ЕП: ''Орлићи'' са десеторицом до бода!

И наде за пласман на Европско првенство! Капитен, Душан Влаховић, са два поготка донео бод изабраницима Ненада Сакића против Украјине - 2:2.

Фудбал 20.03.2019 | 16:45
ЕП: ''Орлићи'' са десеторицом до бода!
Повратак омладинске репрезентације Србије на старту Елитне рунде квалификација за пласман на Европско првенство у Јерменији и освојен бод у окршају са Украјином на старту такмичења у групи 7 - 2:2 (1:2).

Ипак, освојени бод у италијанском Калдијеру се не мора сматрати неуспехом, пошто су изабраници Ненада Сакића губили резултатом 2:0, а до изједначења су стигли у тренуцима када је Украјина имала играча више на терену. Селекција Сергеја Нагорнијака водила је головима Цитаишвилија и Сикана у 23. и 36. минуту, док је Србији бод донео двоструки стрелац и капитен овог тима Душан Влаховић.

Нападач Фиорентине је први погодак постигао у последњим тренуцима првог полувремена, док је изједначење поставио у 77. минуту са беле тачке.

Орлићи су са десеторицом играча на терену остали у 74. минуту, када је резервиста Кристијан Белић зарадио други жути картон, али су срећом убзро поравњали резултат и сачували бод до краја меча, који им оставља реалну шансу за пласман на завршни турнир.

Србија је играла у формацији 4-3-3 и саставу: Гордић - Шеховић, Јиличић, Павловић, Каменовић - Гаврић, Зеканов,Нешковић - Ступаревић, Влаховић, Босић. У наставку меча играли су још Видосављевић, Белић, Јаковљевић иТедић.

Орлићи за три дана играју против Белгије (11.30), док ће меч последњег кола са домаћином Италијом бити одигран 26. марта (15.00) у Падови.

ГРУПА 7 - 1. КОЛО

Среда

Украјина - Србија 2:2 (2:1)

15.00: Италија - Белгија 

23. март

11.30 Србија – Белгија
15.00 Италија – Украјина

26. март

15.00 Белгија – Украјина
15.00 Србија – Италија

* Само првопласирана репрезентација избориће пласман на ЕП

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар