Majami: Stari vuk na velikoj sceni!

Prvog dana borbi na drugom mastersu sezone nastupa Janko Tipsarević.

Tenis 20.03.2019 | 13:30
Majami: Stari vuk na velikoj sceni!
Indijan Vels je mrtav, živeo Majami! Nakon prvog odmah sledi i drugi masters sezone, i to u južnoj Floridi, a već koliko danas kreću i prvi okršaji u glavnom žrebu muškog dela, ovog zaista impresivnog turnira koji se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 9.035.428 dolara.

Svakako lep dan za srpski tenis u kojem nastupa živa legenda koja je dobila priliku nakon dužeg vremena da zaigra na velikoj sceni. Iako je Janko Tipsarević trenutno 450. i neki na ATP listi, imao je zaštićeni renking zbog pauze uzrokovane povredama, te je dobio priliku da se oproba u prvom kolu glavnog žreba ovog zaista prestižnog turnira. Protivnik mu je, može se reći "po meri", u pitanju je Amerikanac BredliKlan, trenutno 93. reket sveta sa kojim se nikada nije susreo. Što se tiče favorita, priča je teška jer ne znamo u kakvoj je stanju Tipsa, ali je jasno da sigurno nije u vrhunskoj formi. Ako gledate na koga da odigrate, teška srca predlažemo na Amera, ali je bolja varijanta plus gemovi prvi set, jer će naš as sigurno dati sve od sebe. Dok bude imao snage.

Drugog dana turnira na teren će mlada supernada Miomir Kecmanović, kao i Filip Krajinović. Letonac Ernests Gulbis, nama poznat kao dobar prijatelj iz mladih dana Novaka Đokovića sa kojim je trenirao u Nemačkoj na akademiji Nikija Pilića, nekada je bio veliki talenat. Ali kombinacija velikog porodičnog bogatstva, boemske prirode i povreda učinile su svoje tako da nikada nije posto ono što se očekivalo. Trenutno je 78. na svetu i u poslednje vreme ima problema da iskoristi prednost koju stvori tokom meča, tako da često gubi i tesne susreta i setove. Što se tiče našeg Miše, novog junaka srpskog tenisa, on je osokoljen stigao na Floridu iz Kalifornije gde se uz mnogo sreće i hrabrosti probio do četvrtfinala prvog grend slema u sezoni. Pobednika je ovde teško unapred odrediti, ali smatamo da bi lova mogla da se uzme na igri da će biti taj-brejka ili trećeg seta.

Krajinović će imati posla sa Francuzom Pjerom Igom Erberom, koji je više nego dvostruko ispred Filipa na ATP listi, ali treba napomenuti da je naš as u boljoj formi. Naime, Erber je igrao polufinale turnira u Monpeljeu, da bi potom ispadao u Roterdamu i Indijan Velsu na startu turnira od Nišikorija, odnosno Kolšrajbera. Krajinović je na Indijan Velsu ušao među 16, a prethodno uzimao meru Kukuškinu, Gofanu i Medvedevu, pre nego što je ispao od Nadala. Jedini međusobni okršaj Erbera i Krajinovića završen je pobedom Francuza, a desio se još 2010. na čelendžeru u Renu.

Titulu u Majamiju neće braniti Džon Izner koji nikako ne uspeva da se oporavi od operacije desnog kolena koje mu je stradalo tokom finala US opena prošle godine koje je izgubio od Novaka Đokovića, nema u Majamiju ni Rafe Nadala, ali se bar vratio Kevin Anderson.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar