Dugo se čekala dozvola Hrvatske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da mu je drago što je Hrvatska napokon dala dozvolu za gradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške, navodeći da je to problem manje koji opterećuje odnose sa ovom zemljom.

Bosna i Hercegovina 19.03.2019 | 20:02
Dugo se čekala dozvola Hrvatske
"Dugo godina se to čeka, niz problema je bilo vezanih za odnose sa Hrvatskom i drago mi je da je to pomjereno", rekao je Dodik Srni.

On je izrazio uvjerenje da će gradnja mosta sada ići dinamikom koja je građevinski i organizaciono moguća.

U razgovoru sa novinarima tokom posjete Poslovnom forumu menadžera u Bijeljini Dodik je kritikovao odnos Hrvatske prema problemu namjere da se odlagalište nuklearnog otpada smjesti na granici sa Republikom Srpskom i BiH.

"Mislim da Hrvatska ignoriše reakcije stanovništva sa desne strane rijeke Une", ocijenio je on.

Dodik je najavio da će ovaj problem biti stavljen i na dnevni red Predsjedništva BiH.

"Mi ćemo sa nivoa Predsjedništva BiH zatražiti da se ovo pitanje aspolutno stavi pod potpuni nadzor i da se učini sve da se to /najavljeno odlagalište nuklernog otpada/dislocira odatle", rekao je Dodik.

(Srna)
 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Drinski Vuk

19.03.2019 21:31

Kako si dosao na vlast ukrao si moju invalidninu pa samo ovom narodu nanosis udarce nista dobro nisi donio.Ko je ubio Davida propjevaj!

ODGOVORITE
Name

Eko bl

19.03.2019 21:36

Kad je Jasenovacka gradja na sigurnom,bice Radioaktivni otpad.

ODGOVORITE
Name

AR

19.03.2019 21:45

Pa hrvati imaju problem sa dvije drzave Nisam to znao tako Dodik objasnjava nisam ja izmislio

ODGOVORITE
Name

Zv

20.03.2019 03:47

A kada ce se uraditi pristupni putevi i pustiti u saobracaj na novom mostu kod Bratunca

ODGOVORITE
Name

Opstrukcija

20.03.2019 08:29

Proteci ce jos mnogo vode Savom dok ne krene saobracaj preko tog mosta. Hrvatska ce sada maksimalno odugovlaciti izgradnju potrebnih objekata da bi sve bilo u funkciji. Koliko su do sada ometali izgradnju mosta iako su dobili sredstva od EU. Bit cemo svjedoci ovoga.

ODGOVORITE
Name

Kiki

20.03.2019 09:17

Cim stigne auto put od Rudanke do Vukosavlja i na drugu stranu od Rudanke do Doboj Jug...taj most ce odmah proraditi, prije toga nece...ni jedan sat prije toga nece biti otvoren....zato je Mile prije mjesec uputio u hitnu proceduru izgradnju 5c.