EP: ''Orlići'' sa desetoricom do boda!

I nade za plasman na Evropsko prvenstvo! Kapiten, Dušan Vlahović, sa dva pogotka doneo bod izabranicima Nenada Sakića protiv Ukrajine - 2:2.

Fudbal 20.03.2019 | 16:45
EP: ''Orlići'' sa desetoricom do boda!
Povratak omladinske reprezentacije Srbije na startu Elitne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Jermeniji i osvojen bod u okršaju sa Ukrajinom na startu takmičenja u grupi 7 - 2:2 (1:2).

Ipak, osvojeni bod u italijanskom Kaldijeru se ne mora smatrati neuspehom, pošto su izabranici Nenada Sakića gubili rezultatom 2:0, a do izjednačenja su stigli u trenucima kada je Ukrajina imala igrača više na terenu. Selekcija Sergeja Nagornijaka vodila je golovima Citaišvilija i Sikana u 23. i 36. minutu, dok je Srbiji bod doneo dvostruki strelac i kapiten ovog tima Dušan Vlahović.

Napadač Fiorentine je prvi pogodak postigao u poslednjim trenucima prvog poluvremena, dok je izjednačenje postavio u 77. minutu sa bele tačke.

Orlići su sa desetoricom igrača na terenu ostali u 74. minutu, kada je rezervista Kristijan Belić zaradio drugi žuti karton, ali su srećom ubzro poravnjali rezultat i sačuvali bod do kraja meča, koji im ostavlja realnu šansu za plasman na završni turnir.

Srbija je igrala u formaciji 4-3-3 i sastavu: Gordić - Šehović, Jiličić, Pavlović, Kamenović - Gavrić, Zekanov,Nešković - Stuparević, Vlahović, Bosić. U nastavku meča igrali su još Vidosavljević, Belić, Jakovljević iTedić.

Orlići za tri dana igraju protiv Belgije (11.30), dok će meč poslednjeg kola sa domaćinom Italijom biti odigran 26. marta (15.00) u Padovi.

GRUPA 7 - 1. KOLO

Sreda

Ukrajina - Srbija 2:2 (2:1)

15.00: Italija - Belgija 

23. mart

11.30 Srbija – Belgija
15.00 Italija – Ukrajina

26. mart

15.00 Belgija – Ukrajina
15.00 Srbija – Italija

* Samo prvoplasirana reprezentacija izboriće plasman na EP

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar