Колико користи од друштвених мрежа

Друштвене мреже су мач с двије оштрице. Колико доносе, толико и узиомају. Јако је битно препознати границу, као и не дозволити да нереални свијет не замијени реални.

Република Српска 20.03.2019 | 22:49
Колико користи од друштвених мрежа
Друштвене мреже и алтернативни медији постали су незаобилазни дио живота у свим сферама. Оно што људи који пласирају садржаје на интернету истичу као предност слободу изражавања, прилику да се е приближе људима и да заједно утичу на стварање једне нове вриједности у културном, политичком, материјалном и сваком другом смислу. Учесници емисије Глобално БН ТВ сагласни су да је то будућност уз напомену да потребно контролисати те садржаје посебно због млађих генерација.

Колико год медији били либерални и колико год о демократији причали на сав глас, чињеница је да данас ријетко гдје можете рећи баш све што желите, а да не доживите цензуру. То је било зелено свјетло за интернет и друштвене мреже гдје су људи видјели начин да се изразе и да кажу своју истину. Управо то је и било пресудно за неке младе да се активирају и износе своје ставове пред масама које их прате.

Народни посланик Драшко Станивуковић каже да су му друштвене мреже помогле да се његови ставови шире.

- Yоу Тубе сцена је одавно присутна, иако је неки откривају тек сада, али у свијету је то одавно нормална ствар у свим сферама живота. Јутјубери наглашавају да је оно што је њима било посебно битно на почетку рада је присутност, осјећај припадности и слободе, док је тек касније дошао и материјални моменат, напомиње један од најстаријих јутјубера Ниxа Зизу.

- И музичка сцена данас зависи од јутјуба, од броја прегледа и лајкова. Оно што је лоша страна свега тога јесте пад у квалитету, јер се гледа да има више спотова него квалитетних пјесама. Утицај друштвених мрежа присутан је и у сфери политике, сложни су Марлон Брутал, хип хопер и Хана Адровић, аутор емисије “Нешто другачије”.

Интернет нам је данас донио све, али доста тога и узима. Неконтролисани садржаји посебно су лоши по млађе генерације. Да ли сте на правом путу некада се мјерило оцјенама, друштвеним активностима, данас је то број прегледа.

Оно у чему се учесници емисије Глобално слажу јесте одговорност за садржај који се пласира и на утицај који он може имати на гледаоце.

Друштвене мреже су мач с двије оштрице. Колико доносе, толико и узиомају. Јако је битно препознати границу и не дозволити да нереални свијет не замијени реални.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xxx

21.03.2019 06:50

Све је то вјесто смисљено да унистава савјест ,морал и вјеру.Као и за манипулацијом народном масом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корист

21.03.2019 07:37

Заради се ко је образован програмерски али сви губе како ментално тако И физицко здравље .

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

21.03.2019 11:31

Друштвене мреже су ,поједине,полигон за лићне фрустације појединаца.

ОДГОВОРИТЕ