Португалци се не крију: Фаворити смо против свих!

Селектор Фернандо Сантош истиче да је циљ освајање првог места у групи.

Фудбал 22.03.2019 | 13:45
Португалци се не крију: Фаворити смо против свих!
Када си првак Европе, онда је неприродно да се кријеш, да друге називаш фаворитима, да дрхтиш од других. Зато селектор Португала Фернандо Сантош пред старт квалификација за Европско првенство има јасну поруку: све осим првог места би било разочарање!

Португалци у прва два кола квалификација дочекује два највећа ривала из групе, Украјину и Србију. Циљ Нагиватора је јасан: одмах узети шест бодова и засести на чело табеле, са којег поглед пуца ка првенству Европе.

„У теорији гледано, имамо два веома јака противника у групи, Украјину и Србију. Погледајте само њихове рејтинге. Украјина је играла у Лиги нација Б, док је Србија освојила Лигу Ц. Веома су јаки и биће нам потребна подршка 50.000 навијача. Међутим, имам апсолутно поверење у моје момке. Да ли бих био разочаран ремијем? Наравно. Као и сваки пут када је Португал у питању. Верујемо у победу, идемо по победу и није ме срамота да кажем да смо фаворити, поготово када играмо на свом терену“, поручио је селекторФернандо Сантош.

Квалификације за претходна два велика такмичења Португал је завршио на првом месту. Циљ је да се и ове прођу без великих искушења.

„Желимо да и овог пута завршимо као први. Спремни смо на то, не живимо у прошлости. Да ли је ово најбољи наш тим икада? То би било претеривање. Уз поштовање свима, најбољи је састав који је постао шампион Европе“, истакао је Сантош.

Португал ће у петак увече дочекати Украјину, а онда у понедељак репрезентацију Србије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар