Rabio je Zidanov izbor!

Ali potpis zahteva ozbiljan bonus! Saga se nastavlja. . .

Fudbal 22.03.2019 | 16:00
Rabio je Zidanov izbor!
Propao je transfer u Barselonu, nije želeo u Totenhem, Pari Sen Žermen ga više ne želi... Saga oko Adrijena Rabioa ponovo je aktuelna, a ovog puta u celu priču uključuje se i madridski Real.

Nije tajna da će Real tokom leta doživeti određene promene u sastavu, kao i da Rabio od 1. jula postaje igrač bez ugovora, a to bi Zinedin Zidanželeo da iskoristi i svog sunarodnika dovede u Madrid. Doduše, ovakav rasplet ne najavljuje nijedan od dva najveća madridska dnevnika, već sajtOKdiario, takođe sa sedištem u španskoj prestonici.

Kako se navodi, Rabio je Zidanova želja i neko ko bi trebalo da nasledi Luku Modrića jednog dana u srcu veznog reda. Mada je trenutno daleko od nivoa zvanično najboljeg fudbalera planete, Rabio je godinama unazad u očima fudbalskih kritičara viđen kao igrač ogromnog potencijala i kvaliteta i neko ko bi mogao da postane svetska klasa. Nije ni Modrić ove sezone na visini od prethodne sezone, ali je i dalje neko bez koga Real ne može.

S druge strane Adrijenova dosadašnja karijera je najviše poznata po ratu koji je njegova majka, donedavno i njegov agent, vodila sa upravom PSŽ oko nove plate i uslova nastavka saradnje, nego po igrama na terenu. Od prošlog leta se konstantno dovodio u vezu sa Barselonom, ali je prvi čovek PSŽNaser al Kelaifi uporno odbijao da Rabioa proda ljutom protivniku zbog sukoba koji korene vuče još iz vremena kada je Nejmar dolazio na Park prinčeva u trransferu vrednom 222.000.000 evra.

Ako je Real zaista spreman da se angažuje oko Rabioa, moraće da ispuni zahtev njegovog novog agenta i prihvati da isplati bonus za potpis u visini od 15.000.000 evra. To je, inače, tačka koja će biti predočena svim zainteresovanim stranama. I to je zapravo kamen spoticanja za mnoge strane, jer čak i najveći klubovi sveta nisu sigurni da li Rabio zaslužuje ovakav bonus, kada isti nije potkrepljen dobrim igrama. Pritom, Rabio je poslednji takmičarski meč odigrao još početkom decembra i to u ligaškom okršaju protiv Strazbura. Od tada je potpuno izolovan iz prvog tima, prvobitno je to bila mera kluba zbog njegove odluke da ne potpiše novi ugovor, a iako je po zatvaranju zimske transfer pijace vraćen u seniorski pogon po nalogu Tomasa Tuhela, odnedavno je opet skrajnut zbog lošeg ponašanja. Tako da će Rabiopraktično u više od šest meseci biti bez ikakve takmičarske forme.

Dečko je sam sebi upropastio celu sezonu, možda čak i budućnost zbog, reklo bi se, bahatosti njegove majke Veronik i svojeglavosti...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar