Јокан ће (можда) чекати до љета на ВБА!

Српском менаџеру се допала идеја о преузимању Вест Брома, а до договора још није дошло због вршиоца дужности. Могао би посао да добије за десет дана, а можда на лето.  ВБА зауставио преговоре са Јокановићем, Шан добија шансу.  Одличне игре екипе у последње две утакмице укочиле потрагу за новим менаџером.

Фудбал 21.03.2019 | 17:45
Јокан ће (можда) чекати до љета на ВБА!
Челници Вест Бромвич Албиона зауставили су све преговоре око новог менаџера. Први кандидат да седне на упражњену клубу тима из Бирмингема био је Славиша Јокановић, али све активности на том пољу су обустављене до даљег.

За то се побринуо Џејмс Шан, вршилац дужности менаџера ВБА, који је глатко добио обе утакмице које је водио после отказа Дарену Муру. Са Шаном на клупи, Дроздови су победили Свонси са 3:0 и Брентфорд са 1:0, а челнике је посебно импресионирало то што екипа 180 минута није примила гол.

Због тога је одлучено да се преговори са кандидатима за посао менаџера замрзну до даљег, а Шан је добио шансу да води тим и у наредном колу против Бирмингема. Уколико екипа добије и тај меч, а играће га на свом терену, могло би да се догоди да "вршилац дужности" званично добије прилику да води тим до краја сезоне.

Уколико, пак, Шану крену кола низбрдо, поново ће се активирати преговори са Славишом Јокановићем и осталим кандидатима за посао.

ВБА је после 38 кола на четвртом месту на табели и играће бараж за улазак у Премијер лигу.

Славиша Јокановић био је виђен као наследник Дарена Мура у Вест Бромвичу.

Од прве вести о интересовању прошло је десетак дана и две стране нису још постигле договор, иако су "загрејане" за сарадњу, а разлог је успешан почетак вршиоца дужности тренера.

Како преноси "Дејли мејл", руководство ВБА је импресионирано начином на које је Џејмс Шан водио утакмице против Свонсија (3:0) и Брентфорда (1:0), тако да ће му дати још једну шансу пре коначне одлуке.

У питању је дуел са Бирмингемом на Хоторнсу (29. март) у којој че Шан покушати да "избоксује" уговор до краја актуелне сезоне.

То не значи да је ВБА до краја "одјавио" Славишу Јокановића - него желе да оставе наследника Мурових фудбалских идеја на клупи и да тако не поремете хемију у екипи док се боре за Премијер лигу, док би потом поново сели за сто са српским менаџером.

ВБА верује да Јокановић има "педигре" да екипу, која је изузетно стара, изгради током лета, али ће за то морати да му дају плату од 1,5 милиона фунти годишње, преноси "Мејл".

Да ли ће Јокановић имати стрпљења да у наредна три месеца буде без посла иако је још много клубова из Енглеске заинтересовано за њега, остаје да се види до лета, или већ у наредних десетак дана уколико Џејмс Шан не победи Бирмингем.

Три меча су довољна да се провери да ли му се посрећило...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар