тенис 21.03.2019 | 20:55
Мајами: Џумхур и Лајовић у 2. колу!
На старту 9.3 милиона долара вриједног турнира, први рекет БиХ, а 53. играч на АТП листи, глатко је згубио први сет 6:1, а онда преокренуо резултат 2:1 по сетовима 4:6, 6:7, против Американца Кристофера Јубенкса (150. АТП), који је наступио са специјалном позивницом организатора у Мајамију.

У првом сету, сарајевски тенисер је успио да освоји само један гем уз два изгубљена на властити сервис за 19 минута за вођство домаћег такмичара - 6:1.

Дамир је у другом био успјешнији и устигао до изједначења, сломивши Американца тек у 10. гему, када је искористио своју пету брејк лопту на мечу - 4:6.

Одлучујући сет такође је прошао без брејка, иако је Џумхур имао неколико шанси да одузме сервис Американцу, па је одлука морала да падне у тај-брејку.

Тада је више нерава имао бх. тенисер и са 7:5 стигао до побједе и пласмана у  у наредну рунду, гдје га очекује Италијан Марко Чекинато (16. АТП).

Џумхур је тиме прекинуо негативну серију елиминиција у првим колима на турнирима, с обзиром да је на старту губио у Марсеју, Дубаију и Индијан Велсу.

Лајовић се коцкао са судбином, у 2. колу Мајамија са Нишикоријем. Српски тенисер, Душан Лајовић, пласирао се у друго коло Мастерса у Мајамију победом над Уругвајцем Паблом Куевасом од 2-1 у сетовима.

Лајовић је савладао Куеваса после чак два часа и 15 минута борбе, по сетовима 6:4, 6:7(6), 6:3.

Душан се осветио Паблу за пораз који му је Уругвајац нанео на старту Аустралијан опена ове године, када српски тенисер није успео да освоји ниједан сет.

Лајовић је једини и, испоставиће се, одлучујући брејк у првом сету направио у првом гему меча и повео са 1-0 у сетовима, а успут и спасао четири брејк лопте.

Он је повео са брејком и у другом сету, али је Куевас успео да се врати у живот и изједначи на 3:3. У тај-брејку све је "мирисало" на лаку победу Лајовића, али се Душану десио катастрофалан пад од вођства од 6:3, после којег је изгубио свих пет наредних поена.

Пех из другог сета није утицао на Лајовића. Он је опет први направио брејк у трећем сету, па повео са 4:1. Куевас до краја меча није имао снаге за нови преокрет и победу је забележио српски представник.

Лајовић победио, жреб опет немилосрдан! Српски тенисер ће већ у другом колу мастерса у Мајамију морати на једног од главних фаворита.

Душан Лајовић пребродио је прву препреку на турниру "Мастерс 1000" серије у Мајамију.

Он је после велике борбе, која је трајала два сата и 15 минута, савладао ветерана из Уругваја, Пабла Куеваса - 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.

Лајовић, који је тренутно 44. на АТП листи, могао је да реши меч и уз знатно мање труда, али је у другом сету прво испустио брејк предности, а онда у "тај брејку" пропустио три везане меч лопте.

Он је водио 6:3 и имао сервис, међутим, Куевас је добио пет поена заредом и изборио трећи сет. Дуци није дозволио да га то поремети, па је брејком за вођство од 3:1 решио питање победника.

Лајовићу у другом колу предстоји веома тежак задатак, као на претходном мастерсу у Индијан Велсу, где је испао од Марина Чилића. Овог пута чека га шести носилац Кеи Нишикори.

Извор: мондо.ба/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар