Мајами: Стари вук на великој сцени!

Првог дана борби на другом мастерсу сезоне наступа Јанко Типсаревић.

Тенис 20.03.2019 | 13:30
Мајами: Стари вук на великој сцени!
Индијан Велс је мртав, живео Мајами! Након првог одмах следи и други мастерс сезоне, и то у јужној Флориди, а већ колико данас крећу и први окршаји у главном жребу мушког дела, овог заиста импресивног турнира који се игра на отвореном на тврдој подлози за наградни фонд од 9.035.428 долара.

Свакако леп дан за српски тенис у којем наступа жива легенда која је добила прилику након дужег времена да заигра на великој сцени. Иако је Јанко Типсаревић тренутно 450. и неки на АТП листи, имао је заштићени ренкинг због паузе узроковане повредама, те је добио прилику да се опроба у првом колу главног жреба овог заиста престижног турнира. Противник му је, може се рећи "по мери", у питању је Американац БредлиКлан, тренутно 93. рекет света са којим се никада није сусрео. Што се тиче фаворита, прича је тешка јер не знамо у каквој је стању Типса, али је јасно да сигурно није у врхунској форми. Ако гледате на кога да одиграте, тешка срца предлажемо на Амера, али је боља варијанта плус гемови први сет, јер ће наш ас сигурно дати све од себе. Док буде имао снаге.

Другог дана турнира на терен ће млада супернада Миомир Кецмановић, као и Филип Крајиновић. Летонац Ернестс Гулбис, нама познат као добар пријатељ из младих дана Новака Ђоковића са којим је тренирао у Немачкој на академији Никија Пилића, некада је био велики таленат. Али комбинација великог породичног богатства, боемске природе и повреда учиниле су своје тако да никада није посто оно што се очекивало. Тренутно је 78. на свету и у последње време има проблема да искористи предност коју створи током меча, тако да често губи и тесне сусрета и сетове. Што се тиче нашег Мише, новог јунака српског тениса, он је осокољен стигао на Флориду из Калифорније где се уз много среће и храбрости пробио до четвртфинала првог гренд слема у сезони. Победника је овде тешко унапред одредити, али сматамо да би лова могла да се узме на игри да ће бити тај-брејка или трећег сета.

Крајиновић ће имати посла са Французом Пјером Игом Ербером, који је више него двоструко испред Филипа на АТП листи, али треба напоменути да је наш ас у бољој форми. Наиме, Ербер је играо полуфинале турнира у Монпељеу, да би потом испадао у Ротердаму и Индијан Велсу на старту турнира од Нишикорија, односно Колшрајбера. Крајиновић је на Индијан Велсу ушао међу 16, а претходно узимао меру Кукушкину, Гофану и Медведеву, пре него што је испао од Надала. Једини међусобни окршај Ербера и Крајиновића завршен је победом Француза, а десио се још 2010. на челенџеру у Рену.

Титулу у Мајамију неће бранити Џон Изнер који никако не успева да се опорави од операције десног колена које му је страдало током финала УС опена прошле године које је изгубио од Новака Ђоковића, нема у Мајамију ни Рафе Надала, али се бар вратио Кевин Андерсон.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар