Обрадовић: Тешко је изгубити таквог човјека...

Тренер Фенербахчеа изразио је саучешће породици Јанакопулос, после смрти још једног дугогодишњег челника Панатинаикоса.

Кошарка 20.03.2019 | 16:15
Обрадовић: Тешко је изгубити таквог човјека...
Вест о смрти некадашњег власника Панатинаикоса, Танасиса Јанакопулоса, затекла је Жељка Обрадовића у последњим припремама за евролигашку утакмицу против Будућности.

Браћа Јанакопулос, Танасис и Павлос, који је преминуо у јуну 2018, Обрадовића су лета 1999. довели у Атину, где је остао чак 13 година и за то време у витрине "зелених" унео 23 трофеја - пет титула првака Европе и 11 титула првака Грчке, уз седам тријумфа у националном Купу.

Популарни "Жоц" рекао је новинарима у Истанбулу да му је Танасис током читавог боравка у Панатинаикосу био велики ослонац.

"Тешко је када изгубите човека који вам је 13 година помагао око свега. Јако ми је жао. Изражавам саучешће читавој породици Јанакопулос, његовој ћерки и супрузи и свима који су га волели. Био је велики човек. И није помогао само мени, него свима са којима је радио. Сва три брата увек ће бити у нашим срцима и сви ће памтити шта су урадили за кошарку и за Панатинаикос", изјавио је Обрадовић.

Он је летос у Атини присуствовао сахрани Костаса Јанакопулоса и истог дана се вратио у Истанбул, на утакмицу финала плеј-офа против Тофаша.

Да ли ће бити присутан на последњем испраћају друге функционерске легенде Панатинаикоса, зависи од термина сахране, јер Фенербахче већ у среду мора у Москву, на дерби наредног кола Евролиге против ЦСКА.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар