Kejn: Pa šta ako smo rivali...

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske, Hari Kejn, rekao je da rivalitet igrača iz domaćih klubova neće poremetiti atmosferu u nacionalnom timu.

Fudbal 21.03.2019 | 08:15
Kejn: Pa šta ako smo rivali...
Engleska počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine utakmicom protiv Češke u petak na Vembliju, a u timu su brojni igrači iz najboljih premijerligaških klubova koji su ljuti protivnicu na terenu.

Rivalitet iz klubova se u prošlosti prelivao i na reprezentaciju, pa fudbaleri Liverpula, Čelsija i Mančester junajteda nisu želeli da budu zajedno i pravili su klanove. Navijači i mediji su smatrali da je upravo nesloga u nacionalnom timu kriva za neuspehe na velikim turnirima.

Kapiten Hari Kejn tvrdi da to sada nije slučaj.

"Čuli smo kakve su se stvari dešavale u prošlosti, igrači su sedeli za posebnim stolovima i ekipe su bile podeljene. To jednostavno ne možete da imate u timu, morate da budete 100 odsto zajedno. Mi se u reprezentaciji šalimo i zabavljamo, znamo da je sve podređeno Engleskoj i klupske stvari ostavljamo po strani. Čak su igrači Liverpula i Sitija, koji se bore za titulu, 100 odsto za to. To je deo našeg uspeha", rekao je Kejn.

On nije odbacio mogućnost "prozivki" kada se završe reprezentativne obaveze, ali do određenih granica.

"Siguran sam da će leteti poruke kada se vatimo u svoje klubove. Svi smo dobri prijatelji, imamo sjajne odnose, bez obzira za koji klub igramo. Kada se vratimo u klubove želimo da pobeđujemo, ali poštujemo jedni druge, možemo da razgovaramo i da budemo prijatelji", dodao je fudbaler Totenhema.

Engleska je prošlog leta na Svetskom prvenstvu u Rusiji stigla do polufinala, a plasirala se i na završni turnir Lige nacija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar