Крстајић открио: Лука Јовић почиње у Њемачкој!

Селектор репрезентације Србије објавио део својих планова за пријатељску утакмицу у Волфсбургу.

Фудбал 20.03.2019 | 14:15
Крстајић открио: Лука Јовић почиње у Њемачкој!
Лука Јовић у среду ће одиграти четврти меч у дресу "А" репрезентације, али први пут ће бити стартер.

После занемарљивих партија против Чилеа, Бразила и Црне Горе (збирно око 15 минута), ефикасни српски центарфор у среду ће дебитовати у почетној постави "орлова".

То је, без устезања, у Волфсбургу најавио селектор Младен Крстајић, дан пре контролне утакмице против Немачке (среда, 20.45).

"Што се тиче Луке Јовића и питања да ли ће бити у тиму или неће, могу да вам кажем да ће бити у тиму и да ће почети утакмицу", изјавио је шеф струке "орлова" на конференцији.

Изузев најаве наступа голгетера Ајнтрахта, селектор није даље "откривао карте". Упитан за ситуацију у свом тиму, указао је на велике "кадровске" проблеме...

"Није једноставна ситуација код нас. Имамо седам повређених играча, који нажалост нису допутовали. То су много битни играчи, искусни, који дуги низ година играју за репрезентацију.Матића сигурно нећемо имати за Португал, као и Пријовића. Даље, Тадић, Костић, Коларов, Митровић... То су четири играча које још чекамо, остали су у Београду на рехабилитацији, надамо се да ће нам се у четвртак прикључити у Португалу. Иста је ситуација са Фејсом, који исто има повреду и прикључиће нам се у Лисабону".

Крстајић је рекао да верује у екипу коју је довео у Немачку.

"Поштујемо домаћина као фудбалску велесилу, али имамо младе, талентоване, играче који желе да се докажу и који ће бити окосница српског фудбала у будућности".

"Остварио сам један сан"

Крстајић је у Немачкој изградио велику фудбалску каријеру и оставио дубок траг. Сада је у истој земљи као селектор.

"Веома ми је драго што сам овде после играчке каријере, један сан ми се остварио. Промене које је направио Немачки савез у екипи су сасвим нормалне у фудбал. Немачка тежи ка томе да буде фудбалска велесила, што и јесте. У последње време није ишло како сте очекивали, али сигурно да сте увек квалитетни и моћни у свету, што је деценијама уназад доказано", изјавио је он.

Једно од питања домаћих новинара односило се на Мундијал у Бразилу и на будућност српског фудбала.

"Што се тиче Светског првенства, мислим да смо се заслужено квалификовали, играли добар фудбал и стицајем неких околности нисмо успели да се квалификујемо за други круг. Са младим играчима ушли смо у Лигу нацјиа, са амбицијом да будемо први, то смо и остварили, обезбедили смо две могућности да одемо на Европско првенство после 20 година и то нам је следећи циљ - да се квалификујемо или кроз квалификације или кроз полуфинале и финале (Лиге нација)".

"Што се тиче српског фудбала, има доста талената, младих играча, светских шампиона, али мислим да би требало да бирају средине у којима ће да играју стандардно, а не да иду у клубове да би се само продали и да би зарадили новац. Новац долази сам по себи", порука је селектора Крстајића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар