Obradović: Teško je izgubiti takvog čovjeka...

Trener Fenerbahčea izrazio je saučešće porodici Janakopulos, posle smrti još jednog dugogodišnjeg čelnika Panatinaikosa.

Košarka 20.03.2019 | 16:15
Obradović: Teško je izgubiti takvog čovjeka...
Vest o smrti nekadašnjeg vlasnika Panatinaikosa, Tanasisa Janakopulosa, zatekla je Željka Obradovića u poslednjim pripremama za evroligašku utakmicu protiv Budućnosti.

Braća Janakopulos, Tanasis i Pavlos, koji je preminuo u junu 2018, Obradovića su leta 1999. doveli u Atinu, gde je ostao čak 13 godina i za to vreme u vitrine "zelenih" uneo 23 trofeja - pet titula prvaka Evrope i 11 titula prvaka Grčke, uz sedam trijumfa u nacionalnom Kupu.

Popularni "Žoc" rekao je novinarima u Istanbulu da mu je Tanasis tokom čitavog boravka u Panatinaikosu bio veliki oslonac.

"Teško je kada izgubite čoveka koji vam je 13 godina pomagao oko svega. Jako mi je žao. Izražavam saučešće čitavoj porodici Janakopulos, njegovoj ćerki i supruzi i svima koji su ga voleli. Bio je veliki čovek. I nije pomogao samo meni, nego svima sa kojima je radio. Sva tri brata uvek će biti u našim srcima i svi će pamtiti šta su uradili za košarku i za Panatinaikos", izjavio je Obradović.

On je letos u Atini prisustvovao sahrani Kostasa Janakopulosa i istog dana se vratio u Istanbul, na utakmicu finala plej-ofa protiv Tofaša.

Da li će biti prisutan na poslednjem ispraćaju druge funkcionerske legende Panatinaikosa, zavisi od termina sahrane, jer Fenerbahče već u sredu mora u Moskvu, na derbi narednog kola Evrolige protiv CSKA.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar