Majami: Momak, koji ne voli tenis, je prvi Novakov rival!

Iskusni teniser, Tomaš Berdih, je predao zbog povrede leđa.

Tenis 21.03.2019 | 10:30
Majami: Momak, koji ne voli tenis, je prvi Novakov rival!
Nekoliko sati pred jedan od zanimljivijih mečeva prvog kola mastersa u Majamiju, češki teniserTomaš Berdih saopštio je da se povlači zbog povrede leđa.

To automatski znači da je učešće u drugom kolu obezbedio australijski teniser Bernard Tomić koji će tako biti prva prepreka Novaku Đokoviću u Majamiju, a sa kojim do sada ima perfektan skor u prethodnih pet duela.

Poslednji put sastali su se još 2015. godine u Šangaju kada ga je Đoković pobedio u dva seta, dok je u dosadašnjim mečevima Tomić uzeo tek jedan set, i to na prvom njihovom duelu na Vimbldonu (2011. godina), kada je momak balkanskih korena važio za jednog od većih talenata na ATP turu, ali nije od tada to uspeo i da potvrdi.

Trenutno je 81. na svetu i u 2019. godini ima samo jednu pobedu i tri poraza.

Ipak, kontroverzni Tomić je nepredvidiv i zna da zablista kada to niko ne očekuje od njega, a poznat je po izjavama da tenis igra zbog novca.

"Da budem potpuno iskren, bilo mi je dosadno na terenu. Ne znam zašto, ali tenis me više uopšte ne motiviše. Držim li trofej u rukama i igram dobro ili ispadnem u prvom ili četvrtom kolu gren slema, potpuno mi je svejedno. Ovo mi je već osmi ili deveti Vimbldon, ne znam. Imam 24 godine i teško nalazim motivaciju", rekao je pre dve godine Bernard Tomić.

Termin njihovog meča još nije određen.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar