Jokan će (možda) čekati do ljeta na VBA!

Srpskom menadžeru se dopala ideja o preuzimanju Vest Broma, a do dogovora još nije došlo zbog vršioca dužnosti. Mogao bi posao da dobije za deset dana, a možda na leto.  VBA zaustavio pregovore sa Jokanovićem, Šan dobija šansu.  Odlične igre ekipe u poslednje dve utakmice ukočile potragu za novim menadžerom.

Fudbal 21.03.2019 | 17:45
Jokan će (možda) čekati do ljeta na VBA!
Čelnici Vest Bromvič Albiona zaustavili su sve pregovore oko novog menadžera. Prvi kandidat da sedne na upražnjenu klubu tima iz Birmingema bio je Slaviša Jokanović, ali sve aktivnosti na tom polju su obustavljene do daljeg.

Za to se pobrinuo Džejms Šan, vršilac dužnosti menadžera VBA, koji je glatko dobio obe utakmice koje je vodio posle otkaza Darenu Muru. Sa Šanom na klupi, Drozdovi su pobedili Svonsi sa 3:0 i Brentford sa 1:0, a čelnike je posebno impresioniralo to što ekipa 180 minuta nije primila gol.

Zbog toga je odlučeno da se pregovori sa kandidatima za posao menadžera zamrznu do daljeg, a Šan je dobio šansu da vodi tim i u narednom kolu protiv Birmingema. Ukoliko ekipa dobije i taj meč, a igraće ga na svom terenu, moglo bi da se dogodi da "vršilac dužnosti" zvanično dobije priliku da vodi tim do kraja sezone.

Ukoliko, pak, Šanu krenu kola nizbrdo, ponovo će se aktivirati pregovori sa Slavišom Jokanovićem i ostalim kandidatima za posao.

VBA je posle 38 kola na četvrtom mestu na tabeli i igraće baraž za ulazak u Premijer ligu.

Slaviša Jokanović bio je viđen kao naslednik Darena Mura u Vest Bromviču.

Od prve vesti o interesovanju prošlo je desetak dana i dve strane nisu još postigle dogovor, iako su "zagrejane" za saradnju, a razlog je uspešan početak vršioca dužnosti trenera.

Kako prenosi "Dejli mejl", rukovodstvo VBA je impresionirano načinom na koje je Džejms Šan vodio utakmice protiv Svonsija (3:0) i Brentforda (1:0), tako da će mu dati još jednu šansu pre konačne odluke.

U pitanju je duel sa Birmingemom na Hotornsu (29. mart) u kojoj če Šan pokušati da "izboksuje" ugovor do kraja aktuelne sezone.

To ne znači da je VBA do kraja "odjavio" Slavišu Jokanovića - nego žele da ostave naslednika Murovih fudbalskih ideja na klupi i da tako ne poremete hemiju u ekipi dok se bore za Premijer ligu, dok bi potom ponovo seli za sto sa srpskim menadžerom.

VBA veruje da Jokanović ima "pedigre" da ekipu, koja je izuzetno stara, izgradi tokom leta, ali će za to morati da mu daju platu od 1,5 miliona funti godišnje, prenosi "Mejl".

Da li će Jokanović imati strpljenja da u naredna tri meseca bude bez posla iako je još mnogo klubova iz Engleske zainteresovano za njega, ostaje da se vidi do leta, ili već u narednih desetak dana ukoliko Džejms Šan ne pobedi Birmingem.

Tri meča su dovoljna da se proveri da li mu se posrećilo...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar