Прва лига РС, дерби за титулу: Слога - Борац...

Слога одлична, али идемо по три бода! "Мој једини циљ у суботу су три бода и само побједом ћу бити задовољан“, поручио је тренер Борца Дарко Војводић пред дерби са Слогом из Горњег Црњелова.

Фудбал 21.03.2019 | 20:15
Прва лига РС, дерби за титулу: Слога - Борац...
Сљедећег викенда на распореду је 19. коло Прве лиге РС у којем ће бити одигран и велики дерби између прве двије првопласиране екипе  на табели и два ривала у борби за пласман у Премијер лигу БИХ.

Слога Горње Црњелово дочекаће у суботу бањалучки Борац и покушати да смањи заостатак за црвено-плавима који тренутно износи пет бодова.

На другој страни Борац жели побједу којом би Слоги додатно одмакао и направио велики корак ка пласману у елиту.

"Прво желим да честитам Слоги на проласку у полуфинале Купа БИХ и желим им много среће и успјеха у овом такмичењу и на крају крајева да га и освоје јер имају и квалитет и потенцијал“, почео је тренер Борца Дарко Војводић на конференцији за новинаре пред овај дуел.

"Очекује нас врло захтјевна утакмица против одличне екипе која је у протеклом периоду показала огроман квалитет. О Слоги сам увијек мислио све најбоље, ради се о једној одличној екипи, одличном клубу и неће нам бити нимало лако.  Морам рећи да моји играчи и ја немамо респект ни према коме и без неке бахатости могу рећи да очекујем побједу и само се према њој равнамо. Мој једини циљ у суботњој утакмици је побједа и само с побједом ћу бити задовољан. Пет бодова предноста нам даје одређену дозу комоције, али понављам побједа је једино што долази у обзир“, истакао је Војводић.

Он неће моћи да рачуна на Стефана Дујаковића који је зарадио три жута картона, а мораће да направи и промјену на голу.

Комарчевић највећа опасност за Борац

"По мом личном искуству капитен Комарчевић је њихов најбољи играч, много га поштујем, много тога доброг ради за екипу и мислим да он доноси превагу у екипи", истакао је Немања Леканић, анализирајући своју бившу екипу.

"Браниће Саватовић умјесто Тркуље, јер имамо проблем са играчима до 21 године. Даниловић и Тополовић су отишли са репрезентацијом, знате да смо могли и одгодити утакмицу али нисмо. Прошли пут је било по нама... Имамо проблем са играчима до 21 године, зато ће бранити Саватовић, иначе да је ту Даниловић, бранио би Тркуља“, објаснио је Војводић.

Мјесто уз десну аут линију заузеће Немања Леканић, који је у Борац стигао ове зиме управо из Слоге.

"У Слоги сам провео шест лијепих мјесеци и стекао много пријатеља. Овим путем желим да им честитам им на проласку у полуфинале Купа БИХ и желим им да тамо догурају до самог краја. Ради се о екипи која има добре индивидуалне играче и која је добра цјелина. Али наш грб и дрес нас обавезују без обзира да ли је противник Слога, Жељо, Сарајево или неки европски клуб да идемо на побједу.  Ако  упишемо три бода много тога ћемо урадити за наставак првенства и тако се и спремамо .  Идемо тамо да побиједимо и да уведемо првенство у добар ток за нас“, рекао је Леканић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар