Memišević: Svih šest bodova protiv Jermena i Grka!

"Ja sam optimista i smatram da ćemo osvojiti maksimalan broj bodova iz oba susreta", kaže reprezentativac Bosne i Hercegovine pred utakmice sa Jermenijom i Grčkom u kvalifikacijama za EURO 2020. godine.

Fudbal 21.03.2019 | 11:45
Memišević: Svih šest bodova protiv Jermena i Grka!
Nakon godinu dana defanzivac holandskog Groningena Samir Memišević ponovo je pozavan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iako je poziv dobio naknadno, to ni najmanje nije uticala na njegovo zadovoljstvo što je među igračima koji konkurišu za predstojeće utakmice protiv Jermenije i Grčke, u okviru kvalifikacija za Euro 2020.

U izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Memišević je rekao da je "veoma sretan i zahvalan selektoru što mi je pružio priliku".

"Drago što sam dio ovog tima i ponosan sam što ću ponovo obući najdraži dres. Naravno, svjestan sam da se svakog dana moramo dokazivati kako na terenu, tako i van njega. Mislim da sam svojim radom i igrama u klubu pokazao da se na mene može računati. Moja ekipa igra sve bolje i bolje, a zajedno s njom i ja. Trudiću se da ostanem na ovom nivou i ustalim se u nacionalnom timu", izjavio je Memišević.

Smatra da na otvaranju kvalifikacionog ciklusa selekcija BiH ne bi trebala imati problema.

"Protiv Jermenije smo favoriti, bez obzira na to što i oni imaju svoje kvalitete i što se svaki protivnik mora maksimalno ozbiljno shvatiti. Ipak, naš tim je kvalitetniji, imamo bolje pojedince i ne bi trebalo da imamo problema. Sa Grčkom, već će biti teže, predstoji nam borba na terenu, međutim ja sam optimista i smatram da ćemo osvojiti maksimalan broj bodova iz oba susreta".

Nakon dva dana priprema Memišević naglašava da su atmosfera i pozitivna energija koja vlada među igračima ono što ga posebno motiviše.

"Atmosfera je veoma dobra, družimo se i svi smo tu zajedno. Kako smo Elvir Koljić i ja cimeri, najviše vremena provodim s njim i sa ovim mojima iz Tuzlanskog kantona, Eldarom Ćivićem i Darkom Todorovićem. Ali, ima tu igrača sa kojima sam se susretao kroz Premijer ligu BiH, tako da sve to skupa pruža mi veliko zadovoljstvo i ujedno dodatni motiv za rad i nadmetanje", podvukao je Memišević na kraju razgovora.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar