Мемишевић: Свих шест бодова против Јермена и Грка!

"Ја сам оптимиста и сматрам да ћемо освојити максималан број бодова из оба сусрета", каже репрезентативац Босне и Херцеговине пред утакмице са Јерменијом и Грчком у квалификацијама за ЕУРО 2020. године.

Фудбал 21.03.2019 | 11:45
Мемишевић: Свих шест бодова против Јермена и Грка!
Након годину дана дефанзивац холандског Гронингена Самир Мемишевић поново је позаван у репрезентацију Босне и Херцеговине.

Иако је позив добио накнадно, то ни најмање није утицала на његово задовољство што је међу играчима који конкуришу за предстојеће утакмице против Јерменије и Грчке, у оквиру квалификација за Еуро 2020.

У изјави за званични сајт Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, Мемишевић је рекао да је "веома сретан и захвалан селектору што ми је пружио прилику".

"Драго што сам дио овог тима и поносан сам што ћу поново обући најдражи дрес. Наравно, свјестан сам да се сваког дана морамо доказивати како на терену, тако и ван њега. Мислим да сам својим радом и играма у клубу показао да се на мене може рачунати. Моја екипа игра све боље и боље, а заједно с њом и ја. Трудићу се да останем на овом нивоу и усталим се у националном тиму", изјавио је Мемишевић.

Сматра да на отварању квалификационог циклуса селекција БиХ не би требала имати проблема.

"Против Јерменије смо фаворити, без обзира на то што и они имају своје квалитете и што се сваки противник мора максимално озбиљно схватити. Ипак, наш тим је квалитетнији, имамо боље појединце и не би требало да имамо проблема. Са Грчком, већ ће бити теже, предстоји нам борба на терену, међутим ја сам оптимиста и сматрам да ћемо освојити максималан број бодова из оба сусрета".

Након два дана припрема Мемишевић наглашава да су атмосфера и позитивна енергија која влада међу играчима оно што га посебно мотивише.

"Атмосфера је веома добра, дружимо се и сви смо ту заједно. Како смо Елвир Кољић и ја цимери, највише времена проводим с њим и са овим мојима из Тузланског кантона, Елдаром Ћивићем и Дарком Тодоровићем. Али, има ту играча са којима сам се сусретао кроз Премијер лигу БиХ, тако да све то скупа пружа ми велико задовољство и уједно додатни мотив за рад и надметање", подвукао је Мемишевић на крају разговора.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар