Дуго се чекала дозвола Хрватске

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да му је драго што је Хрватска напокон дала дозволу за градњу моста на ријеци Сави код Градишке, наводећи да је то проблем мање који оптерећује односе са овом земљом.

Босна и Херцеговина 19.03.2019 | 20:02
Дуго се чекала дозвола Хрватске
"Дуго година се то чека, низ проблема је било везаних за односе са Хрватском и драго ми је да је то помјерено", рекао је Додик Срни.

Он је изразио увјерење да ће градња моста сада ићи динамиком која је грађевински и организационо могућа.

У разговору са новинарима током посјете Пословном форуму менаџера у Бијељини Додик је критиковао однос Хрватске према проблему намјере да се одлагалиште нуклеарног отпада смјести на граници са Републиком Српском и БиХ.

"Мислим да Хрватска игнорише реакције становништва са десне стране ријеке Уне", оцијенио је он.

Додик је најавио да ће овај проблем бити стављен и на дневни ред Предсједништва БиХ.

"Ми ћемо са нивоа Предсједништва БиХ затражити да се ово питање асполутно стави под потпуни надзор и да се учини све да се то /најављено одлагалиште нуклерног отпада/дислоцира одатле", рекао је Додик.

(Срна)
 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дрински Вук

19.03.2019 21:31

Како си досао на власт украо си моју инвалиднину па само овом народу наносис ударце ниста добро ниси донио.Ко је убио Давида пропјевај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еко бл

19.03.2019 21:36

Кад је Јасеновацка градја на сигурном,бице Радиоактивни отпад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

19.03.2019 21:45

Па хрвати имају проблем са двије дрзаве Нисам то знао тако Додик објасњава нисам ја измислио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

20.03.2019 03:47

А када це се урадити приступни путеви и пустити у саобрацај на новом мосту код Братунца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опструкција

20.03.2019 08:29

Протеци це јос много воде Савом док не крене саобрацај преко тог моста. Хрватска це сада максимално одуговлацити изградњу потребних објеката да би све било у функцији. Колико су до сада ометали изградњу моста иако су добили средства од ЕУ. Бит цемо свједоци овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

20.03.2019 09:17

Цим стигне ауто пут од Руданке до Вукосавља и на другу страну од Руданке до Добој Југ...тај мост це одмах прорадити, прије тога неце...ни један сат прије тога неце бити отворен....зато је Миле прије мјесец упутио у хитну процедуру изградњу 5ц.