Кејн: Па шта ако смо ривали...

Капитен фудбалске репрезентације Енглеске, Хари Кејн, рекао је да ривалитет играча из домаћих клубова неће пореметити атмосферу у националном тиму.

Фудбал 21.03.2019 | 08:15
Кејн: Па шта ако смо ривали...
Енглеска почиње квалификације за Европско првенство 2020. године утакмицом против Чешке у петак на Вемблију, а у тиму су бројни играчи из најбољих премијерлигашких клубова који су љути противницу на терену.

Ривалитет из клубова се у прошлости преливао и на репрезентацију, па фудбалери Ливерпула, Челсија и Манчестер јунајтеда нису желели да буду заједно и правили су кланове. Навијачи и медији су сматрали да је управо неслога у националном тиму крива за неуспехе на великим турнирима.

Капитен Хари Кејн тврди да то сада није случај.

"Чули смо какве су се ствари дешавале у прошлости, играчи су седели за посебним столовима и екипе су биле подељене. То једноставно не можете да имате у тиму, морате да будете 100 одсто заједно. Ми се у репрезентацији шалимо и забављамо, знамо да је све подређено Енглеској и клупске ствари остављамо по страни. Чак су играчи Ливерпула и Ситија, који се боре за титулу, 100 одсто за то. То је део нашег успеха", рекао је Кејн.

Он није одбацио могућност "прозивки" када се заврше репрезентативне обавезе, али до одређених граница.

"Сигуран сам да ће летети поруке када се ватимо у своје клубове. Сви смо добри пријатељи, имамо сјајне односе, без обзира за који клуб играмо. Када се вратимо у клубове желимо да побеђујемо, али поштујемо једни друге, можемо да разговарамо и да будемо пријатељи", додао је фудбалер Тотенхема.

Енглеска је прошлог лета на Светском првенству у Русији стигла до полуфинала, а пласирала се и на завршни турнир Лиге нација.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар