ЕК: Валенсија једва избјегла гиљотину!

Уникс пао тек на крају! Слепи мишеви умало изгубили предност домаћег терена! Финале пре финала – Валенсија у финишу сломила отпор Уникса! Кошаркаши Валенсије победили су у Уникс резултатом, у првом мечу полуфинала Еврокупа.

Кошарка 19.03.2019 | 20:55
ЕК: Валенсија једва избјегла гиљотину!
Изабраници Хауме Понсарноа успели су да сломе отпор гостију из Русије у последњих неколико минута и тако су дошли до вођства у серији.

Уникс је водио током већег дела меча, међутим Валенсија је успела да се врати у трећој четвртини и да уведе утакмицу у неизвесну завршницу.

Тамо су гости бирали веома лоша решења, Вил Томас је бриљирао у 39. и 40. минуту и победа иде екипи из "Ла Фонтете".

Најефикаснији у победничком саставу био је Мајк Тоби са 14 поена, Мет Томас је убацио 13, док је Фернандо Сан Еметерио меч завршио са 11. Бојан Дубљевић имао је учинак од три поена и осам скокова.

Уникс је предводио Ерик Мекалум са 16, Еџим је постигао 11, док је Ндур имао осам поена и осам скокова. Потпуно је подбацио Џамар Смит, који је из игре шутирао 0/7.

Серија се игра на две победе и наредни дуел на програму је у петак у Казању.

У другом полуфиналу састају се Алба и Морабанк Андора.

Дрхтао је Пабељон Фуенте де Сан Луис до завршна два минута, али је тврђава остала нетакнута! Валенсија је једва избегла гиљотину, а Уникс је положио оружје тек у самој завршници врло тврде, праве полуфиналне утакмице Еврокупа - 69:64 (11:10, 17:20, 16:18, 25:16).

Могу сада да одахну играчи Хаумеа Понсарнауа, али су добили велику опомену пред сусрет у Казању који се игра већ у петак. Валенсија се озбиљно мучила и практично целу утакмицу јурила заостатак који ниједног тренутка није улазио у двоцифрене оквире, али је и то мало било довољно за Уникс да држи контролу практично до самог краја. Али, онда су се гости из Казања изгубили и испустили све оно што су градили тридесет осам минута. Можда би све било другачије да је госте мало више послужио шут са дистанце. Овако, остали су на само 4/21 са дистанце, што је недовољно у овој фази такмичења. 

Последњи пут гости су вођство имали код резултата 60:58, када је Морис Ндур био сигуран са линије слободних бацања. Али, онда су уследила два врло битна напада из којих је Валенсија минус претворила у озбиљан плус. Гиљем Вивес је погодио страшно важну тројку за 61:60, а онда је најбољи играч Уникса Ерик Меколум потпуно изгубио конце пошто је продао две лопте у само неколико тренутака, што је Мајк Тобиса пенала искористио како би разлику увећао само за још један поен. Уникс је имао добру шансу да остане у игри, али је Ндур такође био несигуран, а Мет Томас је то казнио двојком за 64:60. Серију промашаја на другој страни наставио је Рејмар Морган са дистанце, што је Вил Томас претворио у недостижних шест поена вишка, уз само 29 секунди за преокрет. Уникс то није искористио.

Листу стрелаца домаћина предводили су Мајк Тоби, који је и ставио тачку на победу, и Фернандо Сан Еметерио са по 14 поена, док је Мет Томас дописао 13 поена. Капитен Валенсије Бојан Дубљевић није се прославио пошто је имао само три поена и један погодак из игре (1/7), уз осам скокова и тек седамнаест и по минута на терену. Занимљиво, није одиграо ни секунд у последњој четвртини.

На другој страни Меколум је имао 16 поена, Ндур осам поена и девет скокова, а Мелвин Еџим 11 поена.

Еврокуп, полуфинале, први мечеви:

Валенсија – Уникс 69:64 (11:10, 17:20, 16:18, 25:16)

20.00 Алба – Андора

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар