Fizički sukob predstavnika Srba

U Prištini je danas došlo do sukoba između trojice predstavnika Srba na KiM - predsjednika Srpske liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrovića i dvojice pripadnika Srpske liste (SL).

Srbija 20.03.2019 | 18:39
Fizički sukob predstavnika Srba
Kako navodi "Koha.net", Petrović je trebalo da održi konferenciju za novinare a sukob se, kako saznaje KTV, dogodio u restoranu u blizini zgrade kosovske vlade.

Prema saznanjima KTV, Petrović se sukobio sa članovima SL Milanom Kostićem i Nenadom Milićevićem, koji su izjavili u policiji da ih je Petrović napao.

SL saopštila je da je do incidenta došlo danas oko 10 sati u Prištini, i da je njihovg člana Milana Kostića napao Petrović koji je, kako se navodi u saopštenju, "uz pogrdne riječi Kostića pogodio u glavu mobilnim telefonom i nanio mu povrede".

"Na poziv Kostića, na lice mesta ubrzo je stigla policija koja je Petrovića privela, a od Kostića su zahtevali da im da izjavu o celom događaju", navodi SL, i dodaje da je prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner njegove stranke Boban Stanković u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih prijetnji.

Srpska lista zatražila je da policija i tužilaštvo preduzmu sve neophodne radnje kako bi se Slobodan Petrović i Boban Stanković procesuirali i kaznili jer je, kako ukazuju, "ovakvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo".

Oglasio se i predsjednik SLS i poslanik u kosovskoj skupštini Slobodan Petrović, koji je potvrdio da je došlo do incidenta u restoranu u blizini zgrade Skupštine, ali tvrdi da je on žrtva napada Milana Kostića iz Srpske liste.

Petrović je dodao da je napad uslijedio nakon emisije na televiziji u kojoj je iznio podatke o bivšem ministru poljoprivrede Nenadu Rikalu, čiji je Kostić bio savjetnik, prenosi RTK na srpskom jeziku.

On mu je, kaže, dobacio nekoliko ružnih riječi i opsovao ga, na šta mu je Petroivić, prema izjavi za RTK, prišao i pitao o čemu se radi, a Kostić je, prema njegovim riječima, uzeo staklenu flašu od vode i rekao da će glavu da mu razbije.

Petroviću je, kaže, ispao telefon pa se sagao da ga podigne, a nakon još psovki pozvao je policiju.

Osuda Tačija i Haradinaja

Kosovski predsjednik i premijer Hašim Tači i Ramuš Haradinaj osudili su napad na Petrovića.

Tači je rekao da je napad na njega, napada na slobodu govora i izabranog predstavnika naroda, i zatražio od nadležnih institucija da preduzmu sve mjere kako bi se počinioci priveli pravdi, prenosi "Telegraf".

Haradinaj je incident nazvao "neprihvatljivim", istakavši da "svaki napad koji narušava slobodno mišljenje i politička uvjerenja treba biti kažnjen".

"Pozivam istražna tela da razjasne okolnosti i da napadači dobiju zasluženu kaznu", napisao je Haradinaj na Facebooku.

Putem ove društvene mreže oglasio se i predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji koji je osudio napad i takođe zatražio reakciju nadležnih.



(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar