Од Павловића, преко Блекија, до Де Лихта!

Траже се кандидати да наследе ''Професоре са Харварда''! Јувентус припрема реконструкцију задње линије. . .

Фудбал 25.03.2019 | 22:05
Од Павловића, преко Блекија, до Де Лихта!
У Континаси (тренинг центрар Јувентуса оп. аут.) решили су да искористе последње године уговора харвардског професорског пара, како је дефинисао ЖозеМурињо тандем Бонући - Кјелини, да однегују у свом дворишту стубове одбране за будућност. Идеја је да се направи детаљан кастинг који би изнедрио пар имена који би, уз искусну двојицу дефанзиваца, сазрели и преузели штафету одговорности за пар година. У Јувентусу, после искуства са појединим играчима који су сазрели у окружењу Јувентусових звезда, одлучили су да примене исти рецепт и за наследнике професора са Харварда.

Кјелини у августу пуни 35 година, Бонући има 32, Барзаљи ове сезоне завршава своју каријеру, Калдара није успео да убеди руководство Јувеа и Алегрија да има квалитет за Јуве, Бенатија је продат у јануару, а уРуганија дефинитивно, немају поверење да би му поверили кључеве одбране.

Јуве је већ узео Кристијана Ромера из Ђенове, уз договор да Аргентинац остане на Марасију још једну сезону да се кали. Истини за вољу спортски директор Фабио Паратићи би да антиципира долазак Ромера већ следећег лета, пошто ће Ругани највероватније бити продат. Међу кандидатима за појачање дефанзивног реда Јувеа фигурира и име Николе Миленковића.

Први циљ Јувеа у предстојећем прелазном року је капитен Ајакса Де Лихт. Међутим, за Холанђанина су веома заинтересовани највећи европски клубови, почев од Реал Мадрида и Барселоне до ПСЖ-а и Манчестер Ситија. Идеална ситуација за клуб из Амстердама да направи лицитацију на којој би цена Де Лихта могла да штрицне и преко 70.000.000 евра, на колико се сада процењује његова вредност.

Јуве не може равноправно да учествује на лицитацији са поменутим клубовима јер нема финансијску снагу да одговори истом мером. Међутим у Торину верују да имају три адута за Де Лихта: Мино Рајола, ЕдвинВан дер Сар и Кристијано Роналдо. Мино Рајола је у добрим односима са руководиоцима Старе даме с којима је направио неколико уносних послова, Ван дер Сар и поред не баш сјајног играчког искуства у Јувеу, остао је у веома добрим односима са клубом и на крају магнетска привлачност непоновљиве могућности да се игра у истом тиму са Кристијаном Роналдом.

Одлика Јувентуса, и тајна његовог успеха, је да увек планира два-три потеза унапред, не чекајући никад да га стицај околности изненади. Будући да су Кјелини и Бонући добро очувани и да могу да одиграју још пар сезона на високом нивоу, барем две, у Јувеу желе да искористе њихово присуство да однегују пар врхунских дефанзиваца.

Јуве осим фудбалера који се налазе у Континаси има под уговором око 50 младих играча који играју на позајмицама у италијанским и европским клубовима. Реч је о веома талентованим играчима које Стара дама држи под будним оком с циљем да најбоље регрутује у први тим за следећу сезону или да их искористи за попуњавање касе и остваривање фамозних плусваленци.

Еклатантни примери далековидости Јувеа су Спинацола, Калдара и Мандрагора. Сва три играча су била стављена под контролу Јувентуса и остављени да се кале у матичним тимовима или послати на каљење у друге екипе.Спинацола је остао у Јувеу јер је процењено да је адекватна алтернатива за Алекса Сандра, Калдара је употребљен да би се обезбедио повратак Бонућија у размени са Миланом, а Мандрагора је продат Удинезеу са правом откупа, како би се остварила плусваленца и гарантовало право прече куповине, ако играч “експлодира” и постане потенцијално употребљив за тим Бјанконера.

Улазак Павловића у орбиту Јувентуса не значи аутоматски да ће постати део првог тим Бјанконера. Позитивна околност је да је ово одличан тајминг за талентоване дефанзивце са великим потенцијалом да стигну до великих врата Старе даме, било преко позајмице дргуим тимовима или кроз омладински погон. Почео је период међугенерацијске смене у одбрани Јувеа, ко ухвати воз имаће прилику да закуца на врата легенде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар