Тражио тестеру да одсијече ногу

Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бијељини потврдио је оптужницу бијељинског Тужилаштва против Сафета Бегановића, званог Сајо, Семира Карјашевића, званог Сема и Мухарема Ахметовића, званог Чарли, сва тројица из Јање, због разбојништва над малољетним Ахметом Х.  

Република Српска 21.03.2019 | 17:40
Тражио тестеру да одсијече ногу
Они су крајем децембра прошле године малољетника отели, затворили у гепек, претукли и отели му 250 марака, пише Фактор.ба.

Ударци шакама и ногама

Према наводима из оптужнице, све се одиграло 24. децембра око 22 сата.

– Најприје је у кафе бару “Романса” у Јањи малољетнику, који је био у друштву са рођаком Едином, пришао Бегановић и сјео за сто поред њега. Затим му је, без икаквог повода, почео упућивати пријетње, говорећи да ће га тући и мучити, те одвести возилом, а што малољетник није озбиљно схватао будући да су познаници. У једном тренутку, Бегановић је тражио да му преда свој мобител “ипхоне 7”, што је младић и учинио – наведено је у оптужници.

Касније су у кафић дошли и Семир Карјашевић и Адин Мемедовић, те су с њима сједили и пили, а за све то вријеме Бегановић је сједио поред малољетног Ахмета, те приносећи му се поред лица уз уво и даље пријетио, а што други, због прегласне музике, нису чули.

У једном моменту казао је Карјашевићу: “иди по кола”, а након што га је он питао “јел морам?”, одговорио му је: “мораш!”, те је Карјашевић отишао из локала.

Око 22.30, због истека радног времена, сви су морали изаћи, а када је малољетник пришао за пулт да плати рачун, пришао му је Бегановић и чекао га да заврши, а затим заједно са њим изашао испред локала. У том тренутку пристигао је аутомобил “ситроен”, којим је управљао Карјашевић и са којим је у возилу био и Ахметовић.

Изашли су из возила и отворили гепек, а Бегановић се продерао на Ахмета: “улази унутра!”. Када је малољетник ушао у гепек затворили су га, сјели у возило и одвезли на непознато мјесто удаљено петнаестак минута вожње.

У оптужници се наводи да када су зауставили возило и отворили гепек, Бегановић и Ахметовић су Ахмету наредили да изађе, а затим га почели ударати стиснутим шакама у главу и лице, на тај начин га спречавајући да изађе из гепека, да би га у једном тренутку избацили поред возила на блатњаво тло и наставили га тући рукама и ногама по глави, лицу и цијелом тијелу. 

– То батињање трајало је око пола сата, а тек тада је малољетник примијетио да се налази поред ријеке Дрине – у близини “Еко кампа” у Јањи – прецизира се у оптужници.

У једном моменту док је лежао на земљи, Бегановић је рекао: “дај ми паре све што имаш!”, те је малољетник из задњег џепа панталона извадио 50 КМ и дао му, да би они наставили да га туку и поново га убацили у гепек, гдје су га наставили ударати, да би Бегановић у једном тренутку рекао: “Има ли каква тестера да му одсијечем ногу или да га бацим у Дрину?”

Малољетник је овом приликом задобио више повреда, а како се наводи у оптужници, за све вријеме Карјашевић, који је управљао возилом, сједио је у возилу.

“Кућу ћу ти запалити ако коме кажеш”

Потом су га поново вратили до кафића “Романса”, гдје су зауставили возило, а Бегановић му отворио гепек и наредио за изађе. Затим му је рекао да пође до WЦ у кафићу, да се опере од блата и крви, те га пратио, што је младић и урадио. Након што се дјелимично опрао, док се налазио на степеницама наредио му је да каже да је све повреде задобио од пада низ степенице и да га нико није тукао, а тај разговор је снимио мобителом.

Након тога Бегановић га је извео из објекта и натјерао га да са њим оде на банкомат и подигне још 100 КМ и да му, што је младић и учинио, након чега су се вратили у правцу “Романсе”, али га је Бегановић тада натјерао да оде подићи још 100 КМ, што је малољетник поново учинио.

Потом га је Бегановић довео до возила, гдје су чекали Карјашевић и Ахметовић, те га убацио на задње сједиште возила и сјео поред њега.

Карјашевић је наставио возити, а Ахемтовић се налазио на мјесту сувозача, те га сва тројица одвезли око 00.30 до куће његове баке у Јањи, гдје су га оставили.

Током вожње Бегановић му је вратио раније одузети телефон и запријетио говорећи: “убићу те, кућу ћу ти запалити ако коме кажеш, пази се немој ништа да причаш!”

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИЛИСАВ

21.03.2019 18:16

А ОКЛЕН МАЛОЛЕТНИК У ГЛУВО ДОБА У КАФИЦ ГВИДО ААА. А ОКЛЕН МАЛОЛЕТНИКУ ТОЛКА ЛОВА ГВИДОО ААА ДА МАЛОЛЕТНИК НЕ РАДИ ТРЕЦУ СМЕНУУ ГВИДОО ААА СТО МИ НЕ РЕЦЕС СТО ГВИДО ААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милисав

21.03.2019 22:28

Брзо по таблету и буквар

Name

Брзи

21.03.2019 18:54

лијепо це се провести у притору!!!

ОДГОВОРИТЕ