Рабио је Зиданов избор!

Али потпис захтева озбиљан бонус! Сага се наставља. . .

Фудбал 22.03.2019 | 16:00
Рабио је Зиданов избор!
Пропао је трансфер у Барселону, није желео у Тотенхем, Пари Сен Жермен га више не жели... Сага око Адријена Рабиоа поново је актуелна, а овог пута у целу причу укључује се и мадридски Реал.

Није тајна да ће Реал током лета доживети одређене промене у саставу, као и да Рабио од 1. јула постаје играч без уговора, а то би Зинедин Зиданжелео да искористи и свог сународника доведе у Мадрид. Додуше, овакав расплет не најављује ниједан од два највећа мадридска дневника, већ сајтОКдиарио, такође са седиштем у шпанској престоници.

Како се наводи, Рабио је Зиданова жеља и неко ко би требало да наследи Луку Модрића једног дана у срцу везног реда. Мада је тренутно далеко од нивоа званично најбољег фудбалера планете, Рабио је годинама уназад у очима фудбалских критичара виђен као играч огромног потенцијала и квалитета и неко ко би могао да постане светска класа. Није ни Модрић ове сезоне на висини од претходне сезоне, али је и даље неко без кога Реал не може.

С друге стране Адријенова досадашња каријера је највише позната по рату који је његова мајка, донедавно и његов агент, водила са управом ПСЖ око нове плате и услова наставка сарадње, него по играма на терену. Од прошлог лета се константно доводио у везу са Барселоном, али је први човек ПСЖНасер ал Келаифи упорно одбијао да Рабиоа прода љутом противнику због сукоба који корене вуче још из времена када је Нејмар долазио на Парк принчева у тррансферу вредном 222.000.000 евра.

Ако је Реал заиста спреман да се ангажује око Рабиоа, мораће да испуни захтев његовог новог агента и прихвати да исплати бонус за потпис у висини од 15.000.000 евра. То је, иначе, тачка која ће бити предочена свим заинтересованим странама. И то је заправо камен спотицања за многе стране, јер чак и највећи клубови света нису сигурни да ли Рабио заслужује овакав бонус, када исти није поткрепљен добрим играма. Притом, Рабио је последњи такмичарски меч одиграо још почетком децембра и то у лигашком окршају против Стразбура. Од тада је потпуно изолован из првог тима, првобитно је то била мера клуба због његове одлуке да не потпише нови уговор, а иако је по затварању зимске трансфер пијаце враћен у сениорски погон по налогу Томаса Тухела, однедавно је опет скрајнут због лошег понашања. Тако да ће Рабиопрактично у више од шест месеци бити без икакве такмичарске форме.

Дечко је сам себи упропастио целу сезону, можда чак и будућност због, рекло би се, бахатости његове мајке Вероник и својеглавости...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар