Tražio testeru da odsiječe nogu

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu bijeljinskog Tužilaštva protiv Safeta Beganovića, zvanog Sajo, Semira Karjaševića, zvanog Sema i Muharema Ahmetovića, zvanog Čarli, sva trojica iz Janje, zbog razbojništva nad maloljetnim Ahmetom H.  

Republika Srpska 21.03.2019 | 17:40
Tražio testeru da odsiječe nogu
Oni su krajem decembra prošle godine maloljetnika oteli, zatvorili u gepek, pretukli i oteli mu 250 maraka, piše Faktor.ba.

Udarci šakama i nogama

Prema navodima iz optužnice, sve se odigralo 24. decembra oko 22 sata.

– Najprije je u kafe baru “Romansa” u Janji maloljetniku, koji je bio u društvu sa rođakom Edinom, prišao Beganović i sjeo za sto pored njega. Zatim mu je, bez ikakvog povoda, počeo upućivati prijetnje, govoreći da će ga tući i mučiti, te odvesti vozilom, a što maloljetnik nije ozbiljno shvatao budući da su poznanici. U jednom trenutku, Beganović je tražio da mu preda svoj mobitel “iphone 7”, što je mladić i učinio – navedeno je u optužnici.

Kasnije su u kafić došli i Semir Karjašević i Adin Memedović, te su s njima sjedili i pili, a za sve to vrijeme Beganović je sjedio pored maloljetnog Ahmeta, te prinoseći mu se pored lica uz uvo i dalje prijetio, a što drugi, zbog preglasne muzike, nisu čuli.

U jednom momentu kazao je Karjaševiću: “idi po kola”, a nakon što ga je on pitao “jel moram?”, odgovorio mu je: “moraš!”, te je Karjašević otišao iz lokala.

Oko 22.30, zbog isteka radnog vremena, svi su morali izaći, a kada je maloljetnik prišao za pult da plati račun, prišao mu je Beganović i čekao ga da završi, a zatim zajedno sa njim izašao ispred lokala. U tom trenutku pristigao je automobil “sitroen”, kojim je upravljao Karjašević i sa kojim je u vozilu bio i Ahmetović.

Izašli su iz vozila i otvorili gepek, a Beganović se proderao na Ahmeta: “ulazi unutra!”. Kada je maloljetnik ušao u gepek zatvorili su ga, sjeli u vozilo i odvezli na nepoznato mjesto udaljeno petnaestak minuta vožnje.

U optužnici se navodi da kada su zaustavili vozilo i otvorili gepek, Beganović i Ahmetović su Ahmetu naredili da izađe, a zatim ga počeli udarati stisnutim šakama u glavu i lice, na taj način ga sprečavajući da izađe iz gepeka, da bi ga u jednom trenutku izbacili pored vozila na blatnjavo tlo i nastavili ga tući rukama i nogama po glavi, licu i cijelom tijelu. 

– To batinjanje trajalo je oko pola sata, a tek tada je maloljetnik primijetio da se nalazi pored rijeke Drine – u blizini “Eko kampa” u Janji – precizira se u optužnici.

U jednom momentu dok je ležao na zemlji, Beganović je rekao: “daj mi pare sve što imaš!”, te je maloljetnik iz zadnjeg džepa pantalona izvadio 50 KM i dao mu, da bi oni nastavili da ga tuku i ponovo ga ubacili u gepek, gdje su ga nastavili udarati, da bi Beganović u jednom trenutku rekao: “Ima li kakva testera da mu odsiječem nogu ili da ga bacim u Drinu?”

Maloljetnik je ovom prilikom zadobio više povreda, a kako se navodi u optužnici, za sve vrijeme Karjašević, koji je upravljao vozilom, sjedio je u vozilu.

“Kuću ću ti zapaliti ako kome kažeš”

Potom su ga ponovo vratili do kafića “Romansa”, gdje su zaustavili vozilo, a Beganović mu otvorio gepek i naredio za izađe. Zatim mu je rekao da pođe do WC u kafiću, da se opere od blata i krvi, te ga pratio, što je mladić i uradio. Nakon što se djelimično oprao, dok se nalazio na stepenicama naredio mu je da kaže da je sve povrede zadobio od pada niz stepenice i da ga niko nije tukao, a taj razgovor je snimio mobitelom.

Nakon toga Beganović ga je izveo iz objekta i natjerao ga da sa njim ode na bankomat i podigne još 100 KM i da mu, što je mladić i učinio, nakon čega su se vratili u pravcu “Romanse”, ali ga je Beganović tada natjerao da ode podići još 100 KM, što je maloljetnik ponovo učinio.

Potom ga je Beganović doveo do vozila, gdje su čekali Karjašević i Ahmetović, te ga ubacio na zadnje sjedište vozila i sjeo pored njega.

Karjašević je nastavio voziti, a Ahemtović se nalazio na mjestu suvozača, te ga sva trojica odvezli oko 00.30 do kuće njegove bake u Janji, gdje su ga ostavili.

Tokom vožnje Beganović mu je vratio ranije oduzeti telefon i zaprijetio govoreći: “ubiću te, kuću ću ti zapaliti ako kome kažeš, pazi se nemoj ništa da pričaš!”

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MILISAV

21.03.2019 18:16

A OKLEN MALOLETNIK U GLUVO DOBA U KAFIC GVIDO AAA. A OKLEN MALOLETNIKU TOLKA LOVA GVIDOO AAA DA MALOLETNIK NE RADI TRECU SMENUU GVIDOO AAA STO MI NE RECES STO GVIDO AAA

ODGOVORITE
Name

Re Milisav

21.03.2019 22:28

Brzo po tabletu i bukvar

Name

Brzi

21.03.2019 18:54

lijepo ce se provesti u pritoru!!!

ODGOVORITE