Filmski scenario: Oteo sam sebe

Jedan od najneobičnijih slučajeva na kojima je radila policija Srbije bio bi odličan scenario za urnebesnu komediju. Muškarac D. D. (34), ušao je u zgradu policije sa svojom majkom na čijem licu se jasno vidjelo da je plakala. Oči su joj bile crvene i natečene, lice tužno, ali i uplašeno, a sina je vodila ispod ruke.  

Srbija 20.03.2019 | 07:09
Filmski scenario: Oteo sam sebe
– D. D. je, ne rekavši ni “dobar dan”, kazao da želi prijaviti otmicu. Odmah je upućen inspektorima. D. D. je bio raščupan, masne kose, imao je vidno prljave farmerice koje su na više mjesta napukle. Na obrazu je imao jednu veliku ogrebotinu, a donja usna mu je bila otečena. Bio je nekako unezvjeren, pogled mu je lutao lijevo-desno – saznaje Telegraf nezvanično.

D. D. je sa majkom ušao u kancelariju inspektora i sjeo.

– Došao sam prijaviti otmicu. Mene su oteli, tukli me, držali me kao psa, bez hrane, samo su mi vodu davali – u jednom dahu je rekao čovjek, i nastavio: Dao sam im sve pare što sam imao da me puste, skoro 5.000 evra.

Inspektori su ga posmatrali. Smirili su ga i kazali da sve, do posljednjeg detalja, ispriča.

– Prije tri dana, oko devet uveče, izašao sam do obližnje benziske pumpe da kupim cigarete. Iznenada su se zaustavila crna kola sa crnim staklima. Iz auta su istrčala dvojica, zgrabila me i ugurala u auto. Odmah su mi preko glave stavili nekakav džak i vozili me skoro sat vremena. Uveli su me, onako sa džakom preko glave, u neku kuću. Sjeo sam, skunuli su mi džak i vidio sam da sam u maloj sobi – pričao je D.D. dok ga je majka sve jače stiskala za mišicu i tiho plakala.

Čovjek je ispričao i da su mu vezali ruke. Pokazao je zglobove iznad šaka, bili su crveni, kao da je bio vezan. D. D. je kazao da su ga držali u toj sobi dvije noći i neprekidno prijetili da će ubiti i njega i njegovu majku ukoliko im ne donese 5.000 evra.

Iste večeri kada je otet, muški glas je pozvao njegovu majku sa kojom D. D. živi sam u domaćinstvu i kazao:

– Vaš sin je otet. Ako zovete policiju, ubićemo ga odmah! 

D. D. je nastavio pričati.

– Nakon dvije noći odvezli su me do moje kuće da uzmem pare i predam im. Čekali su ispred kapije, ja sam iznio sav novac, možda je 100, 200 evra falilo od tražene cifre. Uzeli su pare i odvezli se.

Policija se odmah aktivirala. Počeli su na cijeloj teritoriji Srbije tražiti opisan automobil, stupili u kontakt sa kolegama iz drugih gradova, počela je velika potraga za otmičarima.

– Mi u policiji, u svakom slučaju koji imamo, ispitujemo i život osobe koja je žrtva. Tako smo i otkrili istinu.

Osim što su našli “rupe” u priči otetog čovjeka, koji nije znao opisati otmičare jer je zaboravio od straha, policija je došla do saznanja koja su ih bukvalno frapirala.

– Nakon istrage od više dana, saznali smo da je cijela priča D. D. jedna obična izmišljotina. Odnosno, ovaj muškarac je oteo sam sebe. Kako je kasnije priznao, ideja mu je došla dok je gledao neki film. Naime, on je dugovao novac i to baš 5.000 evra. Nije imao kako da ih vrati, pa se lijepo dosjetio otmice. Tako bi imao izgovor da ne vrati dug jer je pare dao da sačuva život sebi i majci. A u policiju je došao da bi sve bilo vjerodostojno, čak se sam izgrebao i umazao – kaže izvor.

D. D. je stvarno bio odsutan od kuće dvije noći. Kako je bilo ljeto, on je spavao na Kraljevici, park-šumi u blizini Zaječara. Majku je sam zvao i zaprijetio promijenjenim glasom.

Žena je plakala i oka nije sklopila dvije noći. A kako joj je bilo kada je saznala istinu, to samo ona zna.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar