Taksista otkrio detalje o bebi

Žena koja je, kako se nezvanično saznaje rodom iz Smedereva, na privremenom radu u inostranstvu i majka čak sedmoro dece, ostavila je žensku bebu staru samo nekoliko dana u taksiju kojim se iz Trstenika dovezla u Vrnjačku Banju.

 

Srbija 21.03.2019 | 18:52
Taksista otkrio detalje o bebi
Zanimljivo je da je krila da ima dete u korpi, rekavši prvobitno da je u njemu mačka. Taksista Miloš Mitrović, kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dete u Dom zdravlja u Vrnjačku Banju.

Majka tek rođene bebe, izašla je u sredu popodne iz taksija u Vrnjačkoj Banji, ali sa sobom nije ponela dete. Žena je u taksi firme „Belimi“ iz Trstenika, koji je vozio Miloš Mitrović iz Trstenika ušla sa dvoje dece i korpom, i nakon završene vožnje u Vrnjačkoj Banji izašla sa decom iz automobila zamolivši taksistu da joj pričuva korpu dok se ne vrati.

- Žena je ušla u moj taksi sa dvoje dece i korpom u blizini autobuske stanice u Trsteniku, i tražila da je odvezem u Vrnjačku Banju. Nisam odmah shvatio da je u korpi ustvari beba. Kada sam prošli nekoliko kilometra, začuli se nešto nalik plaču. Jedno dete je upitalo majku šta se to čulo, a ona je odgovorila da je mačka – priča Miloš.

On kaže da mu je to odmah bilo sumnjivo i da je pokušavao u retrovizoru da vidi šta je u korpi. Ali, nije mogao jer je njegovo sedišta bilo previsoko.

- Stigli smo do početka šetališta u Vrnjačkoj Banji i ona je zatražila da izađe. Tada je počela da plače. Rekla mi je da ima problem, jer je ostala trudna, daje morala da ode od kuće. Svašta mi je ispričala. I pitala me da li mogu da joj nađem neku ženu kojoj će ostaviti dete. I kazala je kako mora negde da ga ostavi i da ne sme da ga izvede iz taksija. Onda mi je otvorila korpu i pokazala bebu. A ja sam očekivao da ću u njoj videti mačku. I onda je izašla - rekao je Miloš, koji nam je priznao da se uplašio da bi žena mogla da ostavi bebu u parku i da joj je zato rekao da može da ostane u vozilu.

 Pošto je vreme prolazilo, a žena se nije pojavljivala, taksista je otvorio korpu i u njoj ugledao bebu. Shvativši da se bebina majka neće vratiti, pribrani taksista je pozvao vlasnika taksija “Belimi” Zorana Đorđevića i rekao mu za bebu. Nakon toga Miloš je dete odvezao u bolnicu u Vrnjačkoj Banji, odakle je, potom, transportovana u kraljevačku Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu.

Kako se saznaje na Odeljenju neonatologije u kraljevačkoj bolnici, starost bebe je procenjena na dva-tri dana, teška je 2,8 kilograma i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja.

- Urađene su sve neophodne laboratorijske, biohemijske i bakteriološke analize. Devojčica uzima obroke, uspostavila je sve vitalne funkcije, zdrava je i nadamo se da će tako i ostati – kaže dr Sunčica Babić iz Opšte bolnice „Studenica“.

Prema saznanjima, policija je vrlo brzo privela majku, na osnovu pregleda video nadzora iz menjačnice u Vrnjačkoj Banji. Nakon prepoznavanja, privedena je u policijsku stanicu. Navodno je krila od svog supruga koji inače živi i radi u Švajcarskoj da je trudna. Ceo slučaj je predat nadležnom tužilaštvu i centru za socijalni rad.

(Blic/Alo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Cj

21.03.2019 18:37

svasta.pomagaj.gospode.boze.i.nista.drugo..jadno.dijete

ODGOVORITE
Name

Pendula

21.03.2019 19:07

Ovu treba u zatvor strpat dugo dugo ...

Name

Sumnjiva prica

21.03.2019 21:30

Nesto ova prica nije bas najcistija. Taksista ne raspoznaje plac bebe od mjauka macke. Prvo mu je zena pokazala bebu da bi on kasnije u njenom odsustvu otkrio korpu i vidio da se u njoj nalazi beba. Ali neka je beba dobro i srecno joj u zivotu da je usvoje cestiti ljudi.

ODGOVORITE
Name

Darko BL

21.03.2019 22:24

Dajte nama to dijete da ga ucinimo srećnim. Uz sve zakonske obaveze . Imaće sigurno srećno djetinjstvo i biti srećna u našoj porodici .

ODGOVORITE
Name

Re

21.03.2019 23:38

Hm tesko ce biti sretna i nju je Dodik zaduzijo za par hiljada maraka. Kasno ce biti dok svi svate kuda idemo.

ODGOVORITE
Name

Bakica

23.03.2019 01:06

I taksista treba kod istraznog ,mora da je zena donijela bebu tati ovdje treba uraditi dnk sigurno je nekada vozio

ODGOVORITE