ЕП: Хет-трик "Змајева" или трећа срећа Јермена?

Селекција Босне и Херцеговине је досад одиграла двије утакмице против Јерменије и забиљежила максималне двије побједе. Шта ће бити у суботу на "Грбавици"?

Фудбал 22.03.2019 | 12:45
ЕП: Хет-трик "Змајева" или трећа срећа Јермена?
Јермени су досад два пута укрстили копља са "змајевима" и оба пута су погнуте главе напустили терен и то у оквиру квалификација за Мундијал 2010. године у Јужној Африци.

Први сусрет игран је на зеничком "Билином пољу" гдје су бх. фудбалери 15. октобра 2008. године супериорном игром остварили сигуран тријумф од 4:1(2:0).

Јерменија је тренутно 101. репрезентација свијета са 1.222 бода, док су "змајеви" на 35. позицији са 1.472 бода. Најбољи пласман у историји јерменског тима десио се у фебруару 2014. године када су били 30. селекција планете.

"Змајеви" су под вођством Мирослава Ћире Блажевића повели погоцима Емира Спахића и Едина Џеке у првом дијелу, да би у наставку са два гола Златана Муслимовића запечатили судбину Јермена.

У реваншу у Јеревану сљедеће године, БиХ је стигла до новог тријумфа резултатом0:2 (0:1) - Муслимовић је поново погодио мрежу, док се у стријелце такође уписао и Сенијад Ибричић.

Јерменија је у суботу поново ривал БиХ, коју овог пута с клупе предводи Роберт Просинечки, а да ли ће то бити нова побједа "змајева", реми или трећа срећа за Јермене? Сазнаћемо у суботу увече...

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар