Galama mame Veronik: Moj sin je zatočenik!

Suv hleb, tamnica, pidžama, kažnjavaju ga za šest minuta kašnjenja, a neki se provode u Riju!!! Adrijen Rabio tema i kad ne igra!

Fudbal 23.03.2019 | 22:05
Galama mame Veronik: Moj sin je zatočenik!
Ni manje minuta na terenu, ni veće buke. A ono što se trenutno dešava oko Adrijena Rabioa liči na galamu. Glas je digla njegova majka Veronik koja u opširnom intervjuu L'Ekipu uverava da je njen sin tretiran kao talac samo zato što je odbio predlog novog ugovora Pari Sen Žermena.

Veronik se na nekoliko mesta obrušila na čelnike francuskog prvaka, ukazujući da je njen sin –donedavno i klijent, pre nego što ju je 21-godišnji vezista otpustio – žrtva i da ne uživa jednak status kao ostali fudbaleri na Parku prinčeva, poput na primer Nejmara.

Konkretno:

„Adrijen je zarobljenik PSŽ-a. Talac! Uskoro će mu dati samo da jede suv hleb, pije vodu, gurnuće ga u tamnicu. Okruženje je okrutno. Fudbaler se pravi da ga staviš na teren, a ne da ga držiš u šifonjeru. Rabio ne igra od decembra, verovatno neće do juna. A šest meseci pauze za profesionalaca je ogroman period. Poštuje sadašnji ugovor, međutim, tretiraju ga kao zatvorenika samo zato što ne želi da potpiše novi. On samo traži da se sadašnji ugovor poštuje“, priča Veronik Rabio.

Problemi na relaciji Rabio – PSŽ nastali su usled saznanja da je Barselona pred kraj 2018. ušla u trku za njegov potpis i, činilo se, dogovorila posao. Nevolja je postala znatno veća, jer je Veronik sve vreme, kao menadžer visokog veziste, menjala zahteve i dizala sume za bonus koji se dobija samo na osnovu potpisa, a pritom je neprestano povećavala i visinu plate svaki put kad bi se srela sa direktorima katalonskog giganta. Na Nou Kampu su u međuvremenu odustali, Rabio nije svejedno želeo da potpiše novi ugovor sa Svecima, već da čeka da stari istekne, kako bi na leto, kao slobodan igrač mogao bez obeštećenja da promeni stredinu.

Dotad ne trenira sa ekipom Tomasa Tuhela, već sa omladincima. Utakmice, naravno, ne igra. Čak ni za rezervni tim.

„Adrijena napadaju da se ne bi suočili sa stvarnim problemima u klubu. Umesto što se bave činjenicom da je moj sin 6. marta otišao u noćni klub, trebalo bi više da ih zanimaju nevolje koje se dešavaju u PSŽ-u posle eliminacije od Mančester junajteda. Lakše im je da pričaju o nama, da šire lažne vesti, nego da se suče sa faktima i pronađu rešenje kako bi ekipa pružala bolje igre na teren. Ako je Adrijen toliko loš dečko, kakvim ga predstavljaju, zašto su mu onda čelnici nudili novi ugovor. Pitajte sve trenere, počev od Karla Ančelotija, koji ga je i promovisao u prvotimca kad mu je bilo samo 17 godina, da li je profesionalac. Triput sam pričala sa Karletom i svaki put mi je predočio da se ponaša kao i svi drugi“.

Zamerano mu je što je lajkovao objavu Patrisa Evre na društvenim mrežama posle poraza od Mančestera u revanšu osmine finala Lige šampiona.

„Jeste lajkovao video, ali ne onaj u kome Evra likuje zbog eliminacije PSŽ-a. A što se tiče te priče o izlascima, PSŽ mu prvo ne dozvoljava da igra za prvi tim, ni za omladince, a onda bi da vodi računa o njegovom privatnom životu. Traže da obuče pidžamu u devet uveče, da gleda utakmice preko TV-a i da u 11 ode na spavanje. Takvi ljudi ne razumeju životni ritam fudbalera. Ume Adrijen sam da vodi računa o sebi. Pustite ga da živi! Kritikuju ga što izlazi, a ne daju mu da igra. To je kontradiktorno. Nemoguće ga je držati pod ključem. Mora negde da izbaci energiju iz sebe. Niti kukam, niti želim da oslabim njegovu poziciju u budućnosti time što ću kazati kako se ne ponaša pristojno, ali ovde je ugoržena njegova ljudskost“.

Veronik Rabio potvrđuje da su čelnici Pari Sen Žermena nekoliko puta posezali za novčanim kaznama u nameri da njenog sina dovedu u red, na šta imaju pravo, jer svaki igrač kad dolazi na Park prinčeva pristaje na određen „bonus za lepo ponašanje“, ali i sankciju za neprikladno.

„Nekoliko puta su ga kažnjavali. Poslednji put u januaru, ali su na kraju povukli sankciju povodom ne odalska na mini-pripreme u Katar, u periodu od 13. do 17. januara, jer mu je u tom periodu umrla baka, a otac mu je bio na samrti. Moja majka je preminula 5. januara, sahranili smo je 11, Adrijen je trebalo da putuje na Bliski istok, a zamerili su mi što nisam na vreme pitala da mu dozvole odsustvo. Onda su ga kaznili na osnovu takozvanog etičkog bonusa, što je odvratno. Ekipa je otputovala u nedelju za Dohu. Adrijenova baka je sahranjena u petak, a čak i da je krenuo sa ekipom u nedelju, zvala bih klub u ponedeljak da ga puste da se vrati za Pariz“.

Zašto, pitaju novinari L'Ekipa?

„Zato što su me u ponedeljak zvali iz bolnice da me upozore kako se zdravstveno stanje Adrijenovog tate naglo pogoršalo. Rekao je 'bliži mi se kraj'. I kako u takvoj situaciji da krivite Rabioa što nije otišao u Katar, kad mu otac i baka umiru u razmaku od 20 dana. Baka 5, a tata 25. januara. Zbog toga su ga uskratili za etički bonus. Oduzeli su mu i sedmičnu platu, što u navedenim tereminima nije bio sa ekipom na treninzima“.

Još jedna kazna odrezena Rabiou ticala se činjenice da je zakasnio šest minuta na timski sastanak uoči derbija sa Marseljom.

„Ima igrača koji su okasnili samo šest minuta zbog popodnevne dremke, kao i onih koji su povređeni, ali zato se provode na žurkama po celom svetu, uključujući i Karneval u Rio de Žaneiru“, udarila je Veronikizmeđu redova i na Nejmara koji se „lečio“ u otadžbini, uz muziku i devojke.

Šta dalje?

„Svi pričaju kako smo se obećali nekom klubu, a mogu da potvrdim da ni za koga nismo potpisali. Niti brinemo zbog toga. Krajem prošle godine jasno sam stavila do znanja da neću pregovarati ni sa kim pre 1. januara. Već dva meseca sam van cele ove priče, jer postoje drugi prioriteti u živiotu“, uverava Veronik Rabio.

Samo da taj prioritet nije – novac?!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar