Мектић данас о селефијама у БиХ

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић поднијеће данас информацију Савјету министара БиХ о дјеловању хрватских обавјештајаца на наоружавању селефија у БиХ.  

Босна и Херцеговина 21.03.2019 | 07:15
Мектић данас о селефијама у БиХ
Мектић ће члановима државне извршне власти предочити информације којима располажу босанскохерцеговачке безбједносне службе, а у вези с активностима обавјештајаца из сусједне Хрватске на штету интереса Босне и Херцеговине.
 
Савјет министара БиХ затражио је ове информације након што је објављено да агенти Сигурносно-обавјештајне агенције (СОА) Хрватске врбовали босанскохерцеговачке селефије да преносе оружје у БиХ, а све како би представили тачним тврдње предсједнице Хрватске Колинде Грабар-Китаревић да је БиХ “легло радикализма”. 

Министар безбједности БиХ Драган Мектић потврдио је ове наводе истичући да је ОБА БиХ спријечила продирање хрватских обавјештајаца у нашу земљу. Због навода у медијима испитан је и у Тужилаштву БиХ које је формирало предмет о дјеловању хрватских обавјештајаца и дипломата, пише Клиx.

– Безбједности сектор нема повјерење у Тужилаштво БиХ и главну тужитељку. То треба узети у обзир и Високо судско и тужилачки савјет БиХ. Баве се само како би заштитили родбинске везе – рекао је Мектић.

Чланови Предсједништва БиХ такође су од Мектића тражили да им у року од три дана достави свеобухватну информацију о наводима изнесеним у јавности.

(Клиx)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Само ја

21.03.2019 07:17

Латини ста друго и очекивати од њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

дубиоза

21.03.2019 10:50

Данас је Мектић у Загребу оперисао око, јутрос ево читам. Е сад да ли је то случајно данас или не. Мекта брз опоравак

Name

Са стране

21.03.2019 07:30

Овај још не конта да је прича о постојању параџемата, исламском екстремизму, који дефинитивно постоје у БиХ, у интересу оба хришћанска народа у Босни. Ако је треба мало погурати да би била видљивија свету, ни то није проблем. Све обавештајне службе света пакују екстремистима, само Мектић у томе види неки проблем. Мектић, и они кој те екстремисте подржавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Официр ВРС - у пензији

21.03.2019 07:46

Гос. Мектићу, тачан је информација да је Босни било тајних кампоава и разних обука симпатизера ИСИЛ-а. Сада их је мање, а неки су по шумама, рецимо Влашића, брадати, наоружени вршили бојева гађања. Једног су чобана преплашили, човјек је недуго затим умро. Њихова, нека ловачака друштава, су имала за циљ да се изврши обука у прецизном гађању мета, бојевом муницијом. истина. Ти људи су се сада већином повукли, окупљени су сами собом и својим проблемима, престале су донације да буду у тим покретиме и врбовани људи иду у Европу, као и ми Срби, бјеже. Каквог су психичког стања то је ствар стручњака медицине, ја неке знам, нормални су, а неки и нису, проблем су ЕУ, ак не нађу неки добар посао. Радили су то из користи, добивали су око 250 Евра мјесечно, зависно од активности. Што се тиче припадника СОА (Сигурносно обавјештајна агенција), њихов припадник је Додик, а по моме сазнају он је шеф Човићу у хијерархији СОА и ЦИА-е, за БиХ, сигурно. Тако Вам је гос. Мектићу, Колиндине изјава не заслужују неку пажњу, али она је рекла на основу информација од ових наведних ликова. Читав Балкан је мјесто гдје сви инфилтрирају своје службе, не видим разлог да и Хрватска то не ради, ради заштите сигурности своје државе. Добро би било да ми имамо своју службу, професионалну, па би Хрватска само тражила наша сазнања, овако немогу се ослонити на неке "Лузере купљених школа", положе све за један дан у Цазину, код Новог Сада факултет, у бањојлуци за паре шта хоће и итд... Ви видите како ово да кажете и обезбједите сигурност БиХ. Ја Вас лично цијеним и Ваше поштење и искреност, мада говором и негирањем неки чињеница нећете обезбједити сигурност и тиме обезбједити веће инвестиције, више треба радити на терену. Треба реформисти службу и рећи, било је неких ствари и креће се према нормалном стању. Ми јесмо радили нешто ситно, али више је урадила коалиција против Исламске државе у Сирији. Исламска држава је сведена са 88 000 Км2, сада је 0,5Км2, нема је више. У БиХ могу доћи, и доћи ће, људи болесни од ПТСП-а и задојени идеологојом, а то није добро и ту можете предузети доста, у сарадњи с страним сигурносним аганцијама, њима је то у интересу, и пооштравањем законски казни. Наше службе су разбијене, остале су као "приљепци страних служби". Са хрватском СОА-е треба сарађивати, а не стварати раздор, Колинда није будућност Хрватске, њена употребна вриједност је при крају и није никада ни била "предсједник Хрватске", већ фигура НАТО-а, за капитал западних сила и интересе западних сила на Балкану. Ако ово не знате све што сам Вам написао, налазите се на погрешној позицији, доће много гори, бар за сада. Уз велики поздрав и поштовање, све друго су гос. Мектићу "Шупље Приче". Поздрав гос. Мектићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хас

21.03.2019 09:47

Све је тацно сто је овај господин,официр Врс у пензији"Написао,Додик је гробар Српском народу,доказа има превише, исељавање,сад је доказано да је хрватски спијун,Срби издајници,му помажу, Караџића је Додик оптуживао,после рата за злоцине,лицно, имају снимци,а данас он као карадзица зали,које лицемјер,да не постоји БОГ,теско нама,са Додиком,али Бог је изнад сотоне Додига

Name

Официр ВРС - у пензији

21.03.2019 10:03

Само да Вам додам; сви уништитељи српског и други народа од почетка 90-тих до данас, а докада ће Бога ти питај. Сви су они ишли на исто мјесто и завршили исту обуку, али су им дата различита времена. Мислите и волите своју дјецу, родитеље, кумове, добре комшије, родбину и пријатеље. Ако прескочите све ово и прво мислите и волите Србе, Хрвате, Муслимане и друге, погрешно мислите и волите...

Name

007

21.03.2019 09:42

Ово је Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

21.03.2019 09:48

Или подастри све доказе или се више не појављуј јер ако будеш причао без чињеница "Маглаш" си као и сви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хммм

21.03.2019 09:53

Боже упути нас (све) на прави пут. Дај нам снаге и воље да издрзимо на том путу и свако у својој вјери. Све су вјере добре ал ми нииисмо прави вјерници. Ми смо дивљаци....

ОДГОВОРИТЕ