Мајами: Момак, који не воли тенис, је први Новаков ривал!

Искусни тенисер, Томаш Бердих, је предао због повреде леђа.

Тенис 21.03.2019 | 10:30
Мајами: Момак, који не воли тенис, је први Новаков ривал!
Неколико сати пред један од занимљивијих мечева првог кола мастерса у Мајамију, чешки тенисерТомаш Бердих саопштио је да се повлачи због повреде леђа.

То аутоматски значи да је учешће у другом колу обезбедио аустралијски тенисер Бернард Томић који ће тако бити прва препрека Новаку Ђоковићу у Мајамију, а са којим до сада има перфектан скор у претходних пет дуела.

Последњи пут састали су се још 2015. године у Шангају када га је Ђоковић победио у два сета, док је у досадашњим мечевима Томић узео тек један сет, и то на првом њиховом дуелу на Вимблдону (2011. година), када је момак балканских корена важио за једног од већих талената на АТП туру, али није од тада то успео и да потврди.

Тренутно је 81. на свету и у 2019. години има само једну победу и три пораза.

Ипак, контроверзни Томић је непредвидив и зна да заблиста када то нико не очекује од њега, а познат је по изјавама да тенис игра због новца.

"Да будем потпуно искрен, било ми је досадно на терену. Не знам зашто, али тенис ме више уопште не мотивише. Држим ли трофеј у рукама и играм добро или испаднем у првом или четвртом колу грен слема, потпуно ми је свеједно. Ово ми је већ осми или девети Вимблдон, не знам. Имам 24 године и тешко налазим мотивацију", рекао је пре две године Бернард Томић.

Термин њиховог меча још није одређен.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар