Лев: Србија је технички јака, али приоритет је Холандија!

Репрезентације Немачке и Србије од 20. 45 у Волфсбургу играју пријатељску утакмицу уочи старта квалификација за Евро 2020. године.

Фудбал 20.03.2019 | 14:30
Лев: Србија је технички јака, али приоритет је Холандија!
Селектор "панцера" Јоаким Лев ће искористити овај сусрет за испробавање тактичких варијанти уочи сусрета са Холандијом, а један од носилаца игре могао би бити Лирој Сане.

Нападач Манчестер ситија полако се уклапа у национални тим после неочекиваног изостанка са Мундијала у Русији и селектор Немачке каже да је задовољан његовим играма.

Сане је прикључен репрезентацији јесенас у Лиги нација и верује се да је убедио селектора да му је место у стартној постави. 

"Одлично је напредовао, како у дресу Манчестер ситија тако и репрезентације. Одиграо је неколико одличних утакмица, али што је важније за мене, начинио је велики искорак. Постао је прави мајстор свог посла, има сјајне вештине и у последњих шест месеци их је често пута показивао. Лирој има велики потенцијал и може да постане изузетно битан за тим Немачке", изјавио је Лев. 

Евидентно је да су "панцери" у транзицији после дебакла на Светском првенству у Русији. Лев ће у Волсбургу знатно промешати карте, а једна од значајних промена је и то што ће десни бек Бајерна Џошуа Кимих у националном тиму играти на месту дефанзивног везног играча.

То отвара шансу другима на месту крај десне аут линије, а остало је доста простора после Левове одлуке да више не позива Матса Хумелса, Томаса Милера и Џерома Боатенга. 

Своје шансе траже Лукас Клостерман (Лајпциг), Матијас Гинтер из Борусије Менхенгладбах, те Тило Керер из Пари Сен Жермена. Ту су и млади играчи Бајера из Леверкузена, Каи Хаверц и Јулијан Брант. 

Уочи утакмице са Србијом Лев каже да је циљ бити спреман за Холандију. 

"Циљ нам је да припремимо и проверимо све играче за меч са Холандијом, то је свакако сусрет велике важности. Против Србије ћемо свакако морати да играмо на одређен начин, с обзиром да је у питању тим који је технички изузетно јак. Меч у Волсбургу је важан, као и тренирање, али јасн је да нам је свима у мислима недеља и старт квалификација. Видећу како се играчи осећају, колико је ко играо и тек онда одлучити о саставу", закључио је Лев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар