EP: Het-trik "Zmajeva" ili treća sreća Jermena?

Selekcija Bosne i Hercegovine je dosad odigrala dvije utakmice protiv Jermenije i zabilježila maksimalne dvije pobjede. Šta će biti u subotu na "Grbavici"?

Fudbal 22.03.2019 | 12:45
EP: Het-trik "Zmajeva" ili treća sreća Jermena?
Jermeni su dosad dva puta ukrstili koplja sa "zmajevima" i oba puta su pognute glave napustili teren i to u okviru kvalifikacija za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

Prvi susret igran je na zeničkom "Bilinom polju" gdje su bh. fudbaleri 15. oktobra 2008. godine superiornom igrom ostvarili siguran trijumf od 4:1(2:0).

Jermenija je trenutno 101. reprezentacija svijeta sa 1.222 boda, dok su "zmajevi" na 35. poziciji sa 1.472 boda. Najbolji plasman u istoriji jermenskog tima desio se u februaru 2014. godine kada su bili 30. selekcija planete.

"Zmajevi" su pod vođstvom Miroslava Ćire Blaževića poveli pogocima Emira Spahića i Edina Džeke u prvom dijelu, da bi u nastavku sa dva gola Zlatana Muslimovića zapečatili sudbinu Jermena.

U revanšu u Jerevanu sljedeće godine, BiH je stigla do novog trijumfa rezultatom0:2 (0:1) - Muslimović je ponovo pogodio mrežu, dok se u strijelce takođe upisao i Senijad Ibričić.

Jermenija je u subotu ponovo rival BiH, koju ovog puta s klupe predvodi Robert Prosinečki, a da li će to biti nova pobjeda "zmajeva", remi ili treća sreća za Jermene? Saznaćemo u subotu uveče...

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar