Majami: Džumhur i Lajović u 2. kolu!

Džumhur dao set "fore" pa okrenuo Amerikanca! Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, teškom mukom je izborio drugo kolo na ATP Masters turniru u Majamiju.  Lajović se kockao sa sudbinom, u 2. kolu Majamija sa Nišikorijem.  Srpski teniser, Dušan Lajović, plasirao se u drugo kolo Mastersa u Majamiju pobedom nad Urugvajcem Pablom Kuevasom od 2-1 u setovima.

Tenis 21.03.2019 | 20:55
Majami: Džumhur i Lajović u 2. kolu!
Na startu 9.3 miliona dolara vrijednog turnira, prvi reket BiH, a 53. igrač na ATP listi, glatko je zgubio prvi set 6:1, a onda preokrenuo rezultat 2:1 po setovima 4:6, 6:7, protiv Amerikanca Kristofera Jubenksa (150. ATP), koji je nastupio sa specijalnom pozivnicom organizatora u Majamiju.

U prvom setu, sarajevski teniser je uspio da osvoji samo jedan gem uz dva izgubljena na vlastiti servis za 19 minuta za vođstvo domaćeg takmičara - 6:1.

Damir je u drugom bio uspješniji i ustigao do izjednačenja, slomivši Amerikanca tek u 10. gemu, kada je iskoristio svoju petu brejk loptu na meču - 4:6.

Odlučujući set takođe je prošao bez brejka, iako je Džumhur imao nekoliko šansi da oduzme servis Amerikancu, pa je odluka morala da padne u taj-brejku.

Tada je više nerava imao bh. teniser i sa 7:5 stigao do pobjede i plasmana u  u narednu rundu, gdje ga očekuje Italijan Marko Čekinato (16. ATP).

Džumhur je time prekinuo negativnu seriju eliminicija u prvim kolima na turnirima, s obzirom da je na startu gubio u Marseju, Dubaiju i Indijan Velsu.

Lajović se kockao sa sudbinom, u 2. kolu Majamija sa Nišikorijem. Srpski teniser, Dušan Lajović, plasirao se u drugo kolo Mastersa u Majamiju pobedom nad Urugvajcem Pablom Kuevasom od 2-1 u setovima.

Lajović je savladao Kuevasa posle čak dva časa i 15 minuta borbe, po setovima 6:4, 6:7(6), 6:3.

Dušan se osvetio Pablu za poraz koji mu je Urugvajac naneo na startu Australijan opena ove godine, kada srpski teniser nije uspeo da osvoji nijedan set.

Lajović je jedini i, ispostaviće se, odlučujući brejk u prvom setu napravio u prvom gemu meča i poveo sa 1-0 u setovima, a usput i spasao četiri brejk lopte.

On je poveo sa brejkom i u drugom setu, ali je Kuevas uspeo da se vrati u život i izjednači na 3:3. U taj-brejku sve je "mirisalo" na laku pobedu Lajovića, ali se Dušanu desio katastrofalan pad od vođstva od 6:3, posle kojeg je izgubio svih pet narednih poena.

Peh iz drugog seta nije uticao na Lajovića. On je opet prvi napravio brejk u trećem setu, pa poveo sa 4:1. Kuevas do kraja meča nije imao snage za novi preokret i pobedu je zabeležio srpski predstavnik.

Lajović pobedio, žreb opet nemilosrdan! Srpski teniser će već u drugom kolu mastersa u Majamiju morati na jednog od glavnih favorita.

Dušan Lajović prebrodio je prvu prepreku na turniru "Masters 1000" serije u Majamiju.

On je posle velike borbe, koja je trajala dva sata i 15 minuta, savladao veterana iz Urugvaja, Pabla Kuevasa - 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.

Lajović, koji je trenutno 44. na ATP listi, mogao je da reši meč i uz znatno manje truda, ali je u drugom setu prvo ispustio brejk prednosti, a onda u "taj brejku" propustio tri vezane meč lopte.

On je vodio 6:3 i imao servis, međutim, Kuevas je dobio pet poena zaredom i izborio treći set. Duci nije dozvolio da ga to poremeti, pa je brejkom za vođstvo od 3:1 rešio pitanje pobednika.

Lajoviću u drugom kolu predstoji veoma težak zadatak, kao na prethodnom mastersu u Indijan Velsu, gde je ispao od Marina Čilića. Ovog puta čeka ga šesti nosilac Kei Nišikori.

Izvor: mondo.ba/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar