Галама маме Вероник: Мој син је заточеник!

Сув хлеб, тамница, пиџама, кажњавају га за шест минута кашњења, а неки се проводе у Рију!!! Адријен Рабио тема и кад не игра!

Фудбал 23.03.2019 | 22:05
Галама маме Вероник: Мој син је заточеник!
Ни мање минута на терену, ни веће буке. А оно што се тренутно дешава око Адријена Рабиоа личи на галаму. Глас је дигла његова мајка Вероник која у опширном интервјуу Л'Екипу уверава да је њен син третиран као талац само зато што је одбио предлог новог уговора Пари Сен Жермена.

Вероник се на неколико места обрушила на челнике француског првака, указујући да је њен син –донедавно и клијент, пре него што ју је 21-годишњи везиста отпустио – жртва и да не ужива једнак статус као остали фудбалери на Парку принчева, попут на пример Нејмара.

Конкретно:

„Адријен је заробљеник ПСЖ-а. Талац! Ускоро ће му дати само да једе сув хлеб, пије воду, гурнуће га у тамницу. Окружење је окрутно. Фудбалер се прави да га ставиш на терен, а не да га држиш у шифоњеру. Рабио не игра од децембра, вероватно неће до јуна. А шест месеци паузе за професионалаца је огроман период. Поштује садашњи уговор, међутим, третирају га као затвореника само зато што не жели да потпише нови. Он само тражи да се садашњи уговор поштује“, прича Вероник Рабио.

Проблеми на релацији Рабио – ПСЖ настали су услед сазнања да је Барселона пред крај 2018. ушла у трку за његов потпис и, чинило се, договорила посао. Невоља је постала знатно већа, јер је Вероник све време, као менаџер високог везисте, мењала захтеве и дизала суме за бонус који се добија само на основу потписа, а притом је непрестано повећавала и висину плате сваки пут кад би се срела са директорима каталонског гиганта. На Ноу Кампу су у међувремену одустали, Рабио није свеједно желео да потпише нови уговор са Свецима, већ да чека да стари истекне, како би на лето, као слободан играч могао без обештећења да промени стредину.

Дотад не тренира са екипом Томаса Тухела, већ са омладинцима. Утакмице, наравно, не игра. Чак ни за резервни тим.

„Адријена нападају да се не би суочили са стварним проблемима у клубу. Уместо што се баве чињеницом да је мој син 6. марта отишао у ноћни клуб, требало би више да их занимају невоље које се дешавају у ПСЖ-у после елиминације од Манчестер јунајтеда. Лакше им је да причају о нама, да шире лажне вести, него да се суче са фактима и пронађу решење како би екипа пружала боље игре на терен. Ако је Адријен толико лош дечко, каквим га представљају, зашто су му онда челници нудили нови уговор. Питајте све тренере, почев од Карла Анчелотија, који га је и промовисао у првотимца кад му је било само 17 година, да ли је професионалац. Трипут сам причала са Карлетом и сваки пут ми је предочио да се понаша као и сви други“.

Замерано му је што је лајковао објаву Патриса Евре на друштвеним мрежама после пораза од Манчестера у реваншу осмине финала Лиге шампиона.

„Јесте лајковао видео, али не онај у коме Евра ликује због елиминације ПСЖ-а. А што се тиче те приче о изласцима, ПСЖ му прво не дозвољава да игра за први тим, ни за омладинце, а онда би да води рачуна о његовом приватном животу. Траже да обуче пиџаму у девет увече, да гледа утакмице преко ТВ-а и да у 11 оде на спавање. Такви људи не разумеју животни ритам фудбалера. Уме Адријен сам да води рачуна о себи. Пустите га да живи! Критикују га што излази, а не дају му да игра. То је контрадикторно. Немогуће га је држати под кључем. Мора негде да избаци енергију из себе. Нити кукам, нити желим да ослабим његову позицију у будућности тиме што ћу казати како се не понаша пристојно, али овде је угоржена његова људскост“.

Вероник Рабио потврђује да су челници Пари Сен Жермена неколико пута посезали за новчаним казнама у намери да њеног сина доведу у ред, на шта имају право, јер сваки играч кад долази на Парк принчева пристаје на одређен „бонус за лепо понашање“, али и санкцију за неприкладно.

„Неколико пута су га кажњавали. Последњи пут у јануару, али су на крају повукли санкцију поводом не одалска на мини-припреме у Катар, у периоду од 13. до 17. јануара, јер му је у том периоду умрла бака, а отац му је био на самрти. Моја мајка је преминула 5. јануара, сахранили смо је 11, Адријен је требало да путује на Блиски исток, а замерили су ми што нисам на време питала да му дозволе одсуство. Онда су га казнили на основу такозваног етичког бонуса, што је одвратно. Екипа је отпутовала у недељу за Доху. Адријенова бака је сахрањена у петак, а чак и да је кренуо са екипом у недељу, звала бих клуб у понедељак да га пусте да се врати за Париз“.

Зашто, питају новинари Л'Екипа?

„Зато што су ме у понедељак звали из болнице да ме упозоре како се здравствено стање Адријеновог тате нагло погоршало. Рекао је 'ближи ми се крај'. И како у таквој ситуацији да кривите Рабиоа што није отишао у Катар, кад му отац и бака умиру у размаку од 20 дана. Бака 5, а тата 25. јануара. Због тога су га ускратили за етички бонус. Одузели су му и седмичну плату, што у наведеним тереминима није био са екипом на тренинзима“.

Још једна казна одрезена Рабиоу тицала се чињенице да је закаснио шест минута на тимски састанак уочи дербија са Марсељом.

„Има играча који су окаснили само шест минута због поподневне дремке, као и оних који су повређени, али зато се проводе на журкама по целом свету, укључујући и Карневал у Рио де Жанеиру“, ударила је Вероникизмеђу редова и на Нејмара који се „лечио“ у отаџбини, уз музику и девојке.

Шта даље?

„Сви причају како смо се обећали неком клубу, а могу да потврдим да ни за кога нисмо потписали. Нити бринемо због тога. Крајем прошле године јасно сам ставила до знања да нећу преговарати ни са ким пре 1. јануара. Већ два месеца сам ван целе ове приче, јер постоје други приоритети у живиоту“, уверава Вероник Рабио.

Само да тај приоритет није – новац?!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар