Позив власницима оружја у Српској

Пореска управа Републике Српске обавјештава обвезнике пореза на регистровано оружје – физичка лица, да је рок за подношење пореских пријава за регистровано оружје за ову годину 31. март 2019. године.  

Република Српска 21.03.2019 | 10:49
Позив власницима оружја у Српској
– С циљем унапређења услуга и стручне помоћи пореским обвезницима, Пореска управа РС је у име пореских обвезника припремила и унапријед попунила пореске пријаве за регистровано оружје за 2019. годину. Из тог разлога позивамо пореске обвезнике пореза на регистровано оружје – физичка лица, да дођу у мјесно надлежне подручне јединице Пореске управе РС, преузму примјерке одштапаних пријава и на лицу мјеста утврде исправност пријављених података. Након што се у присуству и стручну помоћ пореског службеника, утврди исправност поднесених пријава, порески обвезници потписују преузете пријаве и један овјерен примјерак задржавају за себе. Пореска управа РС ће потом у службеним евиденцијама извршити унос података са поднесених пријава, чиме се за пореске обвезнике утврђује пореска обавеза за регистровано оружје у 2019. години – објашњавају у Пореској управи РС.

Против пореских обвезника, који у законом прописаном року не изврше подношење пореских пријава за регистровно оружје, Пореска управа РС ће поднијети прекршајне налоге са прописаним износом новчаних казни.

Иначе, Пореска управа Републике Српске је почетком овог мјесеца увела могућност предиспуњавања пореских пријава, односно Пре-филлинг-а за пореску пријаву за држање и употребу оружја коју ће у име пореских обвезника-физичких лица убудуће попуњавати Пореска управа РС. У првој фази овог пројекта, Пореска управа РС ће ове пријаве попуњавати само за пореске обвезнике-физичка лица. 

Ова нова могућност важан је корак ка испуњењу једног од главних циљева Пореске управе РС у будућности, а то је поједностављење процедура.

– Наиме, тежимо ка томе да Пореска управа у име пореског обвезника попуњава што већи број пореских пријава и на тај начин им олакша сам поступак подношења пореских пријава, а самим тим олакша и рад својим службеницима – кажу они.

Што се тиче ове нове могућности, суштина је у томе да службеници Пореске управе РС, на основу података које добија од МУП-а, попуне образац ПП-РО за пореске обвезнике – физичка лица који имају регистровано оружје, а који су обвезници пореза на регистровано оружје за 2019. годину.

Ове активности се реализују у оквиру пројекта који пореске администрације у БиХ реализују са Шведском пореском управом под називом „Јачање капацитета пореских администрација у БиХ“ који је започео са реализацијом половином 2017. године, а завршетак је планиран крајем 2020. године.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Скептик

21.03.2019 10:03

...да дођу данас пред Делта мол, имамо посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2019 19:39

Цувајте орузје,,требаце вам.не пријављујте јер хоце да високим порезима вратите,бохе се орузја !! Порезе на орузје планирају подици наредних година да се ником нр исплати имати

Name

Кум

21.03.2019 10:07

Мислим да је сувисно писати порез на РЕГИСТРОВАНО орузје посто они који нису регистровани ваљда неплацају. Друга ствар је засто пореска несаље уплатнице куци као за порез на некретнину и онако се све води у бази података под ЈМБГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац прве категорије

21.03.2019 11:02

Подсјецамо и ми владу да је дузна да исплати годисњи борацки додатац(биједно 160 км) до краја марта,али њега нема,ваљда цекају задњи дан,ко и сваке године,па небуде пара на пости,тако једва до половине априла.али за владу нема санкција нити какве казне

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

21.03.2019 11:20

Колико ли кошта ова нова обавеза. Изгледа још на неки начин извући новац од грађана који и онако незнају како изићи на крај са разним наметима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.03.2019 17:42

Полако али сигурно разорузати и економски унистити преостале Србе у РС, а у слуцају неког изненадног рата нама остаје само главу на пањ.

Name

Ре

21.03.2019 17:56

Циљ је да се народ разоруза