Таксиста открио детаље о беби

Жена која је, како се незванично сазнаје родом из Смедерева, на привременом раду у иностранству и мајка чак седморо деце, оставила је женску бебу стару само неколико дана у таксију којим се из Трстеника довезла у Врњачку Бању.

 

Србија 21.03.2019 | 18:52
Таксиста открио детаље о беби
Занимљиво је да је крила да има дете у корпи, рекавши првобитно да је у њему мачка. Таксиста Милош Митровић, када је схватио да се мајка неће вратити, одмах је одвео дете у Дом здравља у Врњачку Бању.

Мајка тек рођене бебе, изашла је у среду поподне из таксија у Врњачкој Бањи, али са собом није понела дете. Жена је у такси фирме „Белими“ из Трстеника, који је возио Милош Митровић из Трстеника ушла са двоје деце и корпом, и након завршене вожње у Врњачкој Бањи изашла са децом из аутомобила замоливши таксисту да јој причува корпу док се не врати.

- Жена је ушла у мој такси са двоје деце и корпом у близини аутобуске станице у Трстенику, и тражила да је одвезем у Врњачку Бању. Нисам одмах схватио да је у корпи уствари беба. Када сам прошли неколико километра, зачули се нешто налик плачу. Једно дете је упитало мајку шта се то чуло, а она је одговорила да је мачка – прича Милош.

Он каже да му је то одмах било сумњиво и да је покушавао у ретровизору да види шта је у корпи. Али, није могао јер је његово седишта било превисоко.

- Стигли смо до почетка шеталишта у Врњачкој Бањи и она је затражила да изађе. Тада је почела да плаче. Рекла ми је да има проблем, јер је остала трудна, даје морала да оде од куће. Свашта ми је испричала. И питала ме да ли могу да јој нађем неку жену којој ће оставити дете. И казала је како мора негде да га остави и да не сме да га изведе из таксија. Онда ми је отворила корпу и показала бебу. А ја сам очекивао да ћу у њој видети мачку. И онда је изашла - рекао је Милош, који нам је признао да се уплашио да би жена могла да остави бебу у парку и да јој је зато рекао да може да остане у возилу.

 Пошто је време пролазило, а жена се није појављивала, таксиста је отворио корпу и у њој угледао бебу. Схвативши да се бебина мајка неће вратити, прибрани таксиста је позвао власника таксија “Белими” Зорана Ђорђевића и рекао му за бебу. Након тога Милош је дете одвезао у болницу у Врњачкој Бањи, одакле је, потом, транспортована у краљевачку Општу болницу „Студеница“ у Краљеву.

Како се сазнаје на Одељењу неонатологије у краљевачкој болници, старост бебе је процењена на два-три дана, тешка је 2,8 килограма и доброг је општег здравственог стања.

- Урађене су све неопходне лабораторијске, биохемијске и бактериолошке анализе. Девојчица узима оброке, успоставила је све виталне функције, здрава је и надамо се да ће тако и остати – каже др Сунчица Бабић из Опште болнице „Студеница“.

Према сазнањима, полиција је врло брзо привела мајку, на основу прегледа видео надзора из мењачнице у Врњачкој Бањи. Након препознавања, приведена је у полицијску станицу. Наводно је крила од свог супруга који иначе живи и ради у Швајцарској да је трудна. Цео случај је предат надлежном тужилаштву и центру за социјални рад.

(Блиц/Ало)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Цј

21.03.2019 18:37

сваста.помагај.господе.бозе.и.ниста.друго..јадно.дијете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

21.03.2019 19:07

Ову треба у затвор стрпат дуго дуго ...

Name

Сумњива прица

21.03.2019 21:30

Несто ова прица није бас најцистија. Таксиста не распознаје плац бебе од мјаука мацке. Прво му је зена показала бебу да би он касније у њеном одсуству открио корпу и видио да се у њој налази беба. Али нека је беба добро и срецно јој у зивоту да је усвоје цестити људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко БЛ

21.03.2019 22:24

Дајте нама то дијете да га уцинимо срећним. Уз све законске обавезе . Имаће сигурно срећно дјетињство и бити срећна у нашој породици .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2019 23:38

Хм теско це бити сретна и њу је Додик задузијо за пар хиљада марака. Касно це бити док сви свате куда идемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

23.03.2019 01:06

И таксиста треба код истразног ,мора да је зена донијела бебу тати овдје треба урадити днк сигурно је некада возио

ОДГОВОРИТЕ