Физички сукоб представника Срба

У Приштини је данас дошло до сукоба између тројице представника Срба на КиМ - предсједника Српске либералне странке (СЛС) Слободан Петровића и двојице припадника Српске листе (СЛ).

Србија 20.03.2019 | 18:39
Физички сукоб представника Срба
Како наводи "Коха.нет", Петровић је требало да одржи конференцију за новинаре а сукоб се, како сазнаје КТВ, догодио у ресторану у близини зграде косовске владе.

Према сазнањима КТВ, Петровић се сукобио са члановима СЛ Миланом Костићем и Ненадом Милићевићем, који су изјавили у полицији да их је Петровић напао.

СЛ саопштила је да је до инцидента дошло данас око 10 сати у Приштини, и да је њиховг члана Милана Костића напао Петровић који је, како се наводи у саопштењу, "уз погрдне ријечи Костића погодио у главу мобилним телефоном и нанио му повреде".

"На позив Костића, на лице места убрзо је стигла полиција која је Петровића привела, а од Костића су захтевали да им да изјаву о целом догађају", наводи СЛ, и додаје да је приликом привођења Слободана Петровића, високи функционер његове странке Бобан Станковић у присуству полиције на рачун Костића изрекао више озбиљних пријетњи.

Српска листа затражила је да полиција и тужилаштво предузму све неопходне радње како би се Слободан Петровић и Бобан Станковић процесуирали и казнили јер је, како указују, "овакво понашање апсолутно неприхватљиво".

Огласио се и предсједник СЛС и посланик у косовској скупштини Слободан Петровић, који је потврдио да је дошло до инцидента у ресторану у близини зграде Скупштине, али тврди да је он жртва напада Милана Костића из Српске листе.

Петровић је додао да је напад услиједио након емисије на телевизији у којој је изнио податке о бившем министру пољопривреде Ненаду Рикалу, чији је Костић био савјетник, преноси РТК на српском језику.

Он му је, каже, добацио неколико ружних ријечи и опсовао га, на шта му је Петроивић, према изјави за РТК, пришао и питао о чему се ради, а Костић је, према његовим ријечима, узео стаклену флашу од воде и рекао да ће главу да му разбије.

Петровићу је, каже, испао телефон па се сагао да га подигне, а након још псовки позвао је полицију.

Осуда Тачија и Харадинаја

Косовски предсједник и премијер Хашим Тачи и Рамуш Харадинај осудили су напад на Петровића.

Тачи је рекао да је напад на њега, напада на слободу говора и изабраног представника народа, и затражио од надлежних институција да предузму све мјере како би се починиоци привели правди, преноси "Телеграф".

Харадинај је инцидент назвао "неприхватљивим", истакавши да "сваки напад који нарушава слободно мишљење и политичка увјерења треба бити кажњен".

"Позивам истражна тела да разјасне околности и да нападачи добију заслужену казну", написао је Харадинај на Фацебооку.

Путем ове друштвене мреже огласио се и предсједник косовске скупштине Кадри Весељи који је осудио напад и такође затражио реакцију надлежних.



(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар