Филмски сценарио: Отео сам себе

Један од најнеобичнијих случајева на којима је радила полиција Србије био би одличан сценарио за урнебесну комедију. Мушкарац Д. Д. (34), ушао је у зграду полиције са својом мајком на чијем лицу се јасно видјело да је плакала. Очи су јој биле црвене и натечене, лице тужно, али и уплашено, а сина је водила испод руке.  

Србија 20.03.2019 | 07:09
Филмски сценарио: Отео сам себе
– Д. Д. је, не рекавши ни “добар дан”, казао да жели пријавити отмицу. Одмах је упућен инспекторима. Д. Д. је био рашчупан, масне косе, имао је видно прљаве фармерице које су на више мјеста напукле. На образу је имао једну велику огреботину, а доња усна му је била отечена. Био је некако унезвјерен, поглед му је лутао лијево-десно – сазнаје Телеграф незванично.

Д. Д. је са мајком ушао у канцеларију инспектора и сјео.

– Дошао сам пријавити отмицу. Мене су отели, тукли ме, држали ме као пса, без хране, само су ми воду давали – у једном даху је рекао човјек, и наставио: Дао сам им све паре што сам имао да ме пусте, скоро 5.000 евра.

Инспектори су га посматрали. Смирили су га и казали да све, до посљедњег детаља, исприча.

– Прије три дана, око девет увече, изашао сам до оближње бензиске пумпе да купим цигарете. Изненада су се зауставила црна кола са црним стаклима. Из аута су истрчала двојица, зграбила ме и угурала у ауто. Одмах су ми преко главе ставили некакав џак и возили ме скоро сат времена. Увели су ме, онако са џаком преко главе, у неку кућу. Сјео сам, скунули су ми џак и видио сам да сам у малој соби – причао је Д.Д. док га је мајка све јаче стискала за мишицу и тихо плакала.

Човјек је испричао и да су му везали руке. Показао је зглобове изнад шака, били су црвени, као да је био везан. Д. Д. је казао да су га држали у тој соби двије ноћи и непрекидно пријетили да ће убити и њега и његову мајку уколико им не донесе 5.000 евра.

Исте вечери када је отет, мушки глас је позвао његову мајку са којом Д. Д. живи сам у домаћинству и казао:

– Ваш син је отет. Ако зовете полицију, убићемо га одмах! 

Д. Д. је наставио причати.

– Након двије ноћи одвезли су ме до моје куће да узмем паре и предам им. Чекали су испред капије, ја сам изнио сав новац, можда је 100, 200 евра фалило од тражене цифре. Узели су паре и одвезли се.

Полиција се одмах активирала. Почели су на цијелој територији Србије тражити описан аутомобил, ступили у контакт са колегама из других градова, почела је велика потрага за отмичарима.

– Ми у полицији, у сваком случају који имамо, испитујемо и живот особе која је жртва. Тако смо и открили истину.

Осим што су нашли “рупе” у причи отетог човјека, који није знао описати отмичаре јер је заборавио од страха, полиција је дошла до сазнања која су их буквално фрапирала.

– Након истраге од више дана, сазнали смо да је цијела прича Д. Д. једна обична измишљотина. Односно, овај мушкарац је отео сам себе. Како је касније признао, идеја му је дошла док је гледао неки филм. Наиме, он је дуговао новац и то баш 5.000 евра. Није имао како да их врати, па се лијепо досјетио отмице. Тако би имао изговор да не врати дуг јер је паре дао да сачува живот себи и мајци. А у полицију је дошао да би све било вјеродостојно, чак се сам изгребао и умазао – каже извор.

Д. Д. је стварно био одсутан од куће двије ноћи. Како је било љето, он је спавао на Краљевици, парк-шуми у близини Зајечара. Мајку је сам звао и запријетио промијењеним гласом.

Жена је плакала и ока није склопила двије ноћи. А како јој је било када је сазнала истину, то само она зна.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар